FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Aston Villa 199596
Quiz about Aston Villa 199596

Aston Villa 1995-96 Trivia Quiz


This quiz is about the mighty Aston Villa and how they fared in the season 1995-96.

A multiple-choice quiz by Bill2004. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Aston Villa

Author
Bill2004
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
255,808
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
275
Awards
Top 10% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. 1995-96 was the season that Alan Hansen made his famous "you can't win anything with kids" quote about eventual champions Manchester United. Aston Villa faced these kids on the opening day of the season. What was the score? Hint


Question 2 of 10
2. What league position did Aston Villa achieve in the 1995-96 season? Hint


Question 3 of 10
3. Who was Aston Villa's top goalscorer in the 1995-96 season? Hint


Question 4 of 10
4. Two players appeared in all of the 51 matches that Aston Villa played in the 1995-96 season. Who were they? Hint


Question 5 of 10
5. Which signing made in the 1995-96 season cost Aston Villa the most money? Hint


Question 6 of 10
6. How far did Aston Villa progress in the 1995-96 League Cup competition? Hint


Question 7 of 10
7. Who was Aston Villa's manager in the 1995-96 football season? Hint


Question 8 of 10
8. Which team knocked Aston Villa out of the 1995-96 FA Cup? Hint


Question 9 of 10
9. No Aston Villa player scored a hat-trick in the 1995-96 season?


Question 10 of 10
10. Aston Villa signed midfielder, Mark Draper, in the summer of 1995. What shirt number did he wear in the 1995-96 season? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. 1995-96 was the season that Alan Hansen made his famous "you can't win anything with kids" quote about eventual champions Manchester United. Aston Villa faced these kids on the opening day of the season. What was the score?

Answer: 3-1 to Aston Villa

Goals from Ian Taylor, Mark Draper on his debut, and Dwight Yorke sent United to this defeat and prompted Mr. Hansen's comment.
2. What league position did Aston Villa achieve in the 1995-96 season?

Answer: 4th

Villa finished in fourth place, sandwiched between Liverpool in third and Arsenal in fifth.
3. Who was Aston Villa's top goalscorer in the 1995-96 season?

Answer: Dwight Yorke

After 3 seasons, consecutively, and as top goalscorer, Dean Saunders was sold to Galatasaray in the summer of 1995. Trinidad and Tobago international, Yorke, was the new hero at Villa Park with 25 goals.
4. Two players appeared in all of the 51 matches that Aston Villa played in the 1995-96 season. Who were they?

Answer: Mark Bosnich and Alan Wright

Bosnich and Wright had 100 percent appearance records. One of the reasons for Villa's successful season was down to a consistent line-up. The other six players listed had over 45 appearances each.
5. Which signing made in the 1995-96 season cost Aston Villa the most money?

Answer: Savo Milosevic

Villa signed Milosevic from Partizan Belgrade. Draper and Joachim were both signed from Leicester City. Villa obtained the services of Southgate from Crystal Palace.
6. How far did Aston Villa progress in the 1995-96 League Cup competition?

Answer: Winners

Villa won this competition for the second time in three seasons, and for the fifth time in their history with a 3-0 victory over Leeds United at Wembley. A spectacular goal from Milosevic, plus strikes from Taylor and Yorke secured the win for Brian Little's men.
7. Who was Aston Villa's manager in the 1995-96 football season?

Answer: Brian Little

This was former the Villa legend's first full season in charge. He took the reins from Ron Atkinson towards the end of the previous season and saved Villa from relegation.
8. Which team knocked Aston Villa out of the 1995-96 FA Cup?

Answer: Liverpool

Villa had a good run to the semi-final of this competition. Robbie Fowler was once again the bane of Villa with two goals in a 3-0 win. This cup run was memorable for Villa fans. The team played away to Sheffield united in the 4th round and emerged with a 1-0 victory.

The winning goal was scored from the penalty spot by Dwight Yorke. He ran in to take the kick, instead of a powerful placed shot, Dwight chipped the ball up in the air, completely fooling the goalkeeper who dived to the side and was on his backside long before the ball reached the net.
9. No Aston Villa player scored a hat-trick in the 1995-96 season?

Answer: False

Savo Milosevic scored the only hat-trick of the season in the 4-1 home victory over Coventry City.
10. Aston Villa signed midfielder, Mark Draper, in the summer of 1995. What shirt number did he wear in the 1995-96 season?

Answer: 8

Draper inherited the number 8 shirt, worn by John Fashanu in 1994-95.
Source: Author Bill2004

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us