FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Aston Villa Internationals  1
Quiz about Aston Villa Internationals  1

Aston Villa Internationals [1] Quiz


We know the names of the players who wore the claret and blue. However, do you know which country they represented?

A multiple-choice quiz by Bill2004. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Aston Villa

Author
Bill2004
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
259,242
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
387
- -
Question 1 of 10
1. In the 1992-93 season, Dean Saunders was Aston Villa's top goal scorer. Which national side did he represent? Hint


Question 2 of 10
2. Former striker Dwight Yorke represented which Caribbean nation at international level? Hint


Question 3 of 10
3. Former right back Fernando Nelson represented which country? Hint


Question 4 of 10
4. Milan Baros was the first Czech international to represent Aston Villa?


Question 5 of 10
5. In 2001, Aston Villa had Mustafa Hadji and Hassan Kachloul on the squad. Which African nation did they represent? Hint


Question 6 of 10
6. Which country did former captain Olof Mellberg represent? Hint


Question 7 of 10
7. Striker Juan Pablo Angel was the only 2007 member of the Aston Villa squad to represent a South American nation. Which country is it? Hint


Question 8 of 10
8. Aston Villa has had several players represent England since 1992. Which of the following did not play for England? Hint


Question 9 of 10
9. In 2000, Aston Villa signed a highly regarded striker by the name of Luc Nilis. Which continental European nation did he represent? Hint


Question 10 of 10
10. Former Villa midfielder, George Boateng, earned a call up to his national team while at the club. Which country was it? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the 1992-93 season, Dean Saunders was Aston Villa's top goal scorer. Which national side did he represent?

Answer: Wales

Deano formed a formidable striking team with Ian Rush and Mark Hughes for Wales in the early 1990s.
2. Former striker Dwight Yorke represented which Caribbean nation at international level?

Answer: Trinidad and Tobago

Yorke was spotted playing football on a beach by former Villa manager Graham Taylor. He came over to England in 1990 and had a glittering club career. A personal dream of his was fulfilled when his national side qualified for World Cup 2006 in Germany.
3. Former right back Fernando Nelson represented which country?

Answer: Portugal

Nelson made several appearances fro his national side. He was a part of Portugal's "Golden Generation" which won the U-21 world title in the early 1990s. This team included the likes of Rui Costa and Fernando Cuoto.
4. Milan Baros was the first Czech international to represent Aston Villa?

Answer: False

The first Czech international to pull on the claret and blue was in fact, Patrick Berger.
5. In 2001, Aston Villa had Mustafa Hadji and Hassan Kachloul on the squad. Which African nation did they represent?

Answer: Morocco

Hadji is a former African player of the year and was signed from Coventry City. Kachloul's services were obtained from Southampton.
6. Which country did former captain Olof Mellberg represent?

Answer: Sweden

Mellberg was a regular for both club and country. He has played at two World Cups, 2002 and 2006 in Japan/Korea and Germany. Olof also played at Euro 2004 in Portugal.
7. Striker Juan Pablo Angel was the only 2007 member of the Aston Villa squad to represent a South American nation. Which country is it?

Answer: Colombia

Angel is a truly gifted player. He was signed by former manager John Gregory for a then club record fee in 2001.
8. Aston Villa has had several players represent England since 1992. Which of the following did not play for England?

Answer: Andy Townsend

Even though Townsend was born and bred in England, he chose to represent the Republic of Ireland at international level. This was due to one of his grandparents being Irish.
9. In 2000, Aston Villa signed a highly regarded striker by the name of Luc Nilis. Which continental European nation did he represent?

Answer: Belgium

Nilis was an instant hit with Villa fans with some high energy and high skill performances. His career was cruelly cut short when his leg was badly broken in a collision with the goalkeeper against Ipswich Town.
10. Former Villa midfielder, George Boateng, earned a call up to his national team while at the club. Which country was it?

Answer: Holland

A combative midfielder, Boateng rarely missed a game for Villa.
Source: Author Bill2004

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us