FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Velvet Underground Lyrics Quiz
Quiz about The Velvet Underground Lyrics Quiz

The Velvet Underground Lyrics Quiz


Ok, this is the deal: I'm going to put down a few words or lines from a VU song, and you have to guess which song it it! Trust me, this shouldn't be hard!

A multiple-choice quiz by tanzen. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music T-Z
  8. »
  9. Velvet Underground

Author
tanzen
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
95,197
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1140
- -
Question 1 of 10
1. "Let me be your eyes; a hand to your darkness, so you won't be afraid..."? Hint


Question 2 of 10
2. "Baby be good, do what you should, you know it'll be alright..."? Hint


Question 3 of 10
3. "She'll turn once more to Sunday's clown, and cry behind the door..."? Hint


Question 4 of 10
4. "But the fact that you are married only proves you're my best friend - but it's truly, truly a sin...."? Hint


Question 5 of 10
5. "There are problems in these times, but woo! None of them are mine!"? Hint


Question 6 of 10
6. "I wish that I was born a thousand years ago, and I wish that I'd sailed the darkened seas...."? Hint


Question 7 of 10
7. "Anyone who ever had a heart, they wouldn't turn around and break it..."? Hint


Question 8 of 10
8. "I'm feeling good, I'm feeling oh so fine. Until tomorrow, but that's just some other time..."? Hint


Question 9 of 10
9. "You're written in her book - you're number 37, have a look...."? Hint


Question 10 of 10
10. "Hey foxy mama watchin' her walk down the street...."?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Let me be your eyes; a hand to your darkness, so you won't be afraid..."?

Answer: "I'll Be Your Mirror"

2. "Baby be good, do what you should, you know it'll be alright..."?

Answer: "What Goes On?"

3. "She'll turn once more to Sunday's clown, and cry behind the door..."?

Answer: "All Tomorrow's Parties"

One of the songs that Nico sung on "The Velvet Underground and Nico". Nico was apparently suggested by Andy Warhol early on in the piece, but was pretty much kicked out of the group not too long after.
4. "But the fact that you are married only proves you're my best friend - but it's truly, truly a sin...."?

Answer: "Pale Blue Eyes"

5. "There are problems in these times, but woo! None of them are mine!"?

Answer: "Beginning To See The Light"

One of the few songs written by Reed in his Velvet Underground days that had a real sense of enthusiasm and optimism. Until the end, of course - "How does it feel to be loved?"
6. "I wish that I was born a thousand years ago, and I wish that I'd sailed the darkened seas...."?

Answer: "Heroin"

Probably the best known Velvet Underground songs. Mo Tucker does a fantastic job on the drums in this track.
7. "Anyone who ever had a heart, they wouldn't turn around and break it..."?

Answer: "Sweet Jane"

Covered a few years back (by the Cowboy Junkies?), as have been a lot of their songs.
8. "I'm feeling good, I'm feeling oh so fine. Until tomorrow, but that's just some other time..."?

Answer: "I'm Waiting for the Man"

Reed has this uncanny knack for very vivid lyrics. You almost feel like you're there in the street, desperate and waiting for the man....
9. "You're written in her book - you're number 37, have a look...."?

Answer: "Femme Fatale"

10. "Hey foxy mama watchin' her walk down the street...."?

Answer: "White Light/White Heat"

I was trying to think of a line that didn't have "White Light" or "White Heat" in it! Anyways, hope you had as much fun on the quiz as I had writing it up!
Source: Author tanzen

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us