FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Circle Line Crawl
Quiz about Circle Line Crawl

Circle Line Crawl Trivia Quiz


Join me on a trip around the London Underground Circle Line, answering questions about just some of the stops.

A multiple-choice quiz by Red_John. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. U.K. Railways
  8. »
  9. London Underground

Author
Red_John
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
389,506
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
214
- -
Question 1 of 10
1. To see statues of a world renowned engineer and a small bear, at which stop on the Circle Line would you alight? Hint


Question 2 of 10
2. To see London's first "skyscraper", at which stop would you alight on the Circle Line? Hint


Question 3 of 10
3. If you were a barrister based in London, at which stop on the Circle Line would you be most likely to alight to reach your chambers? Hint


Question 4 of 10
4. To catch a train to the midlands town of Nottingham, at which stop would you alight on the Circle Line? Hint


Question 5 of 10
5. To see where the Great Fire of London started, at which Circle Line stop would you alight? Hint


Question 6 of 10
6. To visit the former home of BBC Television, at which stop would you alight on the Circle Line? Hint


Question 7 of 10
7. To reach the only main line terminus in London not directly located on the Underground network, at which Circle Line stop should you get off? Hint


Question 8 of 10
8. To visit the memorial bench of the late Rik Mayall, which stop would you alight at on the Circle Line? Hint


Question 9 of 10
9. To visit the official residence of the Lord Mayor of London, at which of these stops should you alight on the Circle Line? Hint


Question 10 of 10
10. To visit the site of the only London main line terminus to have closed without replacement, at which stop would you alight on the Circle Line? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. To see statues of a world renowned engineer and a small bear, at which stop on the Circle Line would you alight?

Answer: Paddington

The statue of I.K. Brunel, the engineer who designed Paddington Station and built the Great Western Railway, is on Platform 8 of the mainline station. The statue of Paddington Bear, who author Michael Bond named for the station, is to be found on Platform 1.
2. To see London's first "skyscraper", at which stop would you alight on the Circle Line?

Answer: St James's Park

55 Broadway, built as the headquarters of the Underground Electric Railway Company of London (the forerunner of London Underground), was the tallest office building in London upon its opening in 1929. At just over 170 feet in height, it was still dwarfed by St Paul's Cathedral, which at 365 feet high had been London's tallest building of any sort since 1710.
3. If you were a barrister based in London, at which stop on the Circle Line would you be most likely to alight to reach your chambers?

Answer: Temple

The Inns of Court, the collective bodies to which all barristers in England and Wales must belong in order to practise, are located in and around the vicinity of Temple Church, which gives its name to the area, and the tube station.
4. To catch a train to the midlands town of Nottingham, at which stop would you alight on the Circle Line?

Answer: King's Cross St Pancras

King's Cross St Pancras is the only interchange on the Circle Line to serve more than one of London's main line rail termini; King's Cross and St Pancras, which are located directly next to each other.
5. To see where the Great Fire of London started, at which Circle Line stop would you alight?

Answer: Monument

The Monument, which gives its name to the tube station, is 202 feet high and sited 202 feet from the approximate location of the bakery where the Great Fire of London started in 1666.
6. To visit the former home of BBC Television, at which stop would you alight on the Circle Line?

Answer: Wood Lane

Television Centre was opened in 1960 and used by the BBC for television production and broadcasting until 2013.
7. To reach the only main line terminus in London not directly located on the Underground network, at which Circle Line stop should you get off?

Answer: Tower Hill

Fenchurch Street is the only main line terminus without an attached tube station, although the initial route of the Fleet Line (later renamed the Jubilee Line) would have seen a tube station built there.
8. To visit the memorial bench of the late Rik Mayall, which stop would you alight at on the Circle Line?

Answer: Hammersmith

The memorial bench was sited on the Hammersmith traffic junction where Rik Mayall and Ade Edmondson filmed the opening titles of the BBC sitcom "Bottom".
9. To visit the official residence of the Lord Mayor of London, at which of these stops should you alight on the Circle Line?

Answer: Cannon Street

The Lord Mayor of London's official residence, the Mansion House, is used for the City's official functions, including two annual white tie dinners where speeches are given by senior members of the British Government. There is actually a Circle Line station called Mansion House, but confusingly it is not the nearest stop to the actual building.
10. To visit the site of the only London main line terminus to have closed without replacement, at which stop would you alight on the Circle Line?

Answer: Liverpool Street

Broad Street was the terminus for a network of suburban and commuter lines in North London, and was located next to Liverpool Street Station. Broad Street was closed permanently in 1986 for redevelopment of the site, and its services were diverted elsewhere.
Source: Author Red_John

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us