FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Tennessee Vols Through the Years
Quiz about Tennessee Vols Through the Years

Tennessee Vols Through the Years Quiz


See where your knowledge ranks as a Big Orange fan. Have fun.

A multiple-choice quiz by MattWheelerUTK. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NCAA Football
  8. »
  9. Tennessee Volunteers

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
257,782
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
736
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 174 (4/10), Guest 98 (4/10), Guest 73 (1/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which Former Tennessee Vol caught a pass to set up a Buffalo Bills FG in the 4th quarter of the 1999 AFC Wild Card game? Hint


Question 2 of 10
2. In the 2003 matchup between UT and UGA, who fumbled on the goal line at the end of the first half? Hint


Question 3 of 10
3. Robert Meachem turned down a scholarship offer from which University to attend UT? Hint


Question 4 of 10
4. Tee Martin is from what city and state? Hint


Question 5 of 10
5. Casey Clausen lost 1 SEC road game his whole career at Tennessee to who? Hint


Question 6 of 10
6. Who did Tennessee play to open the 1990 season in the Pigskin Classic? Hint


Question 7 of 10
7. Who did Tennessee defeat in the 1998 SEC Championship game to advance to the Tostito's Fiesta Bowl National Championship game? Hint


Question 8 of 10
8. Aaron Sears was the recipient of what award his senior season? Hint


Question 9 of 10
9. Peyton Manning beat out Brandon Stewart for the starting QB job in his freshman year. Where did Brandon transfer? Hint


Question 10 of 10
10. What linebacker for Tennessee stuffed Eddie George at the goal line in the '96 Citrus Bowl? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 24 2024 : Guest 174: 4/10
Mar 09 2024 : Guest 98: 4/10
Feb 26 2024 : Guest 73: 1/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which Former Tennessee Vol caught a pass to set up a Buffalo Bills FG in the 4th quarter of the 1999 AFC Wild Card game?

Answer: Peerless Price

Peerless Price caught a 12-yard out, to set up what was thought to be a Bills' game winning FG until their next kickoff when the Tennessee Titans Lorenzo Neal, fielded the kickoff, tossed the ball to Frank Wycheck who threw a cross field lateral too Kevin Dyson, who with a wall of blockers sprinted to the end zone too give the Titans a huge playoff win in their first season, in their new stadium in Nashville.
2. In the 2003 matchup between UT and UGA, who fumbled on the goal line at the end of the first half?

Answer: Troy Fleming

The Vols were on the 1-yd line going in to tie the score at 10 all at just before halftime, when a Casey Clausen handoff to Troy Fleming was fumbled and returned by UGA for a 99-yard touchdown to give the Bulldogs a 17-3 halftime advantage.
3. Robert Meachem turned down a scholarship offer from which University to attend UT?

Answer: Oklahoma

Robert Meacem was born in Tulsa, OK, and was the #1 rated receiver in the state, and spurned the hometown Sooners for Good Ole' Rocky Top.
4. Tee Martin is from what city and state?

Answer: Mobile, AL

Tee Martin hails from Florence Alabama and frustrated many Crimson Tide fans by signing with the Vols. He won the 1998 National Championship as QB for the Vols.
5. Casey Clausen lost 1 SEC road game his whole career at Tennessee to who?

Answer: Auburn

Casey lost his only road game of his SEC career against the Auburn Tigers.
6. Who did Tennessee play to open the 1990 season in the Pigskin Classic?

Answer: Colorado

This game was played in Southern California, a neutral site for both teams.
7. Who did Tennessee defeat in the 1998 SEC Championship game to advance to the Tostito's Fiesta Bowl National Championship game?

Answer: Miss St.

Tennessee won the game pulling away late in the 4th quarter 24-14, and went on to win the 1998 National championship 23-16 against Florida St.
8. Aaron Sears was the recipient of what award his senior season?

Answer: Jacobs Blocking trophy

Aaron Sears was presented the Jacobs Blocking trophy award at the 2007 Orange and White game by Jacob's family member Bret Baines of Washington D.C.
9. Peyton Manning beat out Brandon Stewart for the starting QB job in his freshman year. Where did Brandon transfer?

Answer: Texas A&M

Peyton Manning, Brandon Stewart, and Colorado Rockies first baseman Todd Helton, all competed for the starting QB job for the Vols in 1996.
10. What linebacker for Tennessee stuffed Eddie George at the goal line in the '96 Citrus Bowl?

Answer: Bill Duff

This game was then known as the Comp USA Florida Citrus Bowl in Orlando, FL.
Source: Author MattWheelerUTK

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us