FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Golden Girls
Quiz about The Golden Girls

The Golden Girls Multiple Choice Quiz | 10 Questions


This is a quiz based upon the very funny sitcom, "The Golden Girls"! I hope you enjoy it as much as I enjoy watching the show.

A multiple-choice quiz by ashleighroo. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television D-G
  8. »
  9. Golden Girls

Author
ashleighroo
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
193,830
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
5956
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Juicyck81 (6/10), Guest 172 (10/10), Guest 137 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Blanche was horrified when she found out that her daughter Rebecca was going to have a baby by artificial insemination. What is the name of Blanche's granddaughter who was conceived by artificial insemination? Hint


Question 2 of 10
2. During the show, Dorothy dated a successful Miami lawyer, who decides to give up law and become a clown. Who guest starred as this lawyer turned clown? Hint


Question 3 of 10
3. Blanche makes it no secret during the show that she does not get along very well with her two sisters. However, in one episode, one returns to ask Blanche to donate one of her kidneys. What is the name of the sister who asks this of Blanche? Hint


Question 4 of 10
4. As you may know, Blanche is very concerned about her appearance. Whose face does Blanche say she uses as a guide to contour her eyebrows? Hint


Question 5 of 10
5. Throughout most of the show, a lot of time was spent in the kitchen. What is the color of the telephone that hangs in the girls' kitchen? Hint


Question 6 of 10
6. On one particular episode, the girls participate in a charity bachelorette auction and Stan appears unexpectedly and bids on Dorothy. How much does he bid for his date with her? Hint


Question 7 of 10
7. In the show, it is mentioned that Sophia does not get along with her son Phil's wife, whom she likes to call Big Sallie. What is Phil's wife's real name? Hint


Question 8 of 10
8. Dorothy's ex-husband Stan was always trying to make money throughout the show. His only real money making venture was when he invented a baked potato opener. What did he name his invention? Hint


Question 9 of 10
9. In one episode, Rose's daughter Kirsten visits to examine Rose's will and brings her daughter Charlie to visit with her. While everyone is eating dinner the first night of their visit, what vegetable does Charlie say she doesn't like? Hint


Question 10 of 10
10. Rose's late husband Charlie was an insurance salesman, and as a child set up an insurance booth on the side of the road. Rose tells the girls that she purchased a policy for her little red wagon from him. How much did Rose pay for her wagon policy? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 11 2024 : Juicyck81: 6/10
May 28 2024 : Guest 172: 10/10
May 24 2024 : Guest 137: 7/10
May 20 2024 : Guest 98: 10/10
May 05 2024 : Guest 174: 9/10
May 04 2024 : Guest 76: 5/10
Apr 25 2024 : Guest 97: 10/10
Apr 25 2024 : Guest 173: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Blanche was horrified when she found out that her daughter Rebecca was going to have a baby by artificial insemination. What is the name of Blanche's granddaughter who was conceived by artificial insemination?

Answer: Aurora

Blanche has several grandchildren visit during the show, more than any of the others. This is kind of ironic, since she was supposedly the youngest of the four!
2. During the show, Dorothy dated a successful Miami lawyer, who decides to give up law and become a clown. Who guest starred as this lawyer turned clown?

Answer: Dick Van Dyke

Also in this episode, Rose crusades to save the dolphins, which lands them in court. However, the girls are rescued by Dorothy's clown!
3. Blanche makes it no secret during the show that she does not get along very well with her two sisters. However, in one episode, one returns to ask Blanche to donate one of her kidneys. What is the name of the sister who asks this of Blanche?

Answer: Virginia

In the end, Blanche does not have to give her sister the kidney, because another donor is found. It just so happens that the new donor is a retired Mormon school teacher!
4. As you may know, Blanche is very concerned about her appearance. Whose face does Blanche say she uses as a guide to contour her eyebrows?

Answer: Christie Brinkley

Blanche said that she had the same bone structure as this person!
5. Throughout most of the show, a lot of time was spent in the kitchen. What is the color of the telephone that hangs in the girls' kitchen?

Answer: yellow

This was not the only phone used frequently by the girls. There are numerous occasions where a phone in the living room is used.
6. On one particular episode, the girls participate in a charity bachelorette auction and Stan appears unexpectedly and bids on Dorothy. How much does he bid for his date with her?

Answer: $500

In this particular episode, Stan had to outbid the man that Blanche and Rose hired to bid on Dorothy!
7. In the show, it is mentioned that Sophia does not get along with her son Phil's wife, whom she likes to call Big Sallie. What is Phil's wife's real name?

Answer: Angela

In this episode, "Big Sallie" is played by Brenda Vaccaro.
8. Dorothy's ex-husband Stan was always trying to make money throughout the show. His only real money making venture was when he invented a baked potato opener. What did he name his invention?

Answer: The Zbornee

In this episode, Stan returns with his fortune to ask Dorothy to help him impress his hopeful Japanese business partners.
9. In one episode, Rose's daughter Kirsten visits to examine Rose's will and brings her daughter Charlie to visit with her. While everyone is eating dinner the first night of their visit, what vegetable does Charlie say she doesn't like?

Answer: brussels sprouts

In this same scene, Sophia also mentions that she doesn't like this particular vegetable and tells Charlie to put them in Sophia's purse.
10. Rose's late husband Charlie was an insurance salesman, and as a child set up an insurance booth on the side of the road. Rose tells the girls that she purchased a policy for her little red wagon from him. How much did Rose pay for her wagon policy?

Answer: Five cents

In this episode Rose mentioned that her little red wagon policy did not cover acts of swine!
Source: Author ashleighroo

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us