FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about NFL Draftees Tennessee Vols
Quiz about NFL Draftees Tennessee Vols

NFL Draftees: Tennessee Vols Trivia Quiz


This quiz is designed to test your knowledge of University of Tennessee football players and the NFL Draft. Good Luck.

A multiple-choice quiz by derek_beaty. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NCAA Football
  8. »
  9. Tennessee Volunteers

Author
derek_beaty
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
169,687
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Impossible
Avg Score
3 / 10
Plays
1090
- -
Question 1 of 10
1. Which player was not selected in the first round of the 1991 draft? Hint


Question 2 of 10
2. In the 2000 NFL Draft, how many Tennessee players were selected in the 2nd round. Hint


Question 3 of 10
3. Which of the following Vol wide receiver was drafted in the 1st round of an NFL draft. Hint


Question 4 of 10
4. Which wide receiver was an overall 11th pick in the NFL draft? Hint


Question 5 of 10
5. Who was the first Tennessee Volunteer ever selected in the NFL draft? Hint


Question 6 of 10
6. Steve DeLong was drafted in the first round of the NFL and AFL drafts in 1965. Which two teams selected him? Hint


Question 7 of 10
7. Which of the following defensive linemen was not a first round draft pick? Hint


Question 8 of 10
8. In 1970, Dallas selected three Tennessee Vols. Which of the following players was not selected that year? Hint


Question 9 of 10
9. Which two Volunteers were selected back-to-back in the fourth round of the 1977 draft? Hint


Question 10 of 10
10. From 1967 to 2000, how many Tennessee kickers and punters have been selected in the NFL draft? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which player was not selected in the first round of the 1991 draft?

Answer: Chuck Webb

Chuck Webb was selected in the 3rd round by the Green Bay Packers.
2. In the 2000 NFL Draft, how many Tennessee players were selected in the 2nd round.

Answer: 5

Raynoch Thompson (Arizona), Chad Clifton (Green Bay), Dwayne Goodrich (Dallas), Cosey Coleman (Tampa Bay), and Deon Grant (Carolina), were the five Volunteers selected in the second round.
3. Which of the following Vol wide receiver was drafted in the 1st round of an NFL draft.

Answer: Marcus Nash

Nash was selected by the Denver Broncos with pick number 30 in the 1998 NFL Draft. Price, Pickens, and Kent, were all 2nd round picks.
4. Which wide receiver was an overall 11th pick in the NFL draft?

Answer: Anthony Hancock

Hancock was selected 11th overall by Kansas City in the 1982 NFL draft. Harper was selected 12th (Dallas, 1991), Miller 15th (San Diego, 1988), and McGee 21st (Cincinnati, 1986).
5. Who was the first Tennessee Volunteer ever selected in the NFL draft?

Answer: Roy Rose

Rose was selected in the 1936 draft by the New York Giants.
6. Steve DeLong was drafted in the first round of the NFL and AFL drafts in 1965. Which two teams selected him?

Answer: Chicago & San Diego

Delong, drafted by Chicago and San Diego, was the only Tennessee Vol to be selected in the first round of both drafts.
7. Which of the following defensive linemen was not a first round draft pick?

Answer: Leonard Little

Little was selected in the third round by the St. Louis Rams.
8. In 1970, Dallas selected three Tennessee Vols. Which of the following players was not selected that year?

Answer: Richmond Flowers

Richmond Flowers was selected by Dallas in 1969.
9. Which two Volunteers were selected back-to-back in the fourth round of the 1977 draft?

Answer: Larry Seivers & Mickey Marvin

Seivers was selected with the 111th pick by Seattle and Marvin was selected with the 112th pick by Oakland.
10. From 1967 to 2000, how many Tennessee kickers and punters have been selected in the NFL draft?

Answer: 11

The most notable kickers and punters selected were Fuad Reveiz, Herman Weaver, and Ron Widby.
Source: Author derek_beaty

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us