Quiz about Guess the Bible Story from Three Clues
Quiz about Guess the Bible Story from Three Clues

Guess the Bible Story from Three Clues! Quiz


Figure out the person, topic, Bible section, or story from the three clues given. Have fun!

A multiple-choice quiz by rsantan. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. The Bible

Author
rsantan
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
304,268
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
5212
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 67 (4/10), Guest 79 (5/10), Guest 2 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. 1. I only have a few sentences written about me. They're in I Chronicles.
2. My prayer to God to stretch my boundaries has made me the subject of a few books for all ages.
3. My name means pain.
Who am I?
Hint

Job
Jael
Dolor
Jabez

2. 1. I am a son of David.
2. I was extremely vain and disloyal to my father and caused a lot of problems because of my selfish ways.
3. I was killed by Joab, one of David's commanders, with three spears.
Hint

Solomon
Absalom
Amnon
Tamar

3. 1. I am a book of the Bible, among the prophets.
2. My book starts with a prophecy about a drought or famine and a plague of locusts.
3. My name is usually interpreted as "Yahweh is God."
What book am I?
Hint

Malachi
Zephaniah
Nahum
Joel

4. 1. This story can be found in Ezekiel 37.
2. This is the prophecy of the Jews returning to Israel, the promised land.
3. During this story, the Lord is speaking directly to the prophet and telling him what to do.
What Old Testament story am I?
Hint

The 10 Commandments
Crossing the Red Sea
The valley of dry bones
Israelites wandering the desert

5. 1. I was one of the 12 disciples of Jesus.
2. I credited with writing two books in the New Testament.
3. I was a fisherman before I met Jesus and became a follower of Him.
Hint

Peter
John
Paul
Andrew

6. 1. Although there are many promises of blessings throughout the Bible for various reasons, I am the only book of the Bible that promises a blessing to those who simply read the text.
2. My pages contain only apocalyptic literature.
3. Some of the earliest manuscripts of this book are titled the Apocalypse of John.
Which book am I?
Hint

John
Ecclesiastes
Proverbs
Revelation

7. 1. Chapter 13 of I Corinthians is about this topic.
2. When a lawyer tests Jesus by asking what the greatest commandment is, Jesus's responses both contain this topic.
3. Many of the Psalms also contain this topic.
What am I?
Hint

Love
Judging
Wisdom
Faith

8. 1. This is the longest chapter of the Bible.
2. This chapter is written as an acrostic poem. In each stanza, each line begins with the same letter of the Hebrew alphabet.
3. Almost every verse contains a synonym for the Torah.
Which book and chapter am I?
Hint

Psalm 23
Psalm 121
Psalm 119
Psalm 118

9. 1. My name means "wished-for child," "bitterness," or "lifted up."
2. Moses and Aaron were my brothers.
3. I'm the one who hid Moses, at my mother's request, along the river to save him from the Pharaoh's order to kill all the baby boys.
Hint

Miriam
Naomi
Abigail
Jochebed

10. 1. My first Bible appearance is in the Book of Acts.
2. Paul asked me to accompany him on his second missionary journey to Derbe, Lystra, Troas, Phillipi, Thessalonica, and Beroea.
3. I was in prison with Paul, praying and singing to God, when an earthquake came, opened the prison doors, and broke the chains.
Hint

Silas
Timothy
Barnabas
Peter


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. 1. I only have a few sentences written about me. They're in I Chronicles. 2. My prayer to God to stretch my boundaries has made me the subject of a few books for all ages. 3. My name means pain. Who am I?

Answer: Jabez

His prayer can be found in 1 Chronicles 4:9-10. The books written about him are by Bruce Wilkinson and include "The Prayer of Jabez" and "Beyond Jabez" among others for teens and children.
2. 1. I am a son of David. 2. I was extremely vain and disloyal to my father and caused a lot of problems because of my selfish ways. 3. I was killed by Joab, one of David's commanders, with three spears.

Answer: Absalom

Absalom really wanted to be king and to succeed David's throne. He went to such great lengths in his effort, including killing his own brother, Amnon, in 2 Samuel 13. 2 Samuel 18 tells how Absalom was slain after a rebellion.
3. 1. I am a book of the Bible, among the prophets. 2. My book starts with a prophecy about a drought or famine and a plague of locusts. 3. My name is usually interpreted as "Yahweh is God." What book am I?

Answer: Joel

Quotes from the book of Joel can be found in the New Testament in Acts 2:17-21 as well as Romans 10:13.
4. 1. This story can be found in Ezekiel 37. 2. This is the prophecy of the Jews returning to Israel, the promised land. 3. During this story, the Lord is speaking directly to the prophet and telling him what to do. What Old Testament story am I?

Answer: The valley of dry bones

The Lord speaks directly to Ezekiel in this vision. Ezekiel speaks out to a valley of dried up bones and makes them grow tendons and skin and come back to life.
5. 1. I was one of the 12 disciples of Jesus. 2. I credited with writing two books in the New Testament. 3. I was a fisherman before I met Jesus and became a follower of Him.

Answer: Peter

Peter was born as Simon and his name was later changed to Peter. He and his brother Andrew were fishing when Jesus came and told them to come and be "fishers of men" (Matthew 4:19).
6. 1. Although there are many promises of blessings throughout the Bible for various reasons, I am the only book of the Bible that promises a blessing to those who simply read the text. 2. My pages contain only apocalyptic literature. 3. Some of the earliest manuscripts of this book are titled the Apocalypse of John. Which book am I?

Answer: Revelation

Revelation is the only book of the Bible to be completely composed of apocalyptic literature and teachings.
7. 1. Chapter 13 of I Corinthians is about this topic. 2. When a lawyer tests Jesus by asking what the greatest commandment is, Jesus's responses both contain this topic. 3. Many of the Psalms also contain this topic. What am I?

Answer: Love

I Corinthians 13 is a very famous section of the Bible and is very commonly read during a marriage ceremony. Matthew 22:37-39 give Jesus's responses to the lawyer.
8. 1. This is the longest chapter of the Bible. 2. This chapter is written as an acrostic poem. In each stanza, each line begins with the same letter of the Hebrew alphabet. 3. Almost every verse contains a synonym for the Torah. Which book and chapter am I?

Answer: Psalm 119

Psalm 119 contains 176 verses divided into 22 stanzas of 8 lines each. It is the prayer of someone who delights in the Torah or the laws of God. The entire psalm has been set to music.
9. 1. My name means "wished-for child," "bitterness," or "lifted up." 2. Moses and Aaron were my brothers. 3. I'm the one who hid Moses, at my mother's request, along the river to save him from the Pharaoh's order to kill all the baby boys.

Answer: Miriam

Miriam watched in Exodus 2 as Pharaoh's daughter discovered Moses in the river. She later suggested that she hire a nurse to care for their newly adopted baby, and went further to suggest Jochebed, his birth mother.
10. 1. My first Bible appearance is in the Book of Acts. 2. Paul asked me to accompany him on his second missionary journey to Derbe, Lystra, Troas, Phillipi, Thessalonica, and Beroea. 3. I was in prison with Paul, praying and singing to God, when an earthquake came, opened the prison doors, and broke the chains.

Answer: Silas

Paul and Silas, along with the rest of the prisoners, remained in their jail cells even after the doors were opened by the earthquake. They used this time as a testimony to speak to the guard about Jesus. (Acts 16)
Source: Author rsantan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor CellarDoor before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 67: 4/10
Nov 26 2022 : Guest 79: 5/10
Nov 26 2022 : Guest 2: 8/10
Nov 26 2022 : Guest 108: 8/10
Nov 24 2022 : Guest 154: 8/10
Nov 24 2022 : Guest 99: 10/10
Nov 24 2022 : Guest 138: 7/10
Nov 21 2022 : Guest 96: 6/10
Nov 20 2022 : Guest 1: 8/10

Score Distribution

quiz
11/27/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us