FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about I love The Golden Girls
Quiz about I love The Golden Girls

I love "The Golden Girls"! Trivia Quiz


"The Golden Girls" has to be one of my favorite shows ever! Test your knowledge of the foursome with this quiz!

A multiple-choice quiz by rubygirl. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television D-G
  8. »
  9. Golden Girls

Author
rubygirl
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
246,354
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
5219
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 98 (5/10), Guest 172 (10/10), Guest 98 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Name the girls whose husbands died. Hint


Question 2 of 10
2. On the episode titled "Job Hunting" Dorothy reads Rose's resume aloud. What is one of the three hobbies that Rose lists on it? Hint


Question 3 of 10
3. What question did Blanche ask Dorothy when Dorothy was first applying to be her roommate? Hint


Question 4 of 10
4. Which of the girls has an addiction to pills? Hint


Question 5 of 10
5. Name one of Blanche's sisters. Hint


Question 6 of 10
6. Who said this? "My god, I'm hallucinating. I see little balls of sunshine in a bag. Does this mean something?" Hint


Question 7 of 10
7. When did Sophia think she was going to die after having her 'death dream'? Hint


Question 8 of 10
8. Which of the girls works in a museum on a regular basis? Hint


Question 9 of 10
9. Which girl won the Best Friend of the Friends of Good Health award? Hint


Question 10 of 10
10. In reality, which of the actresses was really the youngest? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 19 2024 : Guest 98: 5/10
May 28 2024 : Guest 172: 10/10
May 06 2024 : Guest 98: 9/10
May 06 2024 : cheeseit223: 7/10
May 04 2024 : Guest 76: 9/10
May 04 2024 : Guest 149: 8/10
Apr 24 2024 : Guest 173: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Name the girls whose husbands died.

Answer: Rose, Sophia, Blanche

Dorothy's husband, Stan, actually left her for a younger woman- Chrissy, the flight attendant.
2. On the episode titled "Job Hunting" Dorothy reads Rose's resume aloud. What is one of the three hobbies that Rose lists on it?

Answer: cheese making

Rose's ancestors were Vikings, you know!
3. What question did Blanche ask Dorothy when Dorothy was first applying to be her roommate?

Answer: "What do you call an inhabitant of Guam?"

Dorothy was surprised to hear the question and replied with "a Guamanian, I guess."
4. Which of the girls has an addiction to pills?

Answer: Rose

Rose begins taking pills for an old plow injury and can't seem to stop. Finally the girls stay up with her and convince her to go to a clinic.
5. Name one of Blanche's sisters.

Answer: Virginia

Charmaine is 'the one that wrote a book on what Blanche thought was her love life' and Virginia asked Blanche for a kidney at one point.
6. Who said this? "My god, I'm hallucinating. I see little balls of sunshine in a bag. Does this mean something?"

Answer: Blanche

This was the episode where Blanche was writing a romance novel and finally comes out of her room after quite a few hours of writing. Rose is trying to make omelets without the yolks and puts them in a baggie on the counter.
7. When did Sophia think she was going to die after having her 'death dream'?

Answer: Saturday, 9:00 PM

Sophia thought she was dying because in her dream she saw Salvador in his fedora that he wore on Fridays and he was telling her "they had room, now" it was actually Mildred telling her they had a spot on their bowling team.
8. Which of the girls works in a museum on a regular basis?

Answer: Blanche

Blanche works in a museum, Dorothy works as a substitute teacher, Rose works in grief counseling and later as a consumer reporter, and Sophia is old but is always flitting from job to job to raise extra cash.
9. Which girl won the Best Friend of the Friends of Good Health award?

Answer: Sophia

The rest of the girls had a nasty flu but were still competing for the award.
10. In reality, which of the actresses was really the youngest?

Answer: Rue McClanahan

Estelle played Bea's (Dorothy's) mother on the show, but really Bea was almost 3 months older than her. Rue, however, is a few years younger than Estelle.
Source: Author rubygirl

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Gamemaster1967 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us