Quiz about Ultimate Elvis  Part 2
Quiz about Ultimate Elvis  Part 2

Ultimate Elvis : Part 2 Trivia Quiz


If you enjoyed my first "Ultimate Elvis Quiz", then this is the one for you. As before there are questions on his private life, movies and most importantly...his music. Enjoy, and good luck!

A multiple-choice quiz by Julia King 42. Estimated time: 7 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Elvis Presley

Time
7 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
194,966
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Difficult
Avg Score
10 / 20
Plays
1010
Last 3 plays: Guest 142 (6/20), Guest 172 (11/20), Guest 188 (6/20).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In what year did Elvis receive the U.S. Jaycees Award? Hint

1971
1970
1972
1969

2. Elvis married Priscilla Beaulieu in a private ceremony at Palm Springs, California?

True
False

3. In which film did Elvis play the part of Steve Grayson? Hint

Clambake
Speedway
Kid Galahad
Easy Come, Easy Go

4. In which movie did Elvis sing "A House That Has Everything"? Hint

A Change Of Habit
Follow That Dream
Girl Happy
Clambake

5. In which Elvis song can you hear the following lyrics: "We had the chance to fall, but fate stepped in to end it all, before it could begin"? Hint

Almost In Love
Have I Told You Lately That I Love You
Almost
All That I Am

6. Who allegedly said the following: "Every time I felt low, I just put on an Elvis record and I'd feel great, beautiful."? Hint

Frank Sinatra
John Lennon
Paul McCartney
Elton John

7. "Me 'N Elvis" was an autobiography written by Charlie Hodge?

True
False

8. In which Elvis song can you hear the following lyrics: "Hold my hand and promise that you'll always love me true. Make me know you love me, the same way I love you little girl."? Hint

I Beg Of You
Home Is Where The Heart Is
Hey Little Girl
Stuck On You

9. Gladys Presley can be seen in which of Elvis' movies? Hint

Love Me Tender
Loving You
King Creole
Blue Hawaii

10. How many Elvis films were produced by Hal B. Wallis? Hint

Nine
Twelve
Two
Eight

11. How many people, is it said, watched "Elvis: Aloha From Hawaii" in 1973? Hint

One Billion
Ten Thousand
One Million
Fifty Thousand

12. What was Elvis' birth weight? Hint

6 Pounds
5 Pounds
4 Pounds
7 Pounds

13. In which Elvis song can the following lyrics be heard: "Come to these arms, these arms that need you. Don't close your eyes to my plea."? Hint

Lover Doll
Loving Arms
Don't Leave Me Now
Loving You

14. In which film did Elvis play the part of Jess Wade? Hint

Charro
Stay Away Joe
Flaming Star
The Trouble With Girls

15. "Guitar City", "So I'll Go Quietly" and "Pot Luck" were just three of several titles considered for which of Elvis' films? Hint

Kid Galahad
Speedway
Clambake
Frankie and Johnny

16. From January 1967 onward, what was Colonel Parker's share of Elvis' income? Hint

25%
60%
75%
50%

17. What was the name of the jet that Elvis gave to Colonel Tom Parker as a Christmas present in 1975? Hint

Lisa Marie 2
Falcon Jet
Presley Jet
Eagle Jet

18. Who did Elvis allegedly say was his favourite actress of those with whom he had worked? Hint

Ann Margaret
Juliet Prowse
Joan Blackman
Shelley Fabares

19. In which Elvis song can you hear the following lyrics: "God shed his grace on thee, and crown thy good with brotherhood, from sea to shining sea"? Hint

Shake a Hand
Saved
America the Beautiful
How Great Thou Art

20. Graceland is located in which Memphis suburb?

Answer: (Not Black)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In what year did Elvis receive the U.S. Jaycees Award?

Answer: 1971

"10 Outstanding Young Men of America Award" was given to Elvis by the U.S. Jaycees on January 16, 1971.
2. Elvis married Priscilla Beaulieu in a private ceremony at Palm Springs, California?

Answer: False

Elvis and Priscilla were married at the Aladdin Hotel in Las Vegas.
The couple honeymooned at Palm Springs, Califonia.
3. In which film did Elvis play the part of Steve Grayson?

Answer: Speedway

"Speedway" premiered in North Carolina, on 12 June 1968.
4. In which movie did Elvis sing "A House That Has Everything"?

Answer: Clambake

The song was sung to Shelley Fabares on the beach.
5. In which Elvis song can you hear the following lyrics: "We had the chance to fall, but fate stepped in to end it all, before it could begin"?

Answer: Almost

Elvis sang "Almost" in the film "The Trouble With Girls".
6. Who allegedly said the following: "Every time I felt low, I just put on an Elvis record and I'd feel great, beautiful."?

Answer: Paul McCartney

Sir Paul McCartney, who originally was a band member of The Beatles.
7. "Me 'N Elvis" was an autobiography written by Charlie Hodge?

Answer: True

Hodge became good friends with Elvis while they were both in the Army.
8. In which Elvis song can you hear the following lyrics: "Hold my hand and promise that you'll always love me true. Make me know you love me, the same way I love you little girl."?

Answer: I Beg Of You

Elvis first recorded "I Beg Of You" in 1957.
9. Gladys Presley can be seen in which of Elvis' movies?

Answer: Loving You

Gladys Presley (Elvis' mother) can be seen in the audience at the end of the film when Elvis sings "Got a Lot o' Livin' to Do".
10. How many Elvis films were produced by Hal B. Wallis?

Answer: Nine

"Loving You", "King Creole" and "G.I. Blues" to name a few.
11. How many people, is it said, watched "Elvis: Aloha From Hawaii" in 1973?

Answer: One Billion

"Elvis: Aloha From Hawaii" was a benefit concert for the Kui Lee Cancer Fund. (Kuiokalani Lee)
12. What was Elvis' birth weight?

Answer: 5 Pounds

Elvis was born on January 8, 1935 in East Tupelo, Mississippi.
13. In which Elvis song can the following lyrics be heard: "Come to these arms, these arms that need you. Don't close your eyes to my plea."?

Answer: Don't Leave Me Now

Elvis sang "Don't Leave Me Now" in his film "Jailhouse Rock".
14. In which film did Elvis play the part of Jess Wade?

Answer: Charro

"Charro" sung over the opening credits, was the only song in this film.
15. "Guitar City", "So I'll Go Quietly" and "Pot Luck" were just three of several titles considered for which of Elvis' films?

Answer: Speedway

The title change was eventually from "Pot Luck" to "Speedway".
16. From January 1967 onward, what was Colonel Parker's share of Elvis' income?

Answer: 50%

Since Parker was also paid for being a technical adviser on Elvis' films, he actually made more money from the films than Elvis did.
17. What was the name of the jet that Elvis gave to Colonel Tom Parker as a Christmas present in 1975?

Answer: Falcon Jet

Parker gave back the jet because of the cost of its upkeep.
18. Who did Elvis allegedly say was his favourite actress of those with whom he had worked?

Answer: Shelley Fabares

Shelley Fabares has appeared in three of Elvis' films.
19. In which Elvis song can you hear the following lyrics: "God shed his grace on thee, and crown thy good with brotherhood, from sea to shining sea"?

Answer: America the Beautiful

Elvis sang "America the Beautiful" at many of his concerts from 1975 to 1977.
20. Graceland is located in which Memphis suburb?

Answer: Whitehaven

Elvis' Memphis home for the last 20 years of his life.
Source: Author Julia King 42

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 18 2023 : Guest 142: 6/20
Jan 18 2023 : Guest 172: 11/20
Jan 14 2023 : Guest 188: 6/20
Jan 13 2023 : Guest 98: 20/20
Jan 12 2023 : Guest 70: 4/20
Jan 10 2023 : Guest 174: 11/20
Dec 30 2022 : Guest 63: 6/20
Dec 11 2022 : Guest 58: 7/20

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. All About Elvis, Part 1 Very Difficult
2. All About Elvis, Part 2 Tough
3. All About Elvis, Part 3 Tough
4. Elvis Average
5. Elvis and the Colonel Difficult
6. Elvis by Numbers Tough
7. Elvis in Colour Average
8. Elvis in Quotes Average
9. Elvis Is In The Building Average
10. Elvis Lives! Average
11. Elvis Presley Tough
12. Elvis Presley Average

2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us