FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Villa Stars Went Where
Quiz about Villa Stars Went Where

Villa Stars Went Where? Trivia Quiz


Aston Villa has had some great, also not so great players. This is a quiz about where some of those players moved on to after they left the Villa. Enjoy.

A multiple-choice quiz by Bill2004. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Aston Villa

Author
Bill2004
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
259,239
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
519
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. Goalkeeper Mark Bosnich left Aston Villa for which massive club? Hint


Question 2 of 10
2. Former Villa captain, Gareth Southgate, left the club in 2001. Which side did he join? Hint


Question 3 of 10
3. Legendary centre back, Paul McGrath, left Aston Villa in 1996 for which, at the time, Premiership team? Hint


Question 4 of 10
4. Probably the most bizarre transfer in Villa's history occurred in 1998 and involved David Unsworth. Which club did he move on to? Hint


Question 5 of 10
5. Aston Villa signed the striker Stan Collymore from Liverpool in 1997. Where did he move on to after his 2-year spell at Villa Park? Hint


Question 6 of 10
6. Dean Saunders, a striker, left the club in 1995. To which foreign team did he move? Hint


Question 7 of 10
7. A centre back who earned an England cap while at Aston Villa, Ugo Ehiogu left Villa in 2000 for which team? Hint


Question 8 of 10
8. Darius Vassell left Villa to join West Ham United in 2005.


Question 9 of 10
9. The enigmatic French winger, David Ginola, joined the Villa in 2000 and spent 18 months at the club. After this spell, where did he move on to? Hint


Question 10 of 10
10. Fan favourite, Dwight Yorke was sold in 1998. To which side did he move? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 16 2024 : Guest 92: 10/10
Jan 07 2024 : Guest 76: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Goalkeeper Mark Bosnich left Aston Villa for which massive club?

Answer: Manchester United

Bosnich returned to the then European champions Manchester Utd in 1999. Bosnich had had a spell at United between 1989 and 1991. He had some big gloves to fill as Peter Schmeichel had just ended his career at Old Trafford by lifting the Champions League trophy.
2. Former Villa captain, Gareth Southgate, left the club in 2001. Which side did he join?

Answer: Middlesborough

Southgate was a regular in the staring line up in his 6 seasons at Villa, making nearly 250 appearances in all competitons. During his time at Villa, Southgate also became a regular England international.
3. Legendary centre back, Paul McGrath, left Aston Villa in 1996 for which, at the time, Premiership team?

Answer: Derby County

Despite his "dodgy" knees and only training once a week, McGrath was the defensive lynch pin of the side that ran Manchester United close for the first Premiership title.
4. Probably the most bizarre transfer in Villa's history occurred in 1998 and involved David Unsworth. Which club did he move on to?

Answer: Everton

Unsworth's Villa career lasted less than one month. He was signed from West Ham United. However, his home was in Liverpool. He didn't realise how far Birmingham was from Liverpool, he didn't like the traveling and asked for a move almost immediately. This was granted when Everton paid Villa the same amount that Villa had paid West Ham.
5. Aston Villa signed the striker Stan Collymore from Liverpool in 1997. Where did he move on to after his 2-year spell at Villa Park?

Answer: Leicester City

Collymore had a reputation as a trouble maker. The then Villa manager Brian Little thought he could control him. He paid a then club record fee for his services. Many saw this decision as the beginning of the end of Little's tenure in charge at Aston Villa. Collymore did not settle at Villa and moved on in 2000 having made only 60 appearances and scoring only 15 goals.
6. Dean Saunders, a striker, left the club in 1995. To which foreign team did he move?

Answer: Galatasaray

Saunders was top goal scorer in each of the three seasons he spent in Birmingham.
7. A centre back who earned an England cap while at Aston Villa, Ugo Ehiogu left Villa in 2000 for which team?

Answer: Middlesborough

After 10 years and over 350 total appearances for Aston Villa, Ehiogu was another player who defected to the Riverside outfit. George Boateng and Andy Townsend are other ex Villa players who moved to Middlesborough in the past 10 years. This earned the north east side the nickname of Middlesvilla amongst Villa fans,
8. Darius Vassell left Villa to join West Ham United in 2005.

Answer: False

Vassell, a youth product of the Villa academy, was sold to Manchester City after falling out of favour with manager David O'Leary.
9. The enigmatic French winger, David Ginola, joined the Villa in 2000 and spent 18 months at the club. After this spell, where did he move on to?

Answer: Everton

Another player that Villa fans failed to see the best of. During his brief spell at Villa Park, Ginola only started 23 matches and scored only 5 goals.
10. Fan favourite, Dwight Yorke was sold in 1998. To which side did he move?

Answer: Manchester United

What a move this turned out to be for Yorke. In his first season at Old Trafford, he was part of the historic treble team. United won the league, FA Cup, and Champions League titles in 1999.
Source: Author Bill2004

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us