FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 1998 Tennessee Volunteers
Quiz about 1998 Tennessee Volunteers

10 Question Sports Quiz: 1998 Tennessee Volunteers | NCAA Football


All questions about the magical 1998 season for the Tennessee Volunteers.

A multiple-choice quiz by CNC2012. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NCAA Football
  8. »
  9. Tennessee Volunteers

Author
CNC2012
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
333,213
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
203
- -
Question 1 of 10
1. What was the final score of the Tennessee/Florida game? Hint


Question 2 of 10
2. How many games did Jamal Lewis start during the season? Hint


Question 3 of 10
3. What was the final score of the Tennessee/Vanderbilt game? Hint


Question 4 of 10
4. Who started every game at QB for the Vols? Hint


Question 5 of 10
5. Who scored the final touchdown of the Arkansas game? Hint


Question 6 of 10
6. Who did Tennessee play in the SEC Championship game? Hint


Question 7 of 10
7. What bowl game did Tennessee go to in the season? Hint


Question 8 of 10
8. Who did Tennessee play in their 1998 bowl game? Hint


Question 9 of 10
9. Who was the starting QB for Florida when they played Tennessee? Hint


Question 10 of 10
10. After what game did Tennessee claim the #1 spot in the first-ever BCS polls? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the final score of the Tennessee/Florida game?

Answer: 20-17 OT

Jeff Hall made a field goal in overtime to go up by 3, and when Florida came up in the second half of the overtime, their kicker Jeff Chandler missed the field goal wide left.
2. How many games did Jamal Lewis start during the season?

Answer: 4

Lewis started the first four games against Syracuse, Florida, Houston, and Auburn before suffering an ACL injury.
3. What was the final score of the Tennessee/Vanderbilt game?

Answer: 41-0

Tennessee shutout the Commodores in Nashville.
4. Who started every game at QB for the Vols?

Answer: Tee Martin

Manning started from 1994-1997, Veazey didn't start any game for UT, and Clausen started from 2000-2003. Martin started the 1998 and 1999 seasons.
5. Who scored the final touchdown of the Arkansas game?

Answer: Travis Henry

Travis Henry dove over the pile at the goal line for the go ahead score, after Billy Ratliff dove on a Clint Steorner fumble.
6. Who did Tennessee play in the SEC Championship game?

Answer: Mississippi State

Tennessee won the game 24-14 over Mississippi State.
7. What bowl game did Tennessee go to in the season?

Answer: Fiesta Bowl

There was no BCS title game in 1998. An extra BCS bowl wasn't added until 2006.
8. Who did Tennessee play in their 1998 bowl game?

Answer: Florida State

Tennessee beat Florida State in the Fiesta Bowl 23-16 to win the National Championship.
9. Who was the starting QB for Florida when they played Tennessee?

Answer: Jesse Palmer

Steve Spurrier had a duo of QBs that he played in 1998. Jesse Palmer and Doug Johnson.
10. After what game did Tennessee claim the #1 spot in the first-ever BCS polls?

Answer: UAB

It was officially after the UAB win of 37-13.
Source: Author CNC2012

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us