Quiz about Advertising Slogans of the 1960s  70s
Quiz about Advertising Slogans of the 1960s  70s

Advertising Slogans of the 1960s & 70s Quiz


These slogans and jingles come from commercials that I remember on TV back in the 60's and 70's in the USA. I hope they bring back some memories for you.

A multiple-choice quiz by srm59. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Marketing
  8. »
  9. U.S. Commercials

Author
srm59
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
147,168
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
9263
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 107 (12/15), Guest 174 (15/15), Guest 47 (10/15).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In a commercial for this game, one kid exclaims, "You knocked my block off!" Which game were they playing? Hint

Muhammad Ali's Robot Boxing
Champs Boxing Gloves
Rock 'em Sock 'em Robots
Rocky II - The Game

2. In this commercial for sausages, a child calls out, "More ______ Sausages Mom!" Hint

Oscar Meyer
Hillshire Farms
Parks
Jimmy Dean

3. Here's an old beer jingle, "They took what nature had to offer, hops, barley, corn and water clear. They brewed natural things into a natural beer, _______ natural beer." Hint

Budweiser
Schaeffer
Rheingold
Ballantine

4. In this commercial one of the kids jumps up and exclaims, "You sank my _______!" Hint

Hasbro Ocean Cruiser
Barbie Fun Yacht
Battleship
Warship

5. "Once upon a time there was an engineer. Choo Choo Charlie was his name, we hear. He had an engine and he sure had fun." What product did he use to make his train run? Hint

Jelly Belly
Good n' Plenty
Hot Tamales
Skittles

6. A ventriloquist's dummy sitting with his dog would sing that this company "makes the very best...". Then the dog (named Farfel) would sing "Cho-colate". What company were they singing about? Hint

Nestle's
Cadbury
Hershey's
Peter Paul

7. "Candy coated popcorn, peanuts and a prize, that's what you get in _______." Hint

Orville Redenbacher's
Poppy Cock Popcorn
Cracker Jack
Jolly Time

8. An older Italian woman pokes her head out of her apartment window and calls "Anthony" and then you see small boy who runs home because it's Wednesday and in this area of town Wednesday is _______ Day. Hint

Aunt Millie's Macaroni
Tombstone Pizza
Ronzoni Pasta
Prince Spaghetti

9. "Hurry on down to _______ where the burgers are charcoal broiled." Hint

Wetson's
Burger King
Hardee's
McDonald's

10. "You deserve a break today, so get up and get away." Where is this jingle directing you to go? Hint

Orlando, Florida
Burger King
McDonald's
The Bahamas

11. We all know that NBC are the initials of a national US television network. But, at one time another well-known US company used the initials in their advertising and on their logo. What company was that? Hint

Nevada Baseball Club
National Boy's Clubs
Nabisco
Nintendo

12. This commercial asked, "Would you offer a _______ to a lady?" What product are they talking about? Hint

Dunhill
Don Diego
Tiparillo
Te Amo

13. In this famous commercial an injured football player is leaving the field and a young fan sees him struggling in the vacant hallway. He offers the player his drink. At first the player tries to shake the kid off, but then accepts the drink. What drink was it? Hint

Pepsi
Coca-Cola
Gatorade
Mello Yello

14. Complete this list: "Baseball, Hot Dogs, Apple Pie and _______." Hint

a Coke
TWA
IBM
Chevrolet

15. Complete this final jingle, "When you've said _____________, you've said it all!" Hint

Ballantine
Budweiser
Ford Motor Cars
McDonald's


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In a commercial for this game, one kid exclaims, "You knocked my block off!" Which game were they playing?

Answer: Rock 'em Sock 'em Robots

This game was recently referred to in a recent episode of Futurama. In the scene the robot character, Bender is aghast when one robot's head pops up.
2. In this commercial for sausages, a child calls out, "More ______ Sausages Mom!"

Answer: Parks

After hearing from many parents, the commercial was later changed to, "More Parks Sausages Mom... Please?"
3. Here's an old beer jingle, "They took what nature had to offer, hops, barley, corn and water clear. They brewed natural things into a natural beer, _______ natural beer."

Answer: Rheingold

It was the 70s and nature was in. The commercial included photos of fields of wheat, clear streams, etc.
4. In this commercial one of the kids jumps up and exclaims, "You sank my _______!"

Answer: Battleship

I remember a version of this commercial where the kid was playing a man in a Navy uniform who responds by opening his mouth to shout and was drowned out by a foghorn of a boat.
5. "Once upon a time there was an engineer. Choo Choo Charlie was his name, we hear. He had an engine and he sure had fun." What product did he use to make his train run?

Answer: Good n' Plenty

Charlie says, "Love my Good n' Plenty!" Charlie says, "Really rings my bell! Don't know any other candy that I love so well."
6. A ventriloquist's dummy sitting with his dog would sing that this company "makes the very best...". Then the dog (named Farfel) would sing "Cho-colate". What company were they singing about?

Answer: Nestle's

"N-E-S-T-L-E-S Nestle's makes the very best... Cho-colate!" Long before the Nestle's Bunny, I remember Farfel singing with his long snout. Danny O'Day and Farfel were the dummies for ventriloquist Jimmy Nelson. I always remembered it as Jerry Mahoney but that's because they were both made by the same figure maker, Frank Marshall.

Ref: http://www.tvacres.com/puppets_dannyoday.htm
7. "Candy coated popcorn, peanuts and a prize, that's what you get in _______."

Answer: Cracker Jack

These commercials have been recently seen in TVLand's Retromercials.
8. An older Italian woman pokes her head out of her apartment window and calls "Anthony" and then you see small boy who runs home because it's Wednesday and in this area of town Wednesday is _______ Day.

Answer: Prince Spaghetti

The famous Anthony commercial was first introduced in 1969.
9. "Hurry on down to _______ where the burgers are charcoal broiled."

Answer: Hardee's

Long before Burger King used a similar slogan, Hardee's had this little jingle. Wetson's was a New York area burger chain from the 1960s - 1970s era. Their icon was a clown named Sonny Wetson long before Ronald came to town.
10. "You deserve a break today, so get up and get away." Where is this jingle directing you to go?

Answer: McDonald's

This jingle was actually written by pop star, Barry Manilow.
11. We all know that NBC are the initials of a national US television network. But, at one time another well-known US company used the initials in their advertising and on their logo. What company was that?

Answer: Nabisco

Nabisco, originally known as the National Biscuit Company and used the initials NBC in their logo.
12. This commercial asked, "Would you offer a _______ to a lady?" What product are they talking about?

Answer: Tiparillo

The Tiparillo was sort of a thin cigar with a plastic tip. This was at the beginning of Women's Lib.
13. In this famous commercial an injured football player is leaving the field and a young fan sees him struggling in the vacant hallway. He offers the player his drink. At first the player tries to shake the kid off, but then accepts the drink. What drink was it?

Answer: Coca-Cola

The football star was Mean Joe Greene and the drink was Coca-Cola. After gulping down the soda, Mean Joe calls out to the kid who was sadly walking away and tosses him his jersey. This commercial later became the basis for a movie.
14. Complete this list: "Baseball, Hot Dogs, Apple Pie and _______."

Answer: Chevrolet

It was Chevy's jingle in the years leading up to America's Bicentennial.
15. Complete this final jingle, "When you've said _____________, you've said it all!"

Answer: Budweiser

It was the widely used jingle of the early 70s.
Source: Author srm59

This quiz was reviewed by FunTrivia editor natsim before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 29 2022 : Guest 107: 12/15
Nov 29 2022 : Guest 174: 15/15
Nov 29 2022 : Guest 47: 10/15
Nov 29 2022 : Guest 172: 11/15
Nov 29 2022 : Guest 76: 13/15
Nov 28 2022 : Guest 76: 11/15
Nov 28 2022 : Guest 65: 11/15
Nov 28 2022 : Guest 151: 6/15
Nov 28 2022 : mazza47: 15/15

Score Distribution

quiz
12/2/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us