FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Aston Villa Premiership Years
Quiz about Aston Villa Premiership Years

Aston Villa Premiership Years Trivia Quiz


A quiz about Villa's Premiership years.

A multiple-choice quiz by IrishVillan. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Aston Villa

Author
IrishVillan
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
353,601
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
172
- -
Question 1 of 10
1. Manchester United beat Villa to the first Premier League title in 1992-93. What was the score when the sides met at Old Trafford in March of that season? Hint


Question 2 of 10
2. Ron Atkinson was sacked in November 1994 following a 4-3 defeat to which team? Hint


Question 3 of 10
3. In February 1995, Villa beat Wimbledon 7-1 at Villa Park. Who scored a first-half hat-trick in that game? Hint


Question 4 of 10
4. In which position did Villa finish in the 1995-96 season? Hint


Question 5 of 10
5. In September 1996 Dwight Yorke scored a hat-trick yet still finished up on the losing side against which team? Hint


Question 6 of 10
6. Brian Little resigned in February 1998. Who took over as manager of Villa? Hint


Question 7 of 10
7. In a heated second-city derby in March 2003, played at Villa Park, Villa had two players sent off. Who were they? Hint


Question 8 of 10
8. In the 2004-05 season Villa were sponsored by which company? Hint


Question 9 of 10
9. In Martin O'Neill's first game in charge, Villa went to the Emirates Stadium on the opening day of the 2006-07 season. Who scored the first ever goal at the new stadium? Hint


Question 10 of 10
10. In April 2008, Villa beat Birmingham City 5-1. Who opened the scoring for Villa that day? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Manchester United beat Villa to the first Premier League title in 1992-93. What was the score when the sides met at Old Trafford in March of that season?

Answer: 1-1

Steven Staunton was Villa's scorer that day.
2. Ron Atkinson was sacked in November 1994 following a 4-3 defeat to which team?

Answer: Wimbledon

Brian Little was installed as his replacement and kept Villa in the Premier League.
3. In February 1995, Villa beat Wimbledon 7-1 at Villa Park. Who scored a first-half hat-trick in that game?

Answer: Tommy Johnson

The other scorers were Alan Reeves (OG), Dean Saunders (2) and Dwight Yorke.
4. In which position did Villa finish in the 1995-96 season?

Answer: 4th

It was only good enough for UEFA Cup qualification back then.
5. In September 1996 Dwight Yorke scored a hat-trick yet still finished up on the losing side against which team?

Answer: Newcastle United

The game was played away at St James Park and finished 4-3 to Newcastle.
6. Brian Little resigned in February 1998. Who took over as manager of Villa?

Answer: John Gregory

Villa finished 7th that season and qualified for the UEFA Cup.
7. In a heated second-city derby in March 2003, played at Villa Park, Villa had two players sent off. Who were they?

Answer: Dion Dublin & Joey Gudjonsson

Villa lost the game 0-2.
8. In the 2004-05 season Villa were sponsored by which company?

Answer: DWS Investments

Rumour has it, the logo had to be altered slightly because of its resemblance to "COWS".
9. In Martin O'Neill's first game in charge, Villa went to the Emirates Stadium on the opening day of the 2006-07 season. Who scored the first ever goal at the new stadium?

Answer: Olof Mellberg (Aston Villa)

The game finished in a 1-1 draw.
10. In April 2008, Villa beat Birmingham City 5-1. Who opened the scoring for Villa that day?

Answer: Ashley Young

It was a run of 3 games in which Villa scored 15 goals, having beaten Bolton 4-0, and Derby 6-0 in the previous two games.
Source: Author IrishVillan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us