FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Aston Villa Internationals  2
Quiz about Aston Villa Internationals  2

Aston Villa Internationals [2] Quiz


This is the second installment of my quizzes about which countries Aston Villa stars played for. Please enjoy.

A multiple-choice quiz by Bill2004. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Aston Villa

Author
Bill2004
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
259,904
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
315
- -
Question 1 of 10
1. Steven Davis emerged from the youth ranks at Aston Villa during the 2004-05 season. This progress was recognised with a call up by which country? Hint


Question 2 of 10
2. How many Aston Villa players appeared in the 2006 World Cup in Germany? Hint


Question 3 of 10
3. Aston Villa signed Shaun Maloney in 2007 from Scottish side Celtic. Which country did he represent? Hint


Question 4 of 10
4. Goalkeeping legend, Peter Schmeichel, played a season at Villa Park during the 2003-04 season. Which national side did he represent? Hint


Question 5 of 10
5. Ex-Villa striker Savo Milosevic played international football for which country? Hint


Question 6 of 10
6. Another striker to play for Villa, Bosko Balaban, was also from the Balkans. Which country did he play for? Hint


Question 7 of 10
7. Midfield dynamo Ray Houghton spent 3 seasons at Aston Villa. Which nation did he represent? Hint


Question 8 of 10
8. When Aston Villa signed Alpay Ozalan, he was the first player from which country to wear the claret and blue? Hint


Question 9 of 10
9. During the 2006-07 season, there was one African in the first team squad, Eric Djemba-Djemba. Which nation did he play for? Hint


Question 10 of 10
10. A product of Aston Villa's youth was Darius Vassell. This lightning quick striker put in some terrific performances for the Villa. This led to a call up to which national team? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Steven Davis emerged from the youth ranks at Aston Villa during the 2004-05 season. This progress was recognised with a call up by which country?

Answer: Northern Ireland

Davis made 29 appearances, scoring 1 goal, for Aston Villa in his first full season as a member of the senior squad.
2. How many Aston Villa players appeared in the 2006 World Cup in Germany?

Answer: 3

Olof Mellberg of Sweden, Milan Baros of the Czech Republic, and Ulises De La Cruz of Ecuador, were the three Villa men at the World Cup.
3. Aston Villa signed Shaun Maloney in 2007 from Scottish side Celtic. Which country did he represent?

Answer: Scotland

Maloney made history in his homeland when he became the first player to win the Player of the Year, and Young Player of the Year in Scotland in 2006.
4. Goalkeeping legend, Peter Schmeichel, played a season at Villa Park during the 2003-04 season. Which national side did he represent?

Answer: Denmark

Schmeichel was replaced at Aston Villa by the man who took his place in his national team, Thomas Sorensen.
5. Ex-Villa striker Savo Milosevic played international football for which country?

Answer: Serbia & Montenegro

Milosevic had a hit and miss career with Villa, scoring 29 goals in 91 appearances. He moved on to greater things with Real Zaragoza and Parma. Milosevic was top goal scorer in Euro 2000.
6. Another striker to play for Villa, Bosko Balaban, was also from the Balkans. Which country did he play for?

Answer: Croatia

Balaban made little impact after a transfer, making only 8 appearances. In 2007, he had made his 28th appearance for his country, during that time he had scored 10 international goals.
7. Midfield dynamo Ray Houghton spent 3 seasons at Aston Villa. Which nation did he represent?

Answer: Republic of Ireland

Aston Villa won the League Cup during Houghton's time at Villa Park. He earned 73 caps for his country during his long distinguished career.
8. When Aston Villa signed Alpay Ozalan, he was the first player from which country to wear the claret and blue?

Answer: Turkey

Alpay spent 3 seasons with the Villa, making 52 first team appearances.
9. During the 2006-07 season, there was one African in the first team squad, Eric Djemba-Djemba. Which nation did he play for?

Answer: Cameroon

Signed by David O'leary in 2005 from Manchester United. Djemba-Djemba had made more appearances for his national team than for Aston Villa.
10. A product of Aston Villa's youth was Darius Vassell. This lightning quick striker put in some terrific performances for the Villa. This led to a call up to which national team?

Answer: England

Vassell made an instant impact on his international debut, scoring a spectacular overhead kick goal against Holland.
Source: Author Bill2004

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us