FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Golden Nicknames
Quiz about Golden Nicknames

"Golden" Nicknames Trivia Quiz


Blanche, Dorothy, Rose and Sophia - also known as "The Golden Girls" lived together for seven years. During that time, some rather interesting names were used to describe characters in the show. Can you guess who is being referred to in each quote?

A multiple-choice quiz by longing. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television D-G
  8. »
  9. Golden Girls

Author
longing
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
330,443
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
3739
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 205 (4/10), Guest 172 (9/10), Guest 98 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who did Sophia call "Stable Mabel"? Hint


Question 2 of 10
2. Who was Dorothy referring to when she said "You're a Yankee....a Yankee Doodle"? Hint


Question 3 of 10
3. Who was called "Spumoni Face"? Hint


Question 4 of 10
4. In the final episode, who did Dorothy plan to spend her honeymoon with? Hint


Question 5 of 10
5. Who did Blanche's grandson David call "Slugger"? Hint


Question 6 of 10
6. Who was the "Fancy Man" that took Sophia to the dog races? Hint


Question 7 of 10
7. What was the real name of the "Cheese Man"? Hint


Question 8 of 10
8. Who were "Pussycat" and "Kitten"? Hint


Question 9 of 10
9. Who shared a nickname with Dorothy? Hint


Question 10 of 10
10. Who does Sophia refer to as "Big Sally"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 06 2024 : Guest 205: 4/10
May 28 2024 : Guest 172: 9/10
May 06 2024 : Guest 98: 10/10
May 04 2024 : Guest 76: 7/10
May 04 2024 : Guest 149: 4/10
Apr 24 2024 : Guest 173: 9/10
Apr 19 2024 : Guest 65: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who did Sophia call "Stable Mabel"?

Answer: Rose

Sophia called Rose "Stable Mabel" after Rose shot Blanche's vase. Their home had been broken into and Rose bought a gun for protection. Blanche and her date came in, forgot to turn off the alarm and Rose fired at them in the dark.
2. Who was Dorothy referring to when she said "You're a Yankee....a Yankee Doodle"?

Answer: Blanche

Blanche had discovered that her pristine Southern heritage was marred by her great grandmother, who was originally a Feldman from Buffalo, New York.
3. Who was called "Spumoni Face"?

Answer: Dorothy

When Dorothy was a child, her father would sneak with her into the kitchen and eat Spumoni ice cream. He gave her the nickname. When Sophia had a near death experience, Sal told her to tell "Spumoni Face" he was proud of her.
4. In the final episode, who did Dorothy plan to spend her honeymoon with?

Answer: Lucas and Freddie Peterson

Freddie Peterson was the nickname that Dorothy and Lucas gave to their sex life: "It's so good we named it".
5. Who did Blanche's grandson David call "Slugger"?

Answer: Sophia

During his visit, he was quite rude to the girls and Sophia slapped him across the face, because they wouldn't let her get the melon baller to whack him with.
6. Who was the "Fancy Man" that took Sophia to the dog races?

Answer: Coco

Coco was the girls' housekeeper in the series pilot. His character was eliminated as of the second episode. The producers decided there was already too little dialogue to share between the four women.
7. What was the real name of the "Cheese Man"?

Answer: Mickey Moran

Rose's boyfriend Miles was put in the witness protection program after testifying against gangster Mickey Moran. Moran faked his own death to flush Miles out. He was apprehended by the girls' neighbor, Barbra Weston, who was on the Miami Police force.
8. Who were "Pussycat" and "Kitten"?

Answer: Dorothy and Gloria

Sophia loved cats so she chose these nicknames for her children. Well, except for Phil.
9. Who shared a nickname with Dorothy?

Answer: Merrill

Blanche's pen pal from prison is released and comes to the house to consummate their relationship. During a conversation with Dorothy and Sophia, he tells them to call him Moose. Turns out Moose was Dorothy's nickname in school, and she still answered to it!
10. Who does Sophia refer to as "Big Sally"?

Answer: Angela

Angela was Sophia's daughter-in-law. When Phil died, the funeral was held in Miami. Sophia was angry at Angela because a suitable dowry was never paid at the time of their wedding. Phil, a cross-dresser, was buried in a teddy, much to Sophia's dismay.
Source: Author longing

This quiz was reviewed by FunTrivia editor guitargoddess before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us