Quiz about Red Sox  2
Quiz about Red Sox  2

Red Sox [2] Trivia Quiz


Here's another tough series of questions on the Boston Red Sox.

A multiple-choice quiz by riker465. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Boston Red Sox

Author
riker465
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
120,339
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
564
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What name did the bullpens become known as? Hint

Williamstown
Williamsville
Williamsport
Williamsburg

2. Who was the first Sox player to have three 200 hit seasons? Hint

Bobby Doerr
Ted Williams
Johnny Pesky
Dom DiMaggio

3. How many rows deep is the red seat in right center field, marking Ted William's longest home run? Hint

39
40
32
37

4. What batting average did Ted Williams hit for, in the 1946 World Series? Hint

.250
.200
.286
.300

5. What year were Red Sox games first broadcast, over television in the Boston area? Hint

1948
1949
1947
1950

6. Ted Williams suffered what season ending injury in 1951? Hint

broken leg
shattered elbow
shattered wrist
dislocated elbow

7. Who played the part of Jimmy Piersall in the Hollywood movie about his life? Hint

Anthony Perkins
Dustin Hoffman
Anthony Hopkins
Fred Astaire

8. By what name was Harry Agganis known as? Hint

The Golden Frenchman
The Singing Italian
The Golden Greek
The Singing Greek

9. Who was the first African-American to wear a Red Sox uniform? Hint

Jackie Robinson
Frank Robinson
Willie Mays
Pumpsie Green

10. Which pitcher surrendered the last home run of Ted Williams career? Hint

Jack Fischer
Mel Parnell
Bill Monboquette
Jim Lonborg


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What name did the bullpens become known as?

Answer: Williamsburg

After Tom Yawkey had the bullpens constructed in 1940, they quickly had the name of Williamsburg catch on, due to the large target they provided Ted Williams to shoot for.
2. Who was the first Sox player to have three 200 hit seasons?

Answer: Johnny Pesky

Although many may think the great Ted Williams would be first to reach this plateau in a Boston uniform, long time Sox player, coach and broadcaster, Johnny Pesky actually was the first. He did this in 3 consecutive seasons as a Boston player. His first was in 1942, then 1946, and finally 1947, with World War II separating the years.
3. How many rows deep is the red seat in right center field, marking Ted William's longest home run?

Answer: 37

Common knowledge to any Sox fan, the infamous red seat sits 37 rows up into the right centerfield stands. The shot actually broke through the straw hat of a gentleman sitting in that seat, on the day of William's 502 foot bomb.
4. What batting average did Ted Williams hit for, in the 1946 World Series?

Answer: .200

Williams was beaned on the elbow by a pitch in an exhibition tune up game, against a group of American League all-stars just prior to the start of the World Series. Williams never used this as an excuse for such a low series average.
5. What year were Red Sox games first broadcast, over television in the Boston area?

Answer: 1948

Just radio up until this point, television cameras first made their appearance in the historic grounds of Fenway Park in 1948.
6. Ted Williams suffered what season ending injury in 1951?

Answer: shattered elbow

During the All Star game in Chicago in 1951, Williams crashed into the left field wall, shattering his elbow, and ending his season. The Sox finished four games back of first place at season's end.
7. Who played the part of Jimmy Piersall in the Hollywood movie about his life?

Answer: Anthony Perkins

Mostly the fact that Piersall suffered a mental breakdown, Hollywood was more than tempted to make a production about the famed sox outfielder's life, with Anthony Perkins cast in the lead role.
8. By what name was Harry Agganis known as?

Answer: The Golden Greek

Known as the Golden Greek, Agganis had a very promising career ahead of him in the big leagues, but a large blood clot in his brain put an end to both Agganis, as well as a bright baseball future.
9. Who was the first African-American to wear a Red Sox uniform?

Answer: Pumpsie Green

Green donned the Red Sox uniform in 1959. Jackie Robinson was the first to break the color barrier in the major leagues, Mays was the great Giants player of the same era, and Frank Robinson was a player slightly ahead of this time frame.
10. Which pitcher surrendered the last home run of Ted Williams career?

Answer: Jack Fischer

The man who surrendered the last homerun to the man, who was known as, and will always be known as the greatest hitter who ever lived, was Jack Fischer, while Williams never faced the other three men in his playing career.
Source: Author riker465

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Red Sox 1979 Tough
2. Boston Red Sox Tidbits Tough
3. Boston Red Sox Average
4. History of the Red Sox Average
5. Fenway Park Very Difficult
6. Prayers Unanswered For Many Decades Easier
7. Boston Red Sox Tidbits Tough
8. The Red Sox of Boston Average
9. Red Sox [1] Tough
10. The Red Sox Franchise Easier
11. Boston Red Sox History Difficult
12. A Red Sox Season: 1986 Average

1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us