FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Are they Geoffrey Geoff Jeffrey or Jeff
Quiz about Are they Geoffrey Geoff Jeffrey or Jeff

Are they Geoffrey, Geoff, Jeffrey or Jeff Quiz


Can you identify the correct Geoffrey, Geoff, Jeffrey or Jeff from the clue that is given.

A matching quiz by zambesi. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Name Game
  8. »
  9. First Names

Author
zambesi
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
395,793
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
612
Last 3 plays: jackseleven (8/10), zorba_scank (10/10), Guest 24 (8/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Australian Academy Award winner   
  Geoffrey Chaucer
2. Kane and Abel   
  Jeff Goldblum
3. FIFA World Cup winner   
  Geoff Hurst
4. English cricketer   
  Jeffrey Archer
5. American film and TV actor   
  Geoffrey Boycott
6. US Open golf champion   
  Geoffrey Rush
7. Son of Lloyd and brother of Beau   
  Jeff Bridges
8. The Canterbury Tales   
  Jeffrey Hunter
9. Oscar nomination for "Broken Arrow"   
  Geoff Ogilvy
10. Jurassic Park and Independence Day   
  Jeff Chandler





Select each answer

1. Australian Academy Award winner
2. Kane and Abel
3. FIFA World Cup winner
4. English cricketer
5. American film and TV actor
6. US Open golf champion
7. Son of Lloyd and brother of Beau
8. The Canterbury Tales
9. Oscar nomination for "Broken Arrow"
10. Jurassic Park and Independence Day

Most Recent Scores
Jun 16 2024 : jackseleven: 8/10
Jun 16 2024 : zorba_scank: 10/10
Jun 07 2024 : Guest 24: 8/10
Jun 05 2024 : psnz: 10/10
Jun 04 2024 : daveguth: 10/10
May 26 2024 : pughmv: 8/10
May 26 2024 : Guest 75: 8/10
May 25 2024 : Guest 165: 5/10
May 25 2024 : Guest 73: 6/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Australian Academy Award winner

Answer: Geoffrey Rush

Geoffrey Rush is an Australian actor and is one of a few actors to have won the Triple Crown of acting - an Academy, Emmy and Tony Award. He won his Oscar as Best Actor in the 1996 movie "Shine".
2. Kane and Abel

Answer: Jeffrey Archer

Jeffrey Archer is an English author and politician. He has written numerous novels, chronicles, plays, short stories and children's books. The novel "Kane and Abel" was written in 1979 and reached number one on the "New York Times" best-seller list.
3. FIFA World Cup winner

Answer: Geoff Hurst

Geoff Hurst is a former English professional footballer who scored a hat-trick in the FIFA World Cup Final in 1966. England beat West Germany 4-2. Also in that English team were two of his club mates from West Ham United being Bobby Moore(captain) and Martin Peters, whom happened to score the fourth goal for England. Geoff was knighted by Queen Elizabeth II.
4. English cricketer

Answer: Geoffrey Boycott

Geoffrey Boycott is a former professional English cricketer. He had a lengthy career with Yorkshire scoring over 100 centuries. He played 108 Test matches for England scoring 22 centuries. During his distinguished career and because of his strong personality he frequently clashed with teammates and cricket authorities.
5. American film and TV actor

Answer: Jeffrey Hunter

Jeffrey Hunter(1926-1969) was an American actor of film and television. He appeared in numerous films including "The Searchers" opposite John Wayne and "King of Kings" as Jesus. Jeffrey Hunter guest starred on many television programs and in the pilot episode of "Star Trek" he played the role of Capt. Christopher Pike.
6. US Open golf champion

Answer: Geoff Ogilvy

Geoff Ogilvy is an Australian professional golfer who won the US Open in 2006 and three World Golf Championships (2006, 2008, 2009).
7. Son of Lloyd and brother of Beau

Answer: Jeff Bridges

Jeff Bridges is an American actor, singer and producer. He won the Academy Award for Best Actor for his role as Otis "Bad" Blake in the 2009 movie "Crazy Heart". He has received many other Oscar nominations over the years.
8. The Canterbury Tales

Answer: Geoffrey Chaucer

Geoffrey Chaucer (1343-1400) was an English poet and author during the Middle Ages. He is best known for "The Canterbury Tales" but during his lifetime he was also an astronomer and philosopher. He was the first writer to be buried in Westminster Abbey's Poets' Corner.
9. Oscar nomination for "Broken Arrow"

Answer: Jeff Chandler

Jeff Chandler (1918-1961) was an American actor and singer known for his good looks and distinquished grey hair. He started out in radio after being discharged from the army after WWII and then broke into the movies. He appeared in numerous movies and was nominated for Best Supporting Actor for his role as Cochise in the 1950 movie "Broken Arrow".
10. Jurassic Park and Independence Day

Answer: Jeff Goldblum

Jeff Goldblum is an American actor who starred in "Jurassic Park" (1993) and "Independence Day" (1996) and both sequels to these movies. His debut in movies was as an invading thug in the 1974 action movie "Death Wish" starring Charles Bronson. Since then he has appeared in over 70 movies and numerous television episodes.
Source: Author zambesi

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Male First Names (A-J):

Can you identify these individuals with First Names from A - J

  1. Are they named Arthur or Art Very Easy
  2. Are they an Albert, a Bert or a Burt? Average
  3. Who am I? Benjamin, Ben or Benny Very Easy
  4. Who am I? C-H-A-R-L-E-S is the name of the game. Very Easy
  5. Is it Christopher or Chris Easier
  6. Who am I? D-A-V-I-D is the name of the game. Very Easy
  7. Are they a Daniel, Dan or Danny Very Easy
  8. Who am I? D-O-U-G-L-A-S is the name of the Game. Easier
  9. Are they David, Dave or Davy Easier
  10. Are they a Donald or Don? Easier
  11. People named Edward, Ed, Ted or Eddie Easier
  12. Are they Francis, Frank or Frankie? Very Easy

6/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us