FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Ultimate Aston Villa
Quiz about Ultimate Aston Villa

Ultimate Aston Villa Trivia Quiz


This quiz is meant to be tough, even for the Villa fans. Enjoy!

A multiple-choice quiz by WARZYCHA. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Aston Villa

Author
WARZYCHA
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
149,621
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
513
Last 3 plays: Guest 81 (10/10), Guest 90 (6/10), Guest 92 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. When was Aston Villa founded? Hint


Question 2 of 10
2. Aston Villa created a club record by scoring 128 goals in the league in the 1930-1931 season?


Question 3 of 10
3. Against which team did Aston Villa play in the 1957 FA Cup final? Hint


Question 4 of 10
4. To which Italian club did Aston Villa forward Gerry Hitchens move in 1961? Hint


Question 5 of 10
5. Which team did Aston Villa face in the 1982 European Cup semi-finals? Hint


Question 6 of 10
6. Aston Villa won the European Cup against Bayern in 1982. Where was the game played and what was the score? Hint


Question 7 of 10
7. Who was Aston Villas top goalscorer during the 1990-1991 season in the league?

Answer: (Full Name or just surname)
Question 8 of 10
8. What year did Australian goalkeeper Mark Bosnich join Aston Villa? Hint


Question 9 of 10
9. Did Aston Villa win the 1995 League Cup?


Question 10 of 10
10. Has any Aston Villa player ever been murdered?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 01 2024 : Guest 81: 10/10
Mar 19 2024 : Guest 90: 6/10
Feb 16 2024 : Guest 92: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When was Aston Villa founded?

Answer: 1874

Aston Villa was founded by cricketers!
2. Aston Villa created a club record by scoring 128 goals in the league in the 1930-1931 season?

Answer: True

Despite this remarkable achievement, Aston Villa finished second, 7 points behind Arsenal who were crowned champions.
3. Against which team did Aston Villa play in the 1957 FA Cup final?

Answer: Manchester United

Aston Villa won the match 2-1. Peter McParland scored for the Villains in the 67th and 71th minutes. Tommy Taylor scored a consolation goal in the 84th minute for Man United.
4. To which Italian club did Aston Villa forward Gerry Hitchens move in 1961?

Answer: Inter Milan

Gerry Hitchens joined the Midlands club in 1957 from Cardiff City and moved to Italy 4 years later, where he stayed for the remainder of his career.
5. Which team did Aston Villa face in the 1982 European Cup semi-finals?

Answer: Anderlecht

Aston Villa won 1-0 in the first leg in Villa Park (Morley, 35th minute) and drew 0-0 in Brussels in the second leg and made it to the final.
6. Aston Villa won the European Cup against Bayern in 1982. Where was the game played and what was the score?

Answer: Feyenoord Stadium 1-0

This was Aston Villa's first European trophy. The only goal of the game was scored by Peter Withe in the 67th minute.
7. Who was Aston Villas top goalscorer during the 1990-1991 season in the league?

Answer: David Platt

David Platt scored 22 goals and moved to Bari that summer.
8. What year did Australian goalkeeper Mark Bosnich join Aston Villa?

Answer: 1992

Mark Bosnich was Aston Villa's regular goalkeeper for almost all of the clubs games until 1998 and was a very immpresive and entertaining player.
9. Did Aston Villa win the 1995 League Cup?

Answer: No

Aston Villa won the 1994 League Cup against Man Utd at Wembley and won the game 3-1. The scorers for Villa were Dalian Atkinson (25th min) and Dean Saunders (75th and 90th min) while Mark Hughes scored for Manchester in the 83rd minute.
10. Has any Aston Villa player ever been murdered?

Answer: Yes

Tommy Ball, a left back for Aston Villa was murdered on November 10th, 1923 by his neighbour George Stagg. Bet you didn't know this one!
Source: Author WARZYCHA

This quiz was reviewed by FunTrivia editor silverginger before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us