FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
  Tennessee Volunteers Quizzes, Trivia and Puzzles
  Tennessee Volunteers Quizzes, Trivia

Tennessee Volunteers Trivia

Tennessee Volunteers Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NCAA Football

Fun Trivia
University of Tennessee
Knoxville TN

13 Tennessee Volunteers quizzes and 130 Tennessee Volunteers trivia questions.
1.
This quiz is for all the Tennessee Vol faithful. Only a TRUE Vol fan will score 100% on this quiz. It's easy enough so I feel confident in your ability. Be careful though, there are a couple of very specific questions! Good luck!
Tough, 10 Qns, KevinDaSwitch, Sep 23 11
Tough
KevinDaSwitch
209 plays
2.
  Tennessee Volunteers Football    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about those Big Orange Vols! Good Luck!
Average, 10 Qns, mango919, Aug 14 04
Average
mango919
1320 plays
3.
  Tennessee Volunteers 1998    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz for all of you die hard Big Orange Fans! It is my way of giving back to the people that make the other fun quizzes. It is a fairly easy quiz as long as you are a fan of 'The Best Team Of All Time' ... so enjoy.
Tough, 10 Qns, david-the-vol, Jun 29 15
Tough
david-the-vol
1873 plays
4.
  Tennessee Vols Through the Years   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
See where your knowledge ranks as a Big Orange fan. Have fun.
Tough, 10 Qns, MattWheelerUTK, Apr 26 07
Tough
MattWheelerUTK
733 plays
5.
  Tennessee Players   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Answer these questions about UT players.
Tough, 10 Qns, ilove9, Feb 21 04
Tough
ilove9
1174 plays
6.
  The General: Robert Reese Neyland    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about Robert Reese Neyland.
Tough, 10 Qns, ilove9, Jun 14 04
Tough
ilove9
474 plays
7.
  Tennessee VOL Football: 1970s-1990s    
Multiple Choice
 10 Qns
Some interesting questions about the Vols covering the 70s, 80s, and 90s.
Tough, 10 Qns, up4abeer, Dec 11 09
Tough
up4abeer
655 plays
8.
  Vols in Bowl Games    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a trivia over Tennessee football in the postseason. Good Luck!
Difficult, 10 Qns, RockyTop, Nov 08 02
Difficult
RockyTop
1061 plays
9.
  Tennessee Football    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about Tennessee football. Hope all you Vol fans out there (and those less fortunate) enjoy it. Give him six!
Difficult, 10 Qns, Hamburglar165, Jan 01 09
Difficult
Hamburglar165
1413 plays
10.
  Milestones in Big Orange History    
Multiple Choice
 10 Qns
Here are some milestones in Big Orange history. Do you know them?
Difficult, 10 Qns, MattWheelerUTK, Apr 29 11
Difficult
MattWheelerUTK
549 plays
trivia question Quick Question
What tail back had a 60 yard touchdown run versus Miami, in the 1985 Sugar Bowl?

From Quiz "Tennessee VOL Football: 1970s-1990s"




11.
  NFL Draftees: Tennessee Vols    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is designed to test your knowledge of University of Tennessee football players and the NFL Draft. Good Luck.
Impossible, 10 Qns, derek_beaty, Feb 11 04
Impossible
derek_beaty
1090 plays
12.
  Tennessee Volunteers    
Multiple Choice
 10 Qns
University of Tennessee record holders.
Tough, 10 Qns, Cougar24, Oct 08 08
Tough
Cougar24
401 plays
13.
  10 Question 1998 Tennessee Volunteers Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
All questions about the magical 1998 season for the Tennessee Volunteers.
Average, 10 Qns, CNC2012, Dec 23 10
Average
CNC2012
203 plays
Related Topics
  Tennessee Titans [Sports] (13 quizzes)

  Mixed Tennessee [General] (2 quizzes)

  Tennessee [Geography] (14 quizzes)

  Tennessee History [History] (2 quizzes)


Tennessee Volunteers Trivia Questions

2. What was the final score of the Tennessee/Florida game?

From Quiz 1998 Tennessee Volunteers

Answer: 20-17 OT

Jeff Hall made a field goal in overtime to go up by 3, and when Florida came up in the second half of the overtime, their kicker Jeff Chandler missed the field goal wide left.

3. In a game against South Carolina in 1998, I set the NCAA record for highest completion percentage. Who am I?

From Quiz Tennessee Volunteers

Answer: Tee Martin

Tee Martin was 23-24 vs. South Carolina in 1998.

4. How did Tennessee receieve their school colors?

From Quiz Milestones in Big Orange History

Answer: By a football player

The colors Orange and White were selected by Charles Moore, a member of the first football team in 1891, and were later approved by a vote of the student body.

5. Which Former Tennessee Vol caught a pass to set up a Buffalo Bills FG in the 4th quarter of the 1999 AFC Wild Card game?

From Quiz Tennessee Vols Through the Years

Answer: Peerless Price

Peerless Price caught a 12-yard out, to set up what was thought to be a Bills' game winning FG until their next kickoff when the Tennessee Titans Lorenzo Neal, fielded the kickoff, tossed the ball to Frank Wycheck who threw a cross field lateral too Kevin Dyson, who with a wall of blockers sprinted to the end zone too give the Titans a huge playoff win in their first season, in their new stadium in Nashville.

6. In 2003, who was the starting QB?

From Quiz Tennessee Volunteers Football

Answer: Casey Clausen

The Vols finished with a 10-3 record, and Clausen did not get drafted in the 2004 NFL Draft.

7. Which year did General Neyland assume the head coaching job at UT?

From Quiz The General: Robert Reese Neyland

Answer: 1926

He was named head coach in 1926 and from then on, Tennessee was in the college football business to stay.

8. Who had a 99 yard touchdown run versus Florida in 1977?

From Quiz Tennessee VOL Football: 1970s-1990s

Answer: Kelsey Finch

The VOLS lost at Gainesville 27-17.

9. What Vol running back ran for 151 yards and the winning touchdown with :31 seconds left on the clock in the 1991 USF&G Sugar Bowl?

From Quiz Vols in Bowl Games

Answer: Tony Thompson

The Vols beat Virgina 23-22. The Vol offense scored 20 points in the fourth quarter to cap off the victory.

10. Who did the Vols play as a season opener in their 1998 season?

From Quiz Tennessee Volunteers 1998

Answer: Syracuse

The Vols went to Syracuse in a battle with the Orangemen, but snuck to victory 34 to 33 with a last second Jeff Hall field goal.

11. The University of Tennessee made its football debut in what year?

From Quiz Tennessee Football

Answer: 1891

12. Tennessee played and defeated Florida in overtime at home, in game two of the season. The defense caused 4 fumbles in this outing. Who was defensive player responsible for causing three of those fumbles?

From Quiz 1998 Tennessee Volunteers

Answer: Al Wilson

Al Wilson went on to become a force in the NFL playing for the Denver Broncos. He was named to 5 Pro Bowls. Unfortunately Al suffered a career ending neck injury December 3rd, 2006 against the Seattle Seahawks during a fake field goal attempt.

13. How many games did Jamal Lewis start during the season?

From Quiz 1998 Tennessee Volunteers

Answer: 4

Lewis started the first four games against Syracuse, Florida, Houston, and Auburn before suffering an ACL injury.

14. Which pair hooked up in 2003 for the longest pass completion in UT history?

From Quiz Tennessee Volunteers

Answer: Casey Clausen to Mark Jones

Clausen to Jones went 90 yards against Georgia. Kelly to Pickens went 87 yards against Auburn. Manning to Kent went 80 yards against Kentucky. Manning to Price went 80 yards against UAB.

15. How many touchdown did Donovan McNabb get against the Vols in the opening game of the 1998 season?

From Quiz Milestones in Big Orange History

Answer: 3

QB Donovan McNabb gave the Volunteer defense fits, putting up 300 yards with a 22-for-28 day and 3 TDs. THe threw for two and ran for one.

16. In the 2003 matchup between UT and UGA, who fumbled on the goal line at the end of the first half?

From Quiz Tennessee Vols Through the Years

Answer: Troy Fleming

The Vols were on the 1-yd line going in to tie the score at 10 all at just before halftime, when a Casey Clausen handoff to Troy Fleming was fumbled and returned by UGA for a 99-yard touchdown to give the Bulldogs a 17-3 halftime advantage.

17. Which player switched from QB to WR in 2003?

From Quiz Tennessee Volunteers Football

Answer: James Banks

Banks was suspended the first three games of 2004 for violating school rules and their drug policy.

18. In the 2000 NFL Draft, how many Tennessee players were selected in the 2nd round.

From Quiz NFL Draftees: Tennessee Vols

Answer: 5

Raynoch Thompson (Arizona), Chad Clifton (Green Bay), Dwayne Goodrich (Dallas), Cosey Coleman (Tampa Bay), and Deon Grant (Carolina), were the five Volunteers selected in the second round.

19. What Memphis high school are Vols Cedric Wilson, Andre Lott, and Mondre Dickerson from?

From Quiz Tennessee Players

Answer: Melrose

Melrose produces numbers of athletes.

20. Andy Kelly became the starting QB during a 47-30 loss to to Alabama in 1989. Who did he replace?

From Quiz Tennessee VOL Football: 1970s-1990s

Answer: Sterling Henton

Henton was 5-0 as a starter prior to a terrible first half versus the the Tide in 1989. The VOLS went to post an 11-1 record.

21. What was the final score of the 1986 Sugar Bowl againist Miami?

From Quiz Vols in Bowl Games

Answer: 35-7

Dickey, who completed 15 of 25 passes for 131 yards and one touchdown, was named the game's outstanding player.

22. Against the Gators, the game was tied at the end of regulation. What happened to the Gators 1st overtime field goal?

From Quiz Tennessee Volunteers 1998

Answer: missed wide

The vols won the game. Peyton Manning never got a victory over Florida, but Tee Martin pulled it off in his first year.

23. What was the final score of the Tennessee/Vanderbilt game?

From Quiz 1998 Tennessee Volunteers

Answer: 41-0

Tennessee shutout the Commodores in Nashville.

24. In 1989, who set the record for the most rushing yards in one game?

From Quiz Tennessee Volunteers

Answer: Chuck Webb

Webb rushed for 294 yards against Ole Miss on November 18, 1989, and had the second highest single game total of 250 against Arkansas in the Cotton Bowl.

25. "The Future" Kelley Washington had 11 receptions for how many yards against LSU in 2001?

From Quiz Milestones in Big Orange History

Answer: 256

Kelley Washington set the single game yardage mark for the Vols in receiving in a home game against LSU, who in turn later defeated the Vols in the SEC championship.

26. Robert Meachem turned down a scholarship offer from which University to attend UT?

From Quiz Tennessee Vols Through the Years

Answer: Oklahoma

Robert Meacem was born in Tulsa, OK, and was the #1 rated receiver in the state, and spurned the hometown Sooners for Good Ole' Rocky Top.

27. Who was the head coach of the Vols in 2003?

From Quiz Tennessee Volunteers Football

Answer: Phil Fulmer

Randy Sanders was the offensive coordinator for the Vols, Bobby Bowden was the head coach of the Seminoles, and Steve Spurrier had coached the Gators and Redskins.

28. Neyland's Tennesse teams set a NCAA record for consecutive quarters without allowing a point. How many quarters did they hold their opponents scoreless?

From Quiz The General: Robert Reese Neyland

Answer: 71

The record stood throughout the 20th century and beyond.

29. Which former Vol has not won a Super Bowl?

From Quiz Tennessee Players

Answer: Shaun Ellis

Coleman won with the Buccaneers, White with the Packers, and Lewis with the Ravens.

30. What tail back had a 60 yard touchdown run versus Miami, in the 1985 Sugar Bowl?

From Quiz Tennessee VOL Football: 1970s-1990s

Answer: Jeff Powell

Powell began the year as a third stringer behind Charles Wilson and Keith Davis. He was a transfer from William and Mary. Injuries to Wilson and Davis thrust him into the starting role versus Miami. The VOLS upset the heavily favored Canes 35-7.

This is category 4125
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.