Quiz about The Intro to the Kiss Klassic Detroit Rock City
Quiz about The Intro to the Kiss Klassic Detroit Rock City

The Intro to the Kiss Klassic "Detroit Rock City" Quiz


How well did you pay attention to the opening sequence of "Detroit Rock City" on the original "Destroyer" release? Let's see. Have fun!

A multiple-choice quiz by dipweed. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music H-K
  8. »
  9. KISS

Author
dipweed
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
305,518
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
690
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 208 (6/10), Guest 172 (8/10), Guest 71 (4/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Where does the newscaster say the accident happened? Hint

Detroit
Lansing
Pontiac
He doesn't say

2. Where was the driver that died in the wreck from? Hint

Grand Rapids
Detroit
Pontiac, Michigan
Kalamazoo

3. What caused the accident? Hint

Speeding
Driving left of center
Running a red light
Rain slicked road

4. How did the youth die? Hint

Car flipped over
Trapped in the car
Thrown through the windshield
Steering wheel crushed him

5. What happened to the other driver? Hint

Newscaster doesn't say
Died
Uninjured
Injured

6. County legislators were going to rally to the aid of this striking group of workers. Which one? Hint

Taxi drivers
Longshoremen
Sanitation Workers
Police

7. It has long been generally believed that this member of the group played the radio newscaster. Hint

Paul
Gene
Peter
Ace

8. What background noise do you hear the person listening to the news making? Hint

Flushing the toilet
Arguing with someone
Taking a shower
Rattling dishes

9. When the driver of the car gets in and starts the car, it starts on the first try.

True
False

10. What Kiss classic is playing on the radio as the driver drives on? Hint

"Shout It Out Loud"
"Detroit Rock City"
"Rock and Roll All Nite"
"Deuce"


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where does the newscaster say the accident happened?

Answer: Detroit

Quite an interesting way to start the first track of the follow-up album to "Alive." With Bob Ezrin producing, you knew it would be different, but this intro gave you no clue as to what was coming.
2. Where was the driver that died in the wreck from?

Answer: Pontiac, Michigan

The newscaster starts his story with "In Detroit, a Pontiac, Michigan youth was reported dead at the scene of a head on collision..." This ties the intro to the song with Detroit appearing in the news and the song title. Makes you wonder what the song is about.
3. What caused the accident?

Answer: Driving left of center

The news continues, "the youth was reportedly driving on the wrong side of the boulevard..." With the continued information regarding the accident, at this point you know that either the song is about the youth or the wreck or both. The continued monologue just builds the anticipation for the song to begin.
4. How did the youth die?

Answer: Thrown through the windshield

"...and was catapulted through the windshield of his car." At this point, the first time I heard it, I knew that the song was about this fatal accident. I thought it was really cool that the song told the story from the dead driver's point of view. The emotional detachment of the newscaster makes the emotion of the song that much more powerful.
5. What happened to the other driver?

Answer: Uninjured

"The driver of the truck is reported to be uninjured." This piece of information was totally irrelevant to the story of the song. One could look at it as an indictment of the carelessness of youth, driving on the wrong side of the road, leading to catastrophe, while the responsible adult is okay.
6. County legislators were going to rally to the aid of this striking group of workers. Which one?

Answer: Longshoremen

This is the final bit of news as the newscast fades out. Now that the newscast is finished, we are ready for the music. But Ezrin isn't finished yet. We get some more mundane noises, making our anticipation greater and greater.
7. It has long been generally believed that this member of the group played the radio newscaster.

Answer: Gene

It now appears that Bob Ezrin was the voice of the newscaster, but the idea that it was Gene is still very much out there.
8. What background noise do you hear the person listening to the news making?

Answer: Rattling dishes

I always thought that this was a morning newscast and I saw a guy getting out his cereal bowl, coffee cup, juice glass, silverware.
9. When the driver of the car gets in and starts the car, it starts on the first try.

Answer: True

This car sounds like a souped up little hot rod. Question...Is this the guy that just listened to the news, or is this the guy that got creamed going to the show the night before?
10. What Kiss classic is playing on the radio as the driver drives on?

Answer: "Rock and Roll All Nite"

No mistaking that killer riff of Ace's. I often wondered what kind of fan was listening to this song in the car. He wasn't really singing, kinda humming like he didn't know the words. At this point, one of the most recognizable opening riffs in Kisstory takes over, and the blitz begins.
Source: Author dipweed

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 03 2023 : Guest 208: 6/10
Jan 18 2023 : Guest 172: 8/10
Jan 08 2023 : Guest 71: 4/10
Jan 01 2023 : Guest 174: 8/10
Dec 27 2022 : Guest 98: 10/10
Dec 15 2022 : getuff: 3/10
Dec 12 2022 : Guest 67: 6/10
Dec 11 2022 : Guest 24: 9/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. KISStory Average
2. KISS Them All Average
3. The Other Guys in Kiss Average
4. Kiss Lyrics Easier
5. KISS: Destroyer Tough
6. All Lineups KISS Trivia Tough
7. KISS Trivia Tough
8. Kiss Lyrics For Diehards Average
9. KISS Trivia Average
10. Don't Forget the KISS Lyrics Easier
11. Kiss Albums Average
12. Kiss Album Quiz Average

2/4/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us