FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Aston Villa Premiership 199293
Quiz about Aston Villa Premiership 199293

Aston Villa Premiership: 1992-93 Quiz


This quiz is about how Aston Villa did in the football season 1992-93.

A multiple-choice quiz by bill2004. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Aston Villa

Author
bill2004
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
251,424
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
226
- -
Question 1 of 10
1. In their first ever Premiership season, what position did Aston Villa finish? Hint


Question 2 of 10
2. Villa's highest victory was 5-1. Who was this against? Hint


Question 3 of 10
3. Who was Aston Villa's top goal scorer in all competitions? Hint


Question 4 of 10
4. Who knocked the Villa out of the League Cup? Hint


Question 5 of 10
5. Norwich City did the "double" over Villa recording wins away at Villa Park and at Carrow Road?


Question 6 of 10
6. How many teams did Villa do the "double" over? Hint


Question 7 of 10
7. Which side knocked Villa out of the FA Cup? Hint


Question 8 of 10
8. How many league games did Aston Villa win in the 1992-93 season? Hint


Question 9 of 10
9. How many players made appearances for the Villa first team in the 1992-93 season? Hint


Question 10 of 10
10. Brian Little was Aston Villa's manager in the 1992-93 season?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In their first ever Premiership season, what position did Aston Villa finish?

Answer: 2nd

Villa's second place was achieved due to an impressive home record. Only Chelsea and Norwich City left Villa Park with the 3 points.
2. Villa's highest victory was 5-1. Who was this against?

Answer: Middlesborough

There were 5 different scorers for the Villa in this match. Villa completed a "double" over Middlesborough, with a 3-2 victory in the away fixture.
3. Who was Aston Villa's top goal scorer in all competitions?

Answer: Dean Saunders

Dean scored 13 in league fixtures and 4 in the cup competitions.
4. Who knocked the Villa out of the League Cup?

Answer: Ipswich Town

In the 1992-93 season, the League Cup games went to replays if required. Villa were knocked out 1-0 in a replay at Portman Road following a 2-2 draw at Villa Park.
5. Norwich City did the "double" over Villa recording wins away at Villa Park and at Carrow Road?

Answer: True

Norwich City was the only team to achieve the double over Aston Villa in the 1992-93 season.
6. How many teams did Villa do the "double" over?

Answer: 7

Arsenal, Liverpool, Middlesbrough, Nottingham Forest, Sheffield United, Sheffield Wednesday, and Wimbledon were all defeated home and away by the Villa.
7. Which side knocked Villa out of the FA Cup?

Answer: Wimbledon

Villa were eliminated from the other domestic cup competition after another replay at Selhurst Park. On this occassion, the Villa went out after losing a penalty shoot-out 6-5. Kevin Richardson was the man to miss the sudden death spot kick.
8. How many league games did Aston Villa win in the 1992-93 season?

Answer: 21

Villa's record for the season in the league was 21 wins, 10 draws, and 9 defeats.
9. How many players made appearances for the Villa first team in the 1992-93 season?

Answer: 24

Earl Barratt and Kevin Richardson made the most apperances with 51 each. Mark Blake and Dariuz Kubicki made the fewest with only 1 each.
10. Brian Little was Aston Villa's manager in the 1992-93 season?

Answer: False

"Big" Ron Atkinson was the man who lead Villa during the first season of the English Premier League.
Source: Author bill2004

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us