FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Subway Systems
Quiz about Subway Systems

Subway Systems Trivia Quiz


A 10 question quiz about the history and basic systems of the world's subways

A multiple-choice quiz by chucksnow. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Transport
  8. »
  9. Trains

Author
chucksnow
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
15,352
Updated
May 15 23
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
1070
- -
Question 1 of 10
1. Where was the world's first subway system located? Hint


Question 2 of 10
2. Where was the first subway system on the European Continent? Hint


Question 3 of 10
3. What is the common name given to the source of electrical power for a subway car? Hint


Question 4 of 10
4. To the nearest fifty KILOMETERS, how much track is in the longest subway system? Hint


Question 5 of 10
5. Which is NOT a 'line' in the Boston subway system? Hint


Question 6 of 10
6. Roughly how many stations are in the New York City Subway System? Hint


Question 7 of 10
7. What is the abbreviation for the San Francisco system? Hint


Question 8 of 10
8. In which city do the subway trains ride on rubber wheels? Hint


Question 9 of 10
9. What city tore up its system consisting of 1000 miles of trolley lines around 1930? Hint


Question 10 of 10
10. Which of the following power sources have not been used in a full scale subway system? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 31 2024 : Guest 68: 6/10
May 29 2024 : Guest 86: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where was the world's first subway system located?

Answer: London

It opened in 1863
2. Where was the first subway system on the European Continent?

Answer: Budapest

It opened 33 years after London
3. What is the common name given to the source of electrical power for a subway car?

Answer: Third Rail

4. To the nearest fifty KILOMETERS, how much track is in the longest subway system?

Answer: 400

Both the London Underground and the New York City underground systems have approximately 400 km of track. London Underground has 391 km and New York City has 398 km, so New York has the longest extent of track.
5. Which is NOT a 'line' in the Boston subway system?

Answer: Brown Line

6. Roughly how many stations are in the New York City Subway System?

Answer: 460

463, to be exact
7. What is the abbreviation for the San Francisco system?

Answer: BART

Bay Area Rapid Transit
8. In which city do the subway trains ride on rubber wheels?

Answer: Paris

They can reach 48 mph (77 kph)
9. What city tore up its system consisting of 1000 miles of trolley lines around 1930?

Answer: Los Angeles

It was privatized, and they brought in buses.
10. Which of the following power sources have not been used in a full scale subway system?

Answer: Water pressure

A full scale Vacuum driven subway car was operated in New York City, though not for very long
Source: Author chucksnow

This quiz was reviewed by FunTrivia editor natsim before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/12/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us