FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Atlanta Hawks
Quiz about Atlanta Hawks

Atlanta Hawks Trivia Quiz


A quiz for the true basketball fan.

A multiple-choice quiz by kobe13. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NBA Teams
  8. »
  9. Atlanta Hawks

Author
kobe13
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
126,189
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1139
Last 3 plays: Guest 166 (6/10), Guest 192 (6/10), Guest 12 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. What city did the Hawks play in before playing in Atlanta? Hint


Question 2 of 10
2. How many championships have the Hawks won in the 20th century? Hint


Question 3 of 10
3. How many times did the Hawks appear in the finals in the 20th century? Hint


Question 4 of 10
4. How many slam dunk championships were won by Atlanta Hawks in the 1980s? Hint


Question 5 of 10
5. What 5'7" Atlanta Hawks point guard won a slam dunk championship in the 1980s? Hint


Question 6 of 10
6. What college did Jason Terry attend? Hint


Question 7 of 10
7. Theo Ratliff was picked 39th in the 1998 NBA draft by the Atlanta Hawks?


Question 8 of 10
8. Moses Malone received the NBA's MVP 7 times while playing for the Hawks?


Question 9 of 10
9. Glenn Robinson played college football for Purdue, and won the Heisman trophy in 1993?


Question 10 of 10
10. Jason Terry was picked 10th in the 1999 NBA draft?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 21 2024 : Guest 166: 6/10
Jul 18 2024 : Guest 192: 6/10
Jul 01 2024 : Guest 12: 7/10
Jun 30 2024 : Guest 23: 5/10
Jun 19 2024 : Guest 216: 7/10
Jun 07 2024 : Guest 174: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What city did the Hawks play in before playing in Atlanta?

Answer: St. Louis

The St. Louis Hawks won the franchises first championship in the 20 th century.
2. How many championships have the Hawks won in the 20th century?

Answer: 1

They won their first championship in 1958.
3. How many times did the Hawks appear in the finals in the 20th century?

Answer: 4

They appeared in the finals in 1961, 1960, 1958 (championship), and 1957.
4. How many slam dunk championships were won by Atlanta Hawks in the 1980s?

Answer: 2

It was won by Dominique Wilkins in 1985, and Spud Webb once. Wilkins won his second SD championship in 1990.
5. What 5'7" Atlanta Hawks point guard won a slam dunk championship in the 1980s?

Answer: Spud Webb

He was back-up point guard.
6. What college did Jason Terry attend?

Answer: Arizona

Jason Terry was a Wildcat for Arizona in the 1990s.
7. Theo Ratliff was picked 39th in the 1998 NBA draft by the Atlanta Hawks?

Answer: False

Ratliff was picked by the Pistons in the early 1990s.
8. Moses Malone received the NBA's MVP 7 times while playing for the Hawks?

Answer: False

Moses Malone never won 7 MVP awards as a Hawk.
9. Glenn Robinson played college football for Purdue, and won the Heisman trophy in 1993?

Answer: False

Glenn did go to Purdue, but Pat Riley and Charlie Ward were the first to go yo the NBA instead.
10. Jason Terry was picked 10th in the 1999 NBA draft?

Answer: True

Jason Terry averaged 22ppg and 5.5asts, in his final year of college, and he was picked tenth, just after Shawn Marion of UNLV.
Source: Author kobe13

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Atlanta Hawks 2002-03 Average
2. Know the Hawks? Difficult
3. Team Nicknames Very Easy
4. NBA at 75: The Teams Very Easy
5. NBA Franchise Names Very Easy
6. NBA Championship Franchises Easier
7. Home Court Advantage 2000-01 Average
8. NBA Home Courts 2002-03 Average
9. LA Lakers and LA Clippers Average
10. NBA Arenas in 2006 Average
11. NBA Arenas 2006-07 Average
12. NBA Jersey Colors Average

7/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us