FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Golden Girls
Quiz about The Golden Girls

"The Golden Girls" Trivia Quiz


"The Golden Girls" is still going strong years after the show ended. How well do you know the girls of Miami?

A multiple-choice quiz by irishchic5. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television D-G
  8. »
  9. Golden Girls

Author
irishchic5
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
147,428
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
9 / 15
Plays
10876
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: zevan (9/15), Guest 172 (11/15), Dreessen (14/15).
- -
Question 1 of 15
1. In what year did "The Golden Girls" debut in the United States? Hint


Question 2 of 15
2. What was the name of the nursing home where Sophia lived? Hint


Question 3 of 15
3. Estelle Getty was actually much younger than her character, Sophia.


Question 4 of 15
4. How many daughters did Rose have? Hint


Question 5 of 15
5. Bob Hope guest-starred on "The Golden Girls."


Question 6 of 15
6. For how many years was Dorothy married to her husband, Stan? Hint


Question 7 of 15
7. Whose child was a cross-dresser who got married and had ten kids? Hint


Question 8 of 15
8. What was the name of Sophia's first husband? Hint


Question 9 of 15
9. How many of the girls remarried during the series? Hint


Question 10 of 15
10. Blanche was once a Rockette in New York City.


Question 11 of 15
11. Blanche's husband, George, did not actually die. He staged his death to escape his debts.


Question 12 of 15
12. Bea Arthur, who played Dorothy, hated cheesecake.


Question 13 of 15
13. How many children did Blanche have (not counting a writer's mistake in one episode)? Hint


Question 14 of 15
14. What was the sister city to St. Olaf? Hint


Question 15 of 15
15. How many Emmy awards did "The Golden Girls" win? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 18 2024 : zevan: 9/15
Jun 18 2024 : Guest 172: 11/15
Jun 17 2024 : Dreessen: 14/15
Jun 17 2024 : orinocowomble: 12/15
Jun 15 2024 : Guest 184: 12/15
Jun 14 2024 : Johnmcmanners: 15/15
Jun 12 2024 : Guest 50: 14/15
Jun 11 2024 : Guest 174: 8/15
Jun 09 2024 : Guest 90: 12/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In what year did "The Golden Girls" debut in the United States?

Answer: 1985

"The Golden Girls" debuted in 1985 and ran for seven successful seasons, ending its run in 1992.
2. What was the name of the nursing home where Sophia lived?

Answer: Shady Pines

Sophia moved in with Dorothy, Rose and Blanche. Right now it says that Sophia moved in with Dorothy, Rose and Sophia.
3. Estelle Getty was actually much younger than her character, Sophia.

Answer: True

Estelle was only in her early 60s when she played Sophia Petrillo, who was in her 80s. It took make-up artists 45 minutes to transform Estelle into Sophia every day.
4. How many daughters did Rose have?

Answer: 3

Rose's three daughters were Kirsten, Bridget and Janella. Kirsten and Bridget both appeared on the show. Bridget was a student and had a fling with Dorothy's son, Michael while both were visiting their mothers.
5. Bob Hope guest-starred on "The Golden Girls."

Answer: True

"The Golden Girls" hosted many famous guest stars. Besides Bob Hope, Mickey Rooney, Julio Iglesias, Debbie Reynolds and Burt Reynolds also guest-starred on the show, along with many celebrities.
6. For how many years was Dorothy married to her husband, Stan?

Answer: 38

Dorothy and Stan married when they were only 17. The marriage lasted until Stan's mid-life crisis, when he left Dorothy and later married a flight attendant named Chrissy.
7. Whose child was a cross-dresser who got married and had ten kids?

Answer: Sophia

Sophia's son, Phil, liked to wear Dorothy's clothes when they were growing up. Phil died of a heart attack while trying on women's clothes in a store.
8. What was the name of Sophia's first husband?

Answer: Guido Spirelli

Sophia was married to Guido Spirelli while she was still living in Sicily. The marriage was annulled, and Sophia moved to Brooklyn.
9. How many of the girls remarried during the series?

Answer: Two

Sophia married Max Weinstock, her late husband's old business partner. Dorothy married Lucas Hollingsworth, Blanche's uncle, in the series finale. Rose and Blanche both considered re-marrying, but neither ever did.
10. Blanche was once a Rockette in New York City.

Answer: True

Blanche performed as a Rockette at Radio City Music Hall in New York City before returning home to Atlanta to marry George.
11. Blanche's husband, George, did not actually die. He staged his death to escape his debts.

Answer: False

In one episode, it appeared that George had returned to be with Blanche, and she struggled over whether or not to forgive him. At the end, the viewers found out that it was just a dream.
12. Bea Arthur, who played Dorothy, hated cheesecake.

Answer: True

Bea hated cheesecake, which was the girls' favorite dessert. Over the course of the show, the girls ate more than 100 cheesecakes!
13. How many children did Blanche have (not counting a writer's mistake in one episode)?

Answer: 5

Blanche's five children, Matthew, Rebecca, Skippy, Biff and Janet, were raised by a nanny, something which caused Blanche much guilt. Rebecca and Janet appeared on the show, but the audience never met Blanche's sons, although they did meet David, George's son by another woman. Skippy was only mentioned in a few episodes, however.

In one episode, Blanche offers to give Dorothy one of her sons, saying "Take Biff or Doug. Don't take Skippy, he's got asthma." Doug is never mentioned again, and most fans consider this a writer's mistake.
14. What was the sister city to St. Olaf?

Answer: St. Gustav

According to Rose, St. Gustav was known as the "City that Never Naps."
15. How many Emmy awards did "The Golden Girls" win?

Answer: 11

"The Golden Girls" was nominated for 57 Emmy awards. All four of the main characters won at least one Emmy for their character, not to mention all of the other honors the show won.
Source: Author irishchic5

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us