Quiz about Found in Translation II Shakespeare in Italian
Quiz about Found in Translation II Shakespeare in Italian

Found in Translation II. Shakespeare in Italian. Quiz


Some of you kindly appreciated the first quiz on how the Bard resounds from Italian theatrical stages. Here's another one, this time a bit more difficult. Just match the line with the play.

A multiple-choice quiz by zordy. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages
  8. »
  9. Italian

Author
zordy
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
244,586
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
3 / 10
Plays
394
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Alcuni nascono grandi, altri pervengono alla grandezza, e ad altri ancora essa viene imposta.
Hint

King Richard III
Measure For Measure
Twelfth Night
Hamlet

2. Così saggi e così giovani, dicono, mai non si vive a lungo. Hint

King Richard III
Julius Caesar
Titus Andronicus
Macbeth

3. Noi siamo della stessa sostanza di cui sono fatti i sogni, e la nostra breve vita è circondata da un sonno.

Answer: (Two Words)
4. Datemi il mio manto e ponetemi in capo la mia corona; ho in me una sete d'immortalità.
Hint

Titus Andronicus
Anthony and Cleopatra
Julius Caesar
Coriolanus

5. Capirete dalle mie proporzioni che ho facilità a colare a picco.
Hint

King Henry V
The Merry Wives of Windsor
The Comedy of Errors
Love's Labour's Lost

6. E' un buono a nulla, chi la bocca ha provvista di lingua e una donna con essa non conquista.
Hint

The Two Gentlemen of Verona
Romeo and Juliet
As You Like It
The Taming of the Shrew

7. I codardi muoiono molte volte prima della loro morte; i valorosi non assaggiano la morte che una volta sola. Hint

Julius Caesar
Macbeth
Othello
Titus Andronicus

8. Fu mai donna in tale stato d'animo corteggiata? Fu mai donna in tale stato d'animo conquistata?
Hint

Othello
King John
Troilus and Cressida
King Richard III

9. Sono stati a un gran banchetto di lingue, e hanno portato via le briciole.
Hint

Measure For Measure
Romeo and Juliet
Love's Labour's Lost
Twelfth Night

10. Su monti e vallate, fra i pruni e le fronde, su parchi e steccate, per fiamme, per onde.
Hint

As You Like It
Much Ado About Nothing
The Tempest
A Midsummer Night's Dream


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Alcuni nascono grandi, altri pervengono alla grandezza, e ad altri ancora essa viene imposta.

Answer: Twelfth Night

"Some are born great, some achieve greatness, and some have greatness thrust upon 'em" as Malvolio reads in the letter.
2. Così saggi e così giovani, dicono, mai non si vive a lungo.

Answer: King Richard III

So wise so young, they say do never live long.
3. Noi siamo della stessa sostanza di cui sono fatti i sogni, e la nostra breve vita è circondata da un sonno.

Answer: The Tempest

We are such stuff
As dreams are made on and our little life
Is rounded with a sleep
4. Datemi il mio manto e ponetemi in capo la mia corona; ho in me una sete d'immortalità.

Answer: Anthony and Cleopatra

Give me my robe, put on my crown; I have
Immortal longings in me.
5. Capirete dalle mie proporzioni che ho facilità a colare a picco.

Answer: The Merry Wives of Windsor

And you may know by my size that I have a kind of alacrity in sinking.
6. E' un buono a nulla, chi la bocca ha provvista di lingua e una donna con essa non conquista.

Answer: The Two Gentlemen of Verona

That man that hath a tongue, I say is no man,
If with his tongue he cannot win a woman.
7. I codardi muoiono molte volte prima della loro morte; i valorosi non assaggiano la morte che una volta sola.

Answer: Julius Caesar

Cowards die many times before their deaths,
The valiant never taste of death but once
8. Fu mai donna in tale stato d'animo corteggiata? Fu mai donna in tale stato d'animo conquistata?

Answer: King Richard III

Was ever woman in this humour woo'd?
Was ever woman in this humour won?
9. Sono stati a un gran banchetto di lingue, e hanno portato via le briciole.

Answer: Love's Labour's Lost

They have been at a great feast of languages, and stolen the scraps.
10. Su monti e vallate, fra i pruni e le fronde, su parchi e steccate, per fiamme, per onde.

Answer: A Midsummer Night's Dream

Sogno di una notte di mezza estate: Over hill, over dale, thorough bush, thorough brier, over park, over pale...
Grazie a tutti.
Source: Author zordy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Italian Colors Very Easy
2. Basic Italian Phrases Easier
3. Absurd Italian 506 Average
4. An Italian Romance Average
5. Nel Ristorante Average
6. A Tavola! Average
7. Absurd Italian 465 Average
8. Italian Words and Verbs Average
9. Italian Verbs Easier
10. Italian Animal Idioms Average
11. Italian and English Proverbs & Sayings Average
12. Italian Foods - Fruit, and a Few Nuts Average

2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us