FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Tennessee VOL Football 1970s1990s
Quiz about Tennessee VOL Football 1970s1990s

Tennessee VOL Football: 1970s-1990s Quiz


Some interesting questions about the Vols covering the 70s, 80s, and 90s.

A multiple-choice quiz by up4abeer. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NCAA Football
  8. »
  9. Tennessee Volunteers

Author
up4abeer
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
148,616
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
655
- -
Question 1 of 10
1. Who had a 99 yard touchdown run versus Florida in 1977? Hint


Question 2 of 10
2. Andy Kelly became the starting QB during a 47-30 loss to to Alabama in 1989. Who did he replace? Hint


Question 3 of 10
3. What tail back had a 60 yard touchdown run versus Miami, in the 1985 Sugar Bowl? Hint


Question 4 of 10
4. Who was the first VOL RB to gain over 200 yards in a single game? Hint


Question 5 of 10
5. What quarterback led unranked Tennessee to a shocking upset of number 1 ranked Auburn in 1985? Hint


Question 6 of 10
6. What team snapped Tennessee's 14 game winning steak in 1999? Hint


Question 7 of 10
7. Which of the following did NOT start as Wide Receiver at Tennessee? Hint


Question 8 of 10
8. How many times during the 1990s, did the VOLS face a #1 ranked team, and how many times did the the VOLS play as a #1 ranked team? Hint


Question 9 of 10
9. Tennessee started the 1988 season 0-6. Those six losses were sandwiched between wins over teams with what nicknames? Hint


Question 10 of 10
10. How many losing seasons did the VOLS have during the 80s? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who had a 99 yard touchdown run versus Florida in 1977?

Answer: Kelsey Finch

The VOLS lost at Gainesville 27-17.
2. Andy Kelly became the starting QB during a 47-30 loss to to Alabama in 1989. Who did he replace?

Answer: Sterling Henton

Henton was 5-0 as a starter prior to a terrible first half versus the the Tide in 1989. The VOLS went to post an 11-1 record.
3. What tail back had a 60 yard touchdown run versus Miami, in the 1985 Sugar Bowl?

Answer: Jeff Powell

Powell began the year as a third stringer behind Charles Wilson and Keith Davis. He was a transfer from William and Mary. Injuries to Wilson and Davis thrust him into the starting role versus Miami. The VOLS upset the heavily favored Canes 35-7.
4. Who was the first VOL RB to gain over 200 yards in a single game?

Answer: Stanley Morgan

He did it versus Hawaii in 1975 with 201 yards on 17 carries. Stanley went on to have a very good professional career as a Wide Receiver with New England.
5. What quarterback led unranked Tennessee to a shocking upset of number 1 ranked Auburn in 1985?

Answer: Tony Robinson

This Auburn team featured running back Bo Jackson. The VOLS won 38-20, after leading by as much as 32 points.
6. What team snapped Tennessee's 14 game winning steak in 1999?

Answer: Florida

The Gators defeated the defending national champions 21-23 in Gainesville.
7. Which of the following did NOT start as Wide Receiver at Tennessee?

Answer: Chris White

Chris White was a Defensive Back. In 1985 while playing safety, Chris led the SEC in interceptions with 9. Tim McGee and Eric Swanson were Wide Receivers on the same team. Joey Clinkscales became a starting WR in 1986.
8. How many times during the 1990s, did the VOLS face a #1 ranked team, and how many times did the the VOLS play as a #1 ranked team?

Answer: 1 and 5

In 1990, #1 ranked Notre Dame defeated the VOLS 34-29 in Knoxville.
The 1998 National Champs defeated Arkansas after ascending to #1. They went on to win 4 more as a #1 ranked team including the Fiesta Bowl victory over Florida State.
9. Tennessee started the 1988 season 0-6. Those six losses were sandwiched between wins over teams with what nicknames?

Answer: Hoosiers and Tigers

They defeated Indiana the 1987 Peach Bowl. They ended the losing streak versus Memphis in 1988.
10. How many losing seasons did the VOLS have during the 80s?

Answer: 2

Both the 1980 and 1988 teams finished 5-6.
Source: Author up4abeer

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us