FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about All Changes Aston Villa 2007
Quiz about All Changes Aston Villa 2007

All Changes: Aston Villa 2007 Trivia Quiz


There were many comings and goings at Aston Villa during the summer of 2007. Here's a quiz about who went where or where they arrived from. Please enjoy.

A multiple-choice quiz by Bill2004. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Aston Villa

Author
Bill2004
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
266,380
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
356
- -
Question 1 of 10
1. The first player to leave Aston Villa during the summer of 2007 was Colombian striker Juan Pablo Angel. Which MLS side did he join? Hint


Question 2 of 10
2. Lee Hendrie did not have his contract renewed during the summer of 2007. Which Championship team did he join? Hint


Question 3 of 10
3. Which club did midfielder Gavin McCann go to, when he was sold by Aston Villa during the summer of 2007? Hint


Question 4 of 10
4. Chris Sutton, a striker, left Aston Villa in 2007 for his hometown club, Norwich city?


Question 5 of 10
5. The first signing made by manager Martin O'Neill during the summer of 2007 was Nigel Reo-Coker. From which premiership team did Aston Villa acquire his services? Hint


Question 6 of 10
6. Versatile defender Aaron Hughes, was sold to which Premiership team during the summer of 2007? Hint


Question 7 of 10
7. Defender Jlloyd Samuel left Aston Villa for which team in 2007? Hint


Question 8 of 10
8. A London club purchased the services of Steven Davis from Aston Villa in the summer of 2007. Which team was it? Hint


Question 9 of 10
9. In July 2007, Aston Villa signed striker Marlon Harewood from which Premiership rival? Hint


Question 10 of 10
10. In August 2007, Martin O'Neill secured the loan signing of goalkeeper Scott Carson. Which side lent him to Villa?

Answer: (One Word Only. Franchise name only.)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The first player to leave Aston Villa during the summer of 2007 was Colombian striker Juan Pablo Angel. Which MLS side did he join?

Answer: Red Bull New York

The striker was a fan favorite at Villa Park during his 6-year stay. Juan Pablo played 186 games, scoring 51 goals. Angel made an instant impact in the MLS, as he was named Player of the Month for May. He also became the first New York player to score in six games consecutively.
2. Lee Hendrie did not have his contract renewed during the summer of 2007. Which Championship team did he join?

Answer: Sheffield United

Hendrie had spent his entire career with Villa before his release. Lee made 251 appearances for the Villa, scoring 27 goals. He fulfilled his dream by making his first team debut against Queen's Park Rangers on the 23rd of December 1995. It was however, memorable for all the wrong reasons as Lee was sent off minutes after coming onto the pitch.

He made his debut for the senior England team in November 1998 against the Czech Republic.
3. Which club did midfielder Gavin McCann go to, when he was sold by Aston Villa during the summer of 2007?

Answer: Bolton Wanderers

McCann spent four years in Birmingham with Aston Villa. He made 110 appearances and scored 3 goals during that time. Gavin has played for his country of England. He has also made himself popular with his family by joining Bolton. Both his father and grandfather are lifelong Bolton fans.
4. Chris Sutton, a striker, left Aston Villa in 2007 for his hometown club, Norwich city?

Answer: False

Unfortunately for Chris, he was forced to retire due to a persistent eye injury. This was sustained against Manchester United in December 2006. This limited Sutton to only 9 appearances. His only goal was an important one, it being the winner against Everton in November 2006.
5. The first signing made by manager Martin O'Neill during the summer of 2007 was Nigel Reo-Coker. From which premiership team did Aston Villa acquire his services?

Answer: West Ham United

Reo-Coker was signed in July 2007. He made 120 appearances, scoring 11 goals at Upton Park. He was club captain for the Hammers during the 2006-07 Premiership season. Nigel has been capped at Under-21 level by England, he has also captained that side. He had the honour of being the first England captain to lead a side out at the new Wembley Stadium in March 2007.
6. Versatile defender Aaron Hughes, was sold to which Premiership team during the summer of 2007?

Answer: Fulham

Hughes spent 2 years at Aston Villa, following his signing from Newcastle United. He made 54 appearances for Aston Villa before leaving in June 2007.
Aaron made his senior debut for Newcastle United in November 1997. He couldn't have had a more intimidating start. It came at the Nou Camp in Spain against the mighty Barcelona.
7. Defender Jlloyd Samuel left Aston Villa for which team in 2007?

Answer: Bolton Wanderers

Samuel was a product of Villa's youth academy. He spent nine years at the club and made 169 first team appearances for the side, scoring twice. Jlloyd was born in San Fernando, Trinidad & Tobago. However, he opted to play for his adopted country England and has made appearances at Under-21 level. He has also been called up to the full international squad.
8. A London club purchased the services of Steven Davis from Aston Villa in the summer of 2007. Which team was it?

Answer: Fulham

Northern Ireland international, Davis, joined his former international manager at Craven Cottage. Lawrie Sanchez had also purchased his former international captain, Aaron Hughes, from Aston Villa. Davis made 91 first team appearances, scoring 5 goals at Villa Park. During the 2005-06 season, Davis won the Young Player of the Year award, the Fan's Player of the Year award, and Player of the Year award.
9. In July 2007, Aston Villa signed striker Marlon Harewood from which Premiership rival?

Answer: West Ham United

Harewood was Martin O'Neill's second capture from West Ham during the summer of 2007. During his time in London, Marlon made 142 appearances and scored 47 goals. Harewood made his league debut in 1998 for Nottingham Forest. During this season, he had a loan spell in Finland with FC Haka.
10. In August 2007, Martin O'Neill secured the loan signing of goalkeeper Scott Carson. Which side lent him to Villa?

Answer: Liverpool

Carson is an English goalkeeper who joined Villa in a season long loan deal from Liverpool. He was unable to make his debut for Villa in the opening game of Villa's 2007-08 Premiership season, as this match was against Liverpool. The terms of his loan deal prevented him from participating in that match.
Carson joined Liverpool from Leeds United in 2005 at the age of 19. To gain first team experience he was loaned out to Sheffield Wednesday in early 2006, to Charlton Athletic for the whole 2006-07 Premiership season and the on to Villa. He has represented England at Under-21 and "B" level. He has also been included in the senior England squad and went to the World Cup 2006 in Germany.
Other players moving to or from Villa were: Stephen Henderson, a goalkeeper who left to join Bristol City. Robert Olejnik, a goalkeeper who left to join Scottish side Falkirk. Harry Forrester, a midfielder signed from Watford.
Eric Lichaj, an American defender who was not attached to any other club.
Liam Ridgewell, a defender who left to join Birmingham City.
Source: Author Bill2004

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us