FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Tennessee Football
Quiz about Tennessee Football

Tennessee Football Trivia Quiz


This is a quiz about Tennessee football. Hope all you Vol fans out there (and those less fortunate) enjoy it. Give him six!

A multiple-choice quiz by Hamburglar165. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NCAA Football
  8. »
  9. Tennessee Volunteers

Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
27,061
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
1414
- -
Question 1 of 10
1. The University of Tennessee made its football debut in what year? Hint


Question 2 of 10
2. Speaking of making a debut, John Ward made his debut in the broadcast booth for Tennessee in what year? Hint


Question 3 of 10
3. The 1986 Sugar Bowl was a glorious victory for Tennessee. Who was named the game's most outstanding player? Hint


Question 4 of 10
4. Tennessee won its first consensus National Championship in what year? Hint


Question 5 of 10
5. Who was UT's all-time leading rusher before Travis Henry broke the record this year? Hint


Question 6 of 10
6. In the 1991 Sugar Bowl, who scored the late fourth quarter touchdown to propel the Vols ahead of Virgina and onto victory? Hint


Question 7 of 10
7. Name the Tennessee quarterback who threw 23 consecutive completions against South Carolina.

Answer: (Full name or last name.)
Question 8 of 10
8. Tennessee first ran through the 'T' in Neyland Stadium in what year? Hint


Question 9 of 10
9. At the end of the 2000 season and the subsequent bowl games, where did UT finish in the AP Top 25 Poll? Hint


Question 10 of 10
10. The first black player in the SEC was UT's own _______

Answer: (Full name or last name.)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The University of Tennessee made its football debut in what year?

Answer: 1891

2. Speaking of making a debut, John Ward made his debut in the broadcast booth for Tennessee in what year?

Answer: 1968

And what a way to end his football announcing career--with a National Championship!
3. The 1986 Sugar Bowl was a glorious victory for Tennessee. Who was named the game's most outstanding player?

Answer: Daryl Dickey

The Vols crushed a highly favored Miami team 35-7. Vinny really did look color blind that night!
4. Tennessee won its first consensus National Championship in what year?

Answer: 1951

5. Who was UT's all-time leading rusher before Travis Henry broke the record this year?

Answer: James Stewart

His nickname was 'Little Man'
6. In the 1991 Sugar Bowl, who scored the late fourth quarter touchdown to propel the Vols ahead of Virgina and onto victory?

Answer: Tony Thompson

It's a game where Virginia led the entire way. Probably should have gone UVa's way.
7. Name the Tennessee quarterback who threw 23 consecutive completions against South Carolina.

Answer: Tee Martin

8. Tennessee first ran through the 'T' in Neyland Stadium in what year?

Answer: 1964

9. At the end of the 2000 season and the subsequent bowl games, where did UT finish in the AP Top 25 Poll?

Answer: Not Ranked

The Vols did not receive enough votes to stay in the poll after being embarrassed by Kansas State in the Cotton Bowl.
10. The first black player in the SEC was UT's own _______

Answer: Lester McClain

Source: Author Hamburglar165

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us