FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Aston Villa
Quiz about Aston Villa

Aston Villa Trivia Quiz


Here are just a few questions about Aston Villa, a true legend of football.

A multiple-choice quiz by cris4whit. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Aston Villa

Author
cris4whit
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
245,012
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
353
Last 3 plays: Guest 86 (3/10), Guest 92 (7/10), Guest 82 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which year did Villa win the Intertoto Cup? Hint


Question 2 of 10
2. Which of the following retired as Villa's career top goalscorer? Hint


Question 3 of 10
3. In 1897, Villa were the ________ team to win the double? Hint


Question 4 of 10
4. In 2006, Villa enjoyed playing in the top flight how many times in their history? Hint


Question 5 of 10
5. How many different nationalities were on the Aston Villa squad in the 2006/07 season? Hint


Question 6 of 10
6. Aston Villa were formed by members of what? Hint


Question 7 of 10
7. Where was Villa's first home ground? Hint


Question 8 of 10
8. In 2006, Villa played in their _______rd England international? Hint


Question 9 of 10
9. Which player scored in the every round of the FA Cup in 1887? Hint


Question 10 of 10
10. In 2006, Villa met which team for the most played fixture in English football? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 25 2024 : Guest 86: 3/10
Feb 16 2024 : Guest 92: 7/10
Feb 13 2024 : Guest 82: 4/10
Jan 28 2024 : Guest 51: 9/10
Jan 25 2024 : Guest 51: 7/10
Jan 01 2024 : Guest 77: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which year did Villa win the Intertoto Cup?

Answer: 2001

They beat FC Basle in the final. The first leg was drawn 1-1 and in the second leg, Villa won 4-1.
2. Which of the following retired as Villa's career top goalscorer?

Answer: Billy Walker

He scored 244 goals in his Villa career with 531 appearences. He joined Villa in 1919 and stayed his entire career in 1934.
3. In 1897, Villa were the ________ team to win the double?

Answer: 2nd

Preston North End were first. The others are Man United, Arsenal, Liverpool, Tottenham.
4. In 2006, Villa enjoyed playing in the top flight how many times in their history?

Answer: 97

Only beaten by Everton.
5. How many different nationalities were on the Aston Villa squad in the 2006/07 season?

Answer: 12

England, Northern Ireland, Denmark, Sweden, Czech Republic, Bulgaria, Austria, Wales, Columbia, Cameroon, France, and Holland.
6. Aston Villa were formed by members of what?

Answer: A chapel

It was created by members of the Aston Cross Wesleyan Chapel. Members of the Aston Villa cricket team were looking for a way to stay fit during the winter months and decided to adopt the new sport of football. The 'Four Founding Fathers' were Jack Hughes, Frederick Matthews, Walter Price, and William Scattergood.
7. Where was Villa's first home ground?

Answer: Aston Park

Aston Park (1874-1876), Perry Barr (1876-1897), and Villa Park (1897-2007).
8. In 2006, Villa played in their _______rd England international?

Answer: 63

The most in English football.
9. Which player scored in the every round of the FA Cup in 1887?

Answer: Archie Hunter

He was the first player to do so. They beat West Bromwich Albion in the final with Hodgetts scoring the other goal. The final was played at the Kennington Oval with an attendance of 15,500.
10. In 2006, Villa met which team for the most played fixture in English football?

Answer: Everton

183 times.
Source: Author cris4whit

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us