FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Milestones in Big Orange History
Quiz about Milestones in Big Orange History

Milestones in Big Orange History Quiz


Here are some milestones in Big Orange history. Do you know them?

A multiple-choice quiz by MattWheelerUTK. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NCAA Football
  8. »
  9. Tennessee Volunteers

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
258,018
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
551
- -
Question 1 of 10
1. How did Tennessee receieve their school colors? Hint


Question 2 of 10
2. How many touchdown did Donovan McNabb get against the Vols in the opening game of the 1998 season? Hint


Question 3 of 10
3. "The Future" Kelley Washington had 11 receptions for how many yards against LSU in 2001? Hint


Question 4 of 10
4. In the 2002 NFL Draft, The Vols had 10 players selected in the NFL Draft. How many were 1st round picks? Hint


Question 5 of 10
5. In the National Championship season, Tennessee forced 3 fumbles against Florida in their 20-17 OT thriller. Who was responsible for forcing these turnovers? Hint


Question 6 of 10
6. In 1985, the Vols held eventual Heisman trophy winner Bo Jackson to his lowest rushing output of the season. How many yards did he have? Hint


Question 7 of 10
7. The Vols finished the 1990 season with a 23-22 victory over UVA. What was there record? Hint


Question 8 of 10
8. Casey Clausen threw a 90-yard touchdown pass against UGA in the 2003 season to whom? Hint


Question 9 of 10
9. Willie Gault had the most kickoffs returned in 1 game against Southern Cal in 1981. Can you name how many? Hint


Question 10 of 10
10. Tennessee's Pride of The Southland band "forms" a "T" that the Vols run through to take the field at home. How many times has this been performed outside Neyland Stadium? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 21 2024 : Guest 192: 5/10
Feb 27 2024 : Guest 128: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How did Tennessee receieve their school colors?

Answer: By a football player

The colors Orange and White were selected by Charles Moore, a member of the first football team in 1891, and were later approved by a vote of the student body.
2. How many touchdown did Donovan McNabb get against the Vols in the opening game of the 1998 season?

Answer: 3

QB Donovan McNabb gave the Volunteer defense fits, putting up 300 yards with a 22-for-28 day and 3 TDs. THe threw for two and ran for one.
3. "The Future" Kelley Washington had 11 receptions for how many yards against LSU in 2001?

Answer: 256

Kelley Washington set the single game yardage mark for the Vols in receiving in a home game against LSU, who in turn later defeated the Vols in the SEC championship.
4. In the 2002 NFL Draft, The Vols had 10 players selected in the NFL Draft. How many were 1st round picks?

Answer: 3

John Henderson (Jaguars), Albert Haynesworth (Titans), and Donte Stallworth (Saints), were all selected in the 1st round.
5. In the National Championship season, Tennessee forced 3 fumbles against Florida in their 20-17 OT thriller. Who was responsible for forcing these turnovers?

Answer: Al Wilson

Al Wilson forced 3 turnovers in a victory over Florida in 1998 to propel the Vols to a 13-0 record and a BCS National Championship.
6. In 1985, the Vols held eventual Heisman trophy winner Bo Jackson to his lowest rushing output of the season. How many yards did he have?

Answer: 86

Bo Jackson rushed 17 times for 86 yards against the Vols in a 38-20 loss.
7. The Vols finished the 1990 season with a 23-22 victory over UVA. What was there record?

Answer: 9-2-2

Tennessee concluded its 100-year anniversary season in the 57th Sugar Bowl Classic at the Louisiana Superdome.
8. Casey Clausen threw a 90-yard touchdown pass against UGA in the 2003 season to whom?

Answer: Mark Jones

This pass was completed against UGA in their annual meeting in a 41-14 spanking by the Bulldawgs.
9. Willie Gault had the most kickoffs returned in 1 game against Southern Cal in 1981. Can you name how many?

Answer: 7

Willie Gault had a total of 164 total return yds, 2nd most in history against the Trojans on this day.
10. Tennessee's Pride of The Southland band "forms" a "T" that the Vols run through to take the field at home. How many times has this been performed outside Neyland Stadium?

Answer: 4

The band has "formed" the "T" once each at Vanderbilt, the Liberty Bowl, the Sugar and Rose Bowl.
Source: Author MattWheelerUTK

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us