FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Aston Villa 199394
Quiz about Aston Villa 199394

Aston Villa: 1993-94 Trivia Quiz


This quiz is the based on how Aston Villa performed in the football season 1993-94.

A multiple-choice quiz by bill2004. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Aston Villa

Author
bill2004
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
251,630
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
280
Awards
Top 20% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. What league position did Aston Villa finish in the 1993-94 season? Hint


Question 2 of 10
2. Who finished top scorer in all competitions during the 1993-94 season? Hint


Question 3 of 10
3. From which club did Aston Villa sign Andy Townsend? Hint


Question 4 of 10
4. Aston Villa's biggest league win of the season was on the opening day, 4-1 against Queens Park Rangers.


Question 5 of 10
5. Which team knocked the Villa out of the League Cup? Hint


Question 6 of 10
6. What shirt number did legendary centre back Paul McGrath wear for Aston Villa? Hint


Question 7 of 10
7. Following a second place finish in the previous season, Aston Villa were back in European competitions. Who did they face in the first round of the UEFA Cup? Hint


Question 8 of 10
8. Bolton Wanderers were the team that eliminated Aston Villa from the 1993-94 FA Cup.


Question 9 of 10
9. What was the scoreline in Villa's heaviest defeat in the 1993-94 season? Hint


Question 10 of 10
10. What significant event took place at the end of this season at Villa? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What league position did Aston Villa finish in the 1993-94 season?

Answer: 10th

Villa finished in 10th.
2. Who finished top scorer in all competitions during the 1993-94 season?

Answer: Dean Saunders

Dean Saunders was top scorer for the second consecutive season with 16 goals in all competitons. Dalian Atkinson was second with 15, Kevin Richardson scored 7 and Ray Houghton 5.
3. From which club did Aston Villa sign Andy Townsend?

Answer: Chelsea

He had played previously for Southampton and Norwich City, and subsequently moved to Middlesborough in August 1997.
4. Aston Villa's biggest league win of the season was on the opening day, 4-1 against Queens Park Rangers.

Answer: False

The highest margin of victory was, in fact, 5-0 at Villa Park against Swindon Town. This game featured a hat-trick by Dean Saunders.
5. Which team knocked the Villa out of the League Cup?

Answer: Nobody, as Aston Villa won this cup competition

Aston Villa defeated Manchester United 3-1 at Wembley to win the trophy for the fourth time. Tranmere Rovers and Tottenham Hotspur were also defeated by Villa in this competition. The semi-final victory over Tranmere was one of the most amazing nights seen at Villa Park. Over 40,000 spectators were at the ground until late to see the team finally triumph after a penalty shoot-out.
6. What shirt number did legendary centre back Paul McGrath wear for Aston Villa?

Answer: 5

Paul McGrath was signed from Manchester United, and despite his famous "dodgy knees", still racked up 44 appearances for the season.
7. Following a second place finish in the previous season, Aston Villa were back in European competitions. Who did they face in the first round of the UEFA Cup?

Answer: Slovan Bratislava

Villa overcame Slovan 2-1 on aggregate. Deportivo eliminated them in the second round by the same aggregate score.
8. Bolton Wanderers were the team that eliminated Aston Villa from the 1993-94 FA Cup.

Answer: True

The score was 1-0 in favour of Bolton. This goal was scored direct from a free kick by Alan Stubbs.
9. What was the scoreline in Villa's heaviest defeat in the 1993-94 season?

Answer: 5-1

On the final day of the season, Villa were thrashed 5-1 by Newcastle United. It was a bittersweet day for Stefan Beinlich. He scored his first senior goal on what was to prove his final appearance for Aston Villa. He was sold to Hertha Berlin a few weeks later.
10. What significant event took place at the end of this season at Villa?

Answer: The old Holte End was demolished

Villa's last home game of the season, against Liverpool, had the highest attendance of any league game that season with 45,347. It marked the passing of the old terracing in the Holte End, and work was started on constructing a new all seater stand in the summer of 1994.
Source: Author bill2004

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us