FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about All About Kazuya  Tekken
Quiz about All About Kazuya  Tekken

All About Kazuya - "Tekken" Trivia Quiz


This quiz is all about Kazuya from "Tekken 1" - "Tekken 6".

A multiple-choice quiz by daniya59. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Video Game Trivia
  6. »
  7. Video Games T-Z
  8. »
  9. Tekken

Author
daniya59
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
273,719
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
730
Last 3 plays: Guest 2 (8/10), Guest 174 (8/10), Guest 174 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is Kazuya's full name? Hint


Question 2 of 10
2. Who are Kazuya's wife and child? Hint


Question 3 of 10
3. Who is Kazuya's grandfather? Hint


Question 4 of 10
4. Which game did Kazuya not appear in? Hint


Question 5 of 10
5. Who is Kazuya's adopted brother? Hint


Question 6 of 10
6. Kazuya was thrown in an ocean by Heihachi.


Question 7 of 10
7. Does Kazuya's father have a Devil Gene/magical powers?


Question 8 of 10
8. Was (or is) Anna Wiliams related to Kazuya?


Question 9 of 10
9. Kazuya has his own mini-game known as 'Devil Within.'


Question 10 of 10
10. What does 'Mishima Kazuya' (Kazuya's name and his full name) mean in English?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 17 2024 : Guest 2: 8/10
Mar 10 2024 : Guest 174: 8/10
Feb 25 2024 : Guest 174: 9/10
Feb 21 2024 : Guest 31: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is Kazuya's full name?

Answer: Mishima

Kazuya is the grandson of the Mishima family. His father, Heihachi is his rival as he throws his own son into a ravine.
2. Who are Kazuya's wife and child?

Answer: Jun and Jin

As Jun wanted to help Kazuya get rid of the Devil gene, she eventually succeeded. Jun and Kazuya were working together, but after the Devil gene was controlled by Jun, Kazuya and Jun took different paths. After a few days, Jun found herself pregnant and it resulted in Jin. Jun always wanted to be by Kazuya's side, but Kazuya was not to be bothered. Apparently, Jin was Kazuya's son too.

After days, months, and years, the father and son had become rivals.
3. Who is Kazuya's grandfather?

Answer: Jinpachi

Several years ago, Heihachi killed his own father, Jinpachi. He was imprisoned under the temple of Hon-Maru. As shown in the "Tekken 5" opening, when Kazuya and Heihachi awaken in the temple of Hon-Maru, they are invaded by Jacks. Together they fight, but Kazuya betrays Heihachi by throwing him into a pile of Jacks. Kazuya flees leaving Heihachi behind. One of the Jacks were time bombed, and only four seconds remained. Countdown strikes 0, and the temple of Hon-Maru explodes, releasing Jinpachi.
4. Which game did Kazuya not appear in?

Answer: "Tekken 3"

Kazuya's absence in "Tekken 3" was because he disappeared after defeating Heihachi, which was in "Tekken 2". In "Tekken 3", Kazuya was shown in a photo in Eddy's ending, but wasn't a playable character.
5. Who is Kazuya's adopted brother?

Answer: Lee Chaolan

Lee Chaolan is Heihachi's adopted son who takes Heihachi's side just to take over his wealth and the Mishima Zaibatsu. He helps Heihachi defeat Kazuya, but they both don't succeed. He also uses Nina for defeating Kazuya, but she doesn't succeed either. In the end, Lee is terribly ashamed of himself and commits suicide. Amazingly, he survives.
6. Kazuya was thrown in an ocean by Heihachi.

Answer: False

Kazuya was thrown in a ravine by Heihachi. His father thought he wasn't strong enough and he was ruining Heihachi's reputation. Kazuya begged him forgiveness, but Heihachi didn't care. Young Jun tries to stop Heihachi and young Kazuya, but she is knocked out by Heihachi. Heihachi let goes of Kazuya and he falls deep down the ravine. That's why he has a huge scar on his chest.
7. Does Kazuya's father have a Devil Gene/magical powers?

Answer: No

Out of all the Mishima family, Heihachi is the only one who isn't possessed by a Devil Gene. Kazuya, Jin, and Jinpachi are possessed by a Devil Gene, and Jun had magical psychic powers.
8. Was (or is) Anna Wiliams related to Kazuya?

Answer: Yes

Anna Williams was Kazuya's bodyguard along with Ganryu and Bruce. As Nina was against Kazuya that time, Anna only concentrated on defeating Nina instead of protecting Kazuya.
9. Kazuya has his own mini-game known as 'Devil Within.'

Answer: False

Jin has his own minigame known as 'Devil Within'. It's in "Tekken 5".
10. What does 'Mishima Kazuya' (Kazuya's name and his full name) mean in English?

Answer: Mishima means 'third island' and Kazuya means 'one eight'

'Mishima Kazuya' is a Japanese name. In Japanese, the word 'Mishima' means 'third island' and the word 'Kazuya' means 'one eight' in English.
The word 'Kazuya' is an anagram of the word 'Yakuza', which is also a Japanese word. It means mafia.
Source: Author daniya59

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us