Quiz about The Silent Sea  Lunar Liquid
Quiz about The Silent Sea  Lunar Liquid

"The Silent Sea" - Lunar Liquid Quiz


If the Earth's resources were exhausted, wouldn't humankind reach out to other places to meet its needs? This 2022 science-fiction series imagines just such a situation. How well can you sort this programme?

A multiple-choice quiz by FatherSteve. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television Q-T
  8. »
  9. S.. Sa-Sm

Author
FatherSteve
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
408,763
Updated
Apr 13 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
85
Last 3 plays: Guest 182 (1/10), Guest 172 (10/10), Guest 174 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In "The Silent Sea," what problem on Earth prompts the search for solutions off the planet?
Hint

the onset of an ice age
exhaustion of petroleum
drought, desertification
increasing radioactivity

2. What nation sends a mission to the moon in "The Silent Sea"?
Hint

Nationalist China
North Korea
Japan
Republic of Korea

3. What is the source of the series title "The Silent Sea"?
Hint

reference to the Sea of Tranquility
space travel is like an ocean voyage
there is no sound in outer space
a noiseless ocean of fresh water

4. Captain Han Yoon-jae, the team leader and mission commander, has what personal motivation to complete the mission in "The Silent Sea"? Hint

his felony will be pardoned if he succeeds
his brother was killed on the first mission
the promise of healing his sick daughter
he promised his father to bring honour

5. Doctor Song Ji-an has what personal motivation to investigate in "The Silent Sea"? Hint

her sister was killed on the first mission
a voice called her to go on the mission
to pay off her huge student loans
her mother begged her to go

6. What is the name of the lunar research facility to which the present mission in "The Silent Sea" is dispatched? Hint

Park Chung-hee Base
Seokga Station
Luna Base 073
Balhae Station

7. How did the character Luna 073 get to the research station?
Hint

she is the ghost of Song Won-kyung
she is a lunar alien
she was cloned by experimenters
she is a creature from another dimension

8. What did the members of the mission find, deep inside the base, in an area not shown on the layout of the facility? Hint

tunnels leading around the moon
green growing plants
an alien research station
a mushroom farm

9. Why did Lieutenant Ryu steal the lunar water samples?
Hint

he was a political revolutionary
he had a mental breakdown
he was a spy and double agent
he was himself an alien

10. Where did Luna 073 end up at the conclusion of "The Silent Sea"? Hint

she was rescued with Drs. Song and Hong
she remained on the lunar surface
she was killed by Lt. Ryu
she dissolved in the lunar water


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In "The Silent Sea," what problem on Earth prompts the search for solutions off the planet?

Answer: drought, desertification

For reasons not explained, the Earth has run out of potable water. Serious restrictions are placed on water consumption. People line up for their meagre allotment. Water riots occur.
2. What nation sends a mission to the moon in "The Silent Sea"?

Answer: Republic of Korea

This series was made in South Korea for Korean television and is based on a 2014 Korean motion picture. It depicts a mission launched by the Republic of Korea's Space and Aeronautics Administration.
3. What is the source of the series title "The Silent Sea"?

Answer: reference to the Sea of Tranquility

In episode 2, Doctor Song Won-kyung, the elder sister of Doctor Song Ji-an, says (in a flashback) that a dark spot on the surface of the moon, visible from where they are sitting together on Earth, is "the silent sea." The spot to which the deceased elder sister refers in the Sea of Tranquility.
4. Captain Han Yoon-jae, the team leader and mission commander, has what personal motivation to complete the mission in "The Silent Sea"?

Answer: the promise of healing his sick daughter

Han Yun-Jae, played by Gong Yoo, is a career soldier in the Korean Space Agency. His daughter suffers from a disease which will cause her to lose her legs if she does not have a higher allocation of water. The Space Agency promises him such a ration if he successfully completes this mission.
5. Doctor Song Ji-an has what personal motivation to investigate in "The Silent Sea"?

Answer: her sister was killed on the first mission

Song Ji-an, played by Bae Doona, an astrobiologist. Her sister, Song Won-kyung, died in an "accident" five years previously on the moon. The official explanation of a "radiation leak" does not satisfy the facts and turns out to be false.
6. What is the name of the lunar research facility to which the present mission in "The Silent Sea" is dispatched?

Answer: Balhae Station

Balhae Station was first built as a research facility by the Republic of Korea government. Its mission was scientific. The name Balhae relates to the Balhae Kingdom, a 7-10th century kingdom which comprised Manchuria, Korean and part of Russia. Balhae appears in the 2006 Korean television series "Shadowless Sword" which is set in that period.
7. How did the character Luna 073 get to the research station?

Answer: she was cloned by experimenters

Luna 073, played by Kim Si-a, was the 73rd clone created by the scientists on the moon base; all the others died. Luna 073 was not only immune to the lunar water but thrived on it. It gave her great strength and healing powers. The research records, hidden in Song Won-kyung's room, reveal that the genetically-modified clones were created in an attempt to use lunar water.
8. What did the members of the mission find, deep inside the base, in an area not shown on the layout of the facility?

Answer: green growing plants

Lunar water had the property of rapidly multiplying when it contacted any living form. When some was spilled on growing plants, they grew vigorously and filled whole compartments of the moon base.
9. Why did Lieutenant Ryu steal the lunar water samples?

Answer: he was a spy and double agent

Lieutenant Ryu Tae-seok, played by Lee Joon, was a spy. He was the head engineer with an impressive record with the Ministry of National Defense. He apparently sold out to corporate interests who wished to exploit lunar water for profit. Thus, in episode 6, he steals the sample capsules, kills a crew member, and plans for kill the rest. Ryu ends up exposed to the lunar water, which is a poetic end for him.
10. Where did Luna 073 end up at the conclusion of "The Silent Sea"?

Answer: she remained on the lunar surface

In episode 8, the survivors (Song and Hong) discovered that Luna 073 could exist on the lunar surface without oxygen or a space suit. Faced with the prospect of being essentially a laboratory animal for the rest of her life, Luna 073 remained on the moon while Song and Hong were taken into the rescue ship.
Source: Author FatherSteve

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 01 2022 : Guest 182: 1/10
Nov 25 2022 : Guest 172: 10/10
Nov 17 2022 : Guest 174: 10/10
Nov 13 2022 : Reamar42: 7/10
Nov 10 2022 : Guest 173: 0/10
Nov 07 2022 : Peachie13: 10/10
Nov 05 2022 : Guest 107: 3/10

Related Quizzes
This quiz is part of series Weird TV:

There are a lot of strange things on television; this is a small collection of them.

  1. "All of Us Are Dead" - Intramural Zombification Average
  2. "Astrid and Lilly" - World Saving Average
  3. "Brave New World" - Beauteous Mankind Average
  4. "Chosen" - Emma and the Aliens Average
  5. "Cracow Monsters" - Demonic Medicine Average
  6. "Los Espookys" - Hired Horripilation Average
  7. "Feria" - Gates of Hell Average
  8. "Ghosts" - American Version Easier
  9. "Ghosts" - British Version Easier
  10. "October Faction" - Family Values Average
  11. "Peacemaker" - Atypical Superhero Average
  12. "The Order" - Magic Majors Average

12/4/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us