Quiz about All About Season 6
Quiz about All About Season 6

All About Season 6 Trivia Quiz


Only for fans. Contains spoilers.

A multiple-choice quiz by Cardiothoracic. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television D-G
  8. »
  9. Grey's Anatomy

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
332,010
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
1965
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 99 (10/10), Guest 96 (10/10), Guest 92 (10/10).
1. Which of these characters does not appear in Season 6? Hint

Reed Adamson
George O'Malley
Preston Burke
Izzie Stevens

2. In this season, a woman died because of a doctor's lack of attention. Which doctor caused her death? Hint

April Kepner
Meredith Grey
Lexie Grey
Jackson Avery

3. In this season, Owen brought a new surgeon to Seattle Grace Mercy West Hospital. Who is he/she? Hint

Dr. Teddy Altman
Dr. Addison Montgomery
Dr. Virginia Dixon
Dr. Sam Holy

4. Which doctor changed the color of her hair in this season? Hint

Miranda Bailey
Reed Adamson
Cristina Yang
Lexie Grey

5. While being chief, Derek reestablished the conferences where doctors talk about former surgeries and medical issues. Dr. Webber talked about a patient who had AIDS and Dr. Bailey talked about her internship. Who was the other doctor who talked in the conference? Hint

Arizona Robbins
Callie Torres
Owen Hunt
Derek Shepherd

6. Dr. Webber's patient, Allison Clark, was declared brain dead and one of the interns had to unplug the machines. The patient's husband didn't agree with this. Who was the doctor that unplugged the machine? Hint

Reed
Percy
Lexie
Jackson

7. The husband of Dr. Webber's patient, Alison, didn't agree with the doctors' decision to unplug her life support. What was the husband's name? Hint

Anthony Clark
Steve Clark
John Clark
Gary Clark

8. In the two-part season finale, which doctor gave the gunman the directions to the Chief's office? Hint

Meredith Grey
Alex Karev
Cristina Yang
Owen Hunt

9. The gunman found Dr. Percy and shots him. Then he pointed the gun at Dr. Bailey, who was hidden under one of the beds. He asked her: "Are you a surgeon?" She answered him. What did Miranda Bailey say? Hint

Yes, I am. You won't want to kill me, 'cause the police will catch be and shoot in the middle of your eyes.
No, I am a nurse.
Yes, I am. I save lives everyday. Do you have any problem?
Come on, kill me. It is just one less surgeon in the world.

10. Derek was shot and Cristina was trying to save his life. The shooter has the gun pointed to her head. Then somebody came into the OR and told the murderer to shoot him/her instead. Who was this person? Hint

Meredith Grey
Miranda Bailey
Owen Hunt
Richard Webber


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these characters does not appear in Season 6?

Answer: Preston Burke

Preston Burke left the show after Season 3. George O'Malley died in the Season 6premiere, Izzie appeared for two episodes and Reed died in the episode "Sanctuary".
2. In this season, a woman died because of a doctor's lack of attention. Which doctor caused her death?

Answer: April Kepner

April saw a man with a axe in his chest and forgot to check the patient's throat. That patient later died and the doctor's were all questioned to determine who was responsible. April was fired, but later rehired.
3. In this season, Owen brought a new surgeon to Seattle Grace Mercy West Hospital. Who is he/she?

Answer: Dr. Teddy Altman

Dr. Teddy Altman used to work with Owen in Iraq, during the war. At first, Cristina hated her but Teddy turned to be her Cardio Goddess. Dr. Virginia Dixon was a surgeon who appears in Season 5 and Dr. Addison Montgomery was an Obstetrician who left after Season 3. Dr. Sam Holy doesn't exist.
4. Which doctor changed the color of her hair in this season?

Answer: Lexie Grey

Lexie dyed her hair blonde. Mark Sloan confused her for someone new when he saw Lexie with her back turned to him.
5. While being chief, Derek reestablished the conferences where doctors talk about former surgeries and medical issues. Dr. Webber talked about a patient who had AIDS and Dr. Bailey talked about her internship. Who was the other doctor who talked in the conference?

Answer: Callie Torres

She was very nervous and, at the beginning, she showed a picture of Arizona and herself on holiday.
6. Dr. Webber's patient, Allison Clark, was declared brain dead and one of the interns had to unplug the machines. The patient's husband didn't agree with this. Who was the doctor that unplugged the machine?

Answer: Lexie

This occurred in the episode "Sympathy for the Parents". Lexie has to turn off the machine because the patient was declared brain dead. Derek, as interim chief, made the call to take the patient off life support.
7. The husband of Dr. Webber's patient, Alison, didn't agree with the doctors' decision to unplug her life support. What was the husband's name?

Answer: Gary Clark

Michael O'Neill played Gary Clark. In the episode "How Insensitive", he lost a wrongful death case, but still wasn't satisfied. He came back for revenge in the season finale.
8. In the two-part season finale, which doctor gave the gunman the directions to the Chief's office?

Answer: Cristina Yang

Alex Karev was shot while trying to stop Gary Clark, Owen Hunt was in the OR with Teddy Altman doing surgery and Meredith Grey was walking around the hospital. Yang told Clark how to find Derek Shepherd and he told her: "Have a nice day". Because she was helpful to him, he didn't shoot her.
9. The gunman found Dr. Percy and shots him. Then he pointed the gun at Dr. Bailey, who was hidden under one of the beds. He asked her: "Are you a surgeon?" She answered him. What did Miranda Bailey say?

Answer: No, I am a nurse.

She pretended to be a nurse and survives. Gary Clark only intended to kill surgeons. Dr. Percy died.
10. Derek was shot and Cristina was trying to save his life. The shooter has the gun pointed to her head. Then somebody came into the OR and told the murderer to shoot him/her instead. Who was this person?

Answer: Meredith Grey

Meredith Grey entered the room and says: "You want to kill Derek Shepherd, I'm his wife. You want to kill Richard Webber, I'm the closest thing he has to a daughter. You want to kill Lexie Grey, I'm her sister. I am your eye-for-an-eye." Clark spared Meredith, though, after finding out she was pregnant.
Source: Author Cardiothoracic

This quiz was reviewed by FunTrivia editor guitargoddess before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 05 2022 : Guest 99: 10/10
Dec 02 2022 : Guest 96: 10/10
Dec 02 2022 : Guest 92: 10/10
Nov 25 2022 : Guest 207: 7/10
Nov 25 2022 : Guest 192: 3/10
Nov 25 2022 : Guest 166: 8/10
Nov 25 2022 : Guest 185: 10/10
Nov 24 2022 : Guest 174: 2/10
Nov 24 2022 : Guest 184: 10/10

Score Distribution

quiz
12/7/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us