FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 1998 Tennessee Volunteers
Quiz about 1998 Tennessee Volunteers

10 Questions: 1998 Tennessee Volunteers Multiple Choice Quiz | Sports


This quiz is for all the Tennessee Vol faithful. Only a TRUE Vol fan will score 100% on this quiz. It's easy enough so I feel confident in your ability. Be careful though, there are a couple of very specific questions! Good luck!

A multiple-choice quiz by KevinDaSwitch. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NCAA Football
  8. »
  9. Tennessee Volunteers

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
342,216
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
212
- -
Question 1 of 10
1. Tennessee played Syracuse away for their first win of the season. The game was won in the final seconds with a field goal. Who was the kicker? Hint


Question 2 of 10
2. Tennessee played and defeated Florida in overtime at home, in game two of the season. The defense caused 4 fumbles in this outing. Who was defensive player responsible for causing three of those fumbles? Hint


Question 3 of 10
3. During the contest with South Carolina (game three of the season), Tee Martin led the way by throwing for over 300 yards for the first time while at Tennessee. He also set an NCAA record for consecutive completions. How many consecutive completions did he have in the South Carolina game? Hint


Question 4 of 10
4. During the famous game with Arkansas, which Vol won 28-24 after trailing 3-21, who was the quarterback who "stumbled and fumbled"? Hint


Question 5 of 10
5. Tennessee coach Phillip Fulmer was named the SEC Coach of the Year following his national championship run. What other honor was bestowed on Coach Fulmer? Hint


Question 6 of 10
6. During the 3rd quarter of the Alabama game one Vol ran a kickoff back for 100 yards and a touchdown. Who was this returner? Hint


Question 7 of 10
7. What was Tennessee's AP rank coming into the 1998 season? Hint


Question 8 of 10
8. Who were Tennessee's opponent when Jamal Lewis saw his season come to an end with an ACL injury (knee)? Hint


Question 9 of 10
9. Who did Tennessee play for the SEC Championship? Hint


Question 10 of 10
10. During the championship against Florida State (the Fiesta Bowl), a Tennessee player intercepted a pass from Marcus Outzen and raced 54 yards for the touchdown. He was also named defensive MVP of the game. Who was this Tennessee Vol? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 30 2024 : Guest 172: 7/10
Mar 28 2024 : Guest 107: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Tennessee played Syracuse away for their first win of the season. The game was won in the final seconds with a field goal. Who was the kicker?

Answer: Jeff Hall

Jeff Hall nailed a 27 yard field goal in the final seconds to give Tennessee the 34-33 victory!
2. Tennessee played and defeated Florida in overtime at home, in game two of the season. The defense caused 4 fumbles in this outing. Who was defensive player responsible for causing three of those fumbles?

Answer: Al Wilson

Al Wilson went on to become a force in the NFL playing for the Denver Broncos. He was named to 5 Pro Bowls. Unfortunately Al suffered a career ending neck injury December 3rd, 2006 against the Seattle Seahawks during a fake field goal attempt.
3. During the contest with South Carolina (game three of the season), Tee Martin led the way by throwing for over 300 yards for the first time while at Tennessee. He also set an NCAA record for consecutive completions. How many consecutive completions did he have in the South Carolina game?

Answer: 23

Tee went 23-24 for 315 yards and 4 touchdown passes! Vol won the game 49-14 (the game was played in SC).
4. During the famous game with Arkansas, which Vol won 28-24 after trailing 3-21, who was the quarterback who "stumbled and fumbled"?

Answer: Clint Stoerner

This play proved to be Arkansas's downfall as Tennessee took possession and drove down the field for the game winning touchdown in the last minute of the game.
5. Tennessee coach Phillip Fulmer was named the SEC Coach of the Year following his national championship run. What other honor was bestowed on Coach Fulmer?

Answer: The Home Depot Coach of The Year Award

Coach Fulmer also won the following awards this season:
- AFCA Coach of the Year
- Eddie Robinson Coach of the Year
- George Munger Award
- Sporting News College Football COY
6. During the 3rd quarter of the Alabama game one Vol ran a kickoff back for 100 yards and a touchdown. Who was this returner?

Answer: Peerless Price

Tennessee extended their winning streak to 4 games over Alabama while winning this contest 35-18. This was game six of the season, for 6 wins.
7. What was Tennessee's AP rank coming into the 1998 season?

Answer: 10

Tennessee achieved their number 1 ranking after their home game vs. UAB which was their 8th game of the season.
8. Who were Tennessee's opponent when Jamal Lewis saw his season come to an end with an ACL injury (knee)?

Answer: Auburn

As unfortunate as this was, Tennessee responded with two very capable running backs in Travis Stephens and Travis Henry.
9. Who did Tennessee play for the SEC Championship?

Answer: Mississippi State

Tennessee actually trailed Mississippi State 10-14 late in the 4th quarter but was able to score two very quick touchdowns to win this game 24-14!
10. During the championship against Florida State (the Fiesta Bowl), a Tennessee player intercepted a pass from Marcus Outzen and raced 54 yards for the touchdown. He was also named defensive MVP of the game. Who was this Tennessee Vol?

Answer: Dwayne Goodrich

Florida State's star receiver Peter Warrick was held to one catch for 7 yards. Tennessee won the game 23-16, and the National Championship title.
Source: Author KevinDaSwitch

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us