Quiz about Greys Anatomy The Anatomy of a Greys Tune 3
Quiz about Greys Anatomy The Anatomy of a Greys Tune 3

"Grey's Anatomy": The Anatomy of a Grey's Tune 3 Quiz


This is a continuation of the "Anatomy of a Grey's Tune" quizzes, so I'll tell you what happened in a scene of "Grey's Anatomy" and you select the song that was playing in the background. This quiz also covers music from seasons two and three. Good luck!

A multiple-choice quiz by jsrachal. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television D-G
  8. »
  9. Grey's Anatomy

Author
jsrachal
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
252,138
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Impossible
Avg Score
3 / 10
Plays
1452
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Cristina tried on different outfits in preparation for her first date with Burke. Hint

"I Melt With You" - Nouvelle Vague
"No Sleep Tonight" - The Faders
"Sexy Mistake" - The Chalets
"Vogue" - Madonna

2. Dr. Sheppard and friends successfully separated adult conjoined twins. Hint

"Life Is Beautiful"- Vega 4
"World Waits For You" - Son Volt
"Show Me" - John Legend
"Sociopath" - Anya Marina

3. Mr. Burke told Cristina to "Hang in there." and Bailey talked Izzie into returning to the surgical program. Also Derek ended his marriage with Addison and McSteamy emerged from the bathroom in nothing but a towel. Hint

"Somewhere A Clock Is Ticking" - Snow Patrol
"Make This Go On Forever" - Snow Patrol
"Chasing Cars" - Snow Patrol
"Open Your Eyes" - Snow Patrol

4. Derek yelled at Meredith for telling McSteamy about the race for Chief. Also Bailey told Burke that he owed her a favor for shutting her out of his surgeries. Hint

"The Time Is Now" - Moloko
"Enchantment" - Lily Frost
"Ships" - Umbrellas
"Crashing Down" - Mat Kearney

5. In the stairwell, George warned Meredith that she should be careful about the amount of partners she sleeps with. Hint

"You And Me" - Lifehouse
"Crying Shame" - Get Set Go
"Lotion" - Greenskeepers
"High" - James Blunt

6. Burke got shot and Izzie cut Denny's LVAD wire. Hint

"Open Your Eyes" - Snow Patrol
"Chasing Cars" - Snow Patrol
"Somewhere A Clock Is Ticking" - Snow Patrol
"Make This Go On Forever" - Snow Patrol

7. Meredith had a lovely dream where she woke up next to McDreamy and McVet only to have it interrupted by George from bumping into Callie's boxes in the hallway. Hint

"Fantasy" - Mariah Carey
"Idlewild Blues" - Outkast
"Dreaming Of You" - Selena
"Dirty Mind" - The Pipettes

8. Cristina finally broke the silence between her and Burke, and Burke responded with "Marry Me". Hint

"Take Me Anywhere" - Tegan & Sara
"He Proposed" - Kelly Price
"Love Show" - Skye
"All I Need" - Mat Kearney

9. Burke gave Cristina his scrub cap back on their way from the hospital, and George finally gave Callie a phone call. Hint

"Gabriel And The Vagabond" - Foy Vance
"You Don't Know Me" - Greenskeepers
"Free" - Luke Doucet
"Multiply" - Jamie Lidell

10. Izzie comforted George, Cristina silently laid on the couch in Burke's hospital room, and Meredith gave the nose strip a try. Hint

"Love Will Come Through" - Travis
"Lonely Hearts Still Beat The Same" - The Research
"Rest Of My Life" - Michelle Featherstone
"Passion Play" - William Fitzsimmons


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Cristina tried on different outfits in preparation for her first date with Burke.

Answer: "No Sleep Tonight" - The Faders

The Faders were a pop punk band from England. The band split up in 2006.
2. Dr. Sheppard and friends successfully separated adult conjoined twins.

Answer: "Show Me" - John Legend

This song can also be found on John Legend's sophomore album, "Once Again".
3. Mr. Burke told Cristina to "Hang in there." and Bailey talked Izzie into returning to the surgical program. Also Derek ended his marriage with Addison and McSteamy emerged from the bathroom in nothing but a towel.

Answer: "Open Your Eyes" - Snow Patrol

The members of Snow Patrol are from Northern Ireland and Scotland.
4. Derek yelled at Meredith for telling McSteamy about the race for Chief. Also Bailey told Burke that he owed her a favor for shutting her out of his surgeries.

Answer: "Ships" - Umbrellas

The Umbrellas have another song featured on the show called "The City Lights". It was on the season two episode, "Into You Like A Train".
5. In the stairwell, George warned Meredith that she should be careful about the amount of partners she sleeps with.

Answer: "Lotion" - Greenskeepers

The Greenskeepers wrote this song from an excerpt from "The Silence Of The Lambs". Buffalo Bill orders the girl in the well to put the lotion on or else she'll get the hose again. Another fun fact is that in "The Silence Of The Lambs", the girl in the well is none other than the actress who guest stars as Dr. Erica Hahn on "Grey's Anatomy"!
6. Burke got shot and Izzie cut Denny's LVAD wire.

Answer: "Somewhere A Clock Is Ticking" - Snow Patrol

These Snow Patrol songs have been used in many dramatic scenes in "Grey's Anatomy". "Chasing Cars" was used for the season two finale and "Make This Go On Forever" was used as the last song of the episode, "Walk On Water", when Meredith was knocked off the pier into the cold waters of Seattle.
7. Meredith had a lovely dream where she woke up next to McDreamy and McVet only to have it interrupted by George from bumping into Callie's boxes in the hallway.

Answer: "Idlewild Blues" - Outkast

Outkast consists of group members Andre 3000 and Big Boi. The group also starred in the film, "Idlewild", where the song "Idlewild Blues" is also featured.
8. Cristina finally broke the silence between her and Burke, and Burke responded with "Marry Me".

Answer: "Love Show" - Skye

Skye is a native of London, England. Her full name is Shirley Klarisse Yonavive Edwards and she shortened her name by taking the first letter from each of her names to create "Skye".
9. Burke gave Cristina his scrub cap back on their way from the hospital, and George finally gave Callie a phone call.

Answer: "Multiply" - Jamie Lidell

Jamie Lidell is an electronica artist born in England. The song "Multiply" appears on his album of the same name.
10. Izzie comforted George, Cristina silently laid on the couch in Burke's hospital room, and Meredith gave the nose strip a try.

Answer: "Love Will Come Through" - Travis

Travis is an indie rock band from Scotland. "Love Will Come Through" was also featured in the film, "Garden State".
Source: Author jsrachal

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
1/31/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us