FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Trains on a Rail
Quiz about Trains on a Rail

Trains on a Rail Trivia Quiz


Trains are one of the most common methods of transportation around the world. Here are ten named trains that you have to match to the places between which they travel (or used to travel). Use your head.

A matching quiz by dcpddc478. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Transport
  8. »
  9. Trains

Author
dcpddc478
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
392,842
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
372
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Sapporo and Asahikawa, Japan  
  Cambrian Line
2. Boston, Massachusetts and Providence, Rhode Island  
  Merkur
3. Copenhagen, Denmark and Hamburg, Germany  
  California Limited
4. Moscow and Saint Petersburg, Russia  
  Settebello
5. Irymple and Melbourne Markets, Australia  
  Nevsky Express
6. Shropshire, England and Gwynedd, Wales  
  Lézard rouge
7. Metlaoui to Redeyef,Tunisia  
  Fruit Flyer
8. Chicago, Illinois and Los Angeles, California  
  Lilac
9. Milan and Rome, Italy  
  Comet
10. Chihuahua and Topolobampo, Mexico  
  Ferrocarril Chihuahua al Pacífico





Select each answer

1. Sapporo and Asahikawa, Japan
2. Boston, Massachusetts and Providence, Rhode Island
3. Copenhagen, Denmark and Hamburg, Germany
4. Moscow and Saint Petersburg, Russia
5. Irymple and Melbourne Markets, Australia
6. Shropshire, England and Gwynedd, Wales
7. Metlaoui to Redeyef,Tunisia
8. Chicago, Illinois and Los Angeles, California
9. Milan and Rome, Italy
10. Chihuahua and Topolobampo, Mexico

Most Recent Scores
Mar 17 2024 : AndySed: 8/10
Feb 18 2024 : Guest 76: 3/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Sapporo and Asahikawa, Japan

Answer: Lilac

The Lilac is a daily train service run by the Hokkaido Railway Company. The services are made by six-car 789 series electric units. It has run since 2017.
2. Boston, Massachusetts and Providence, Rhode Island

Answer: Comet

This was a double-ended train, meaning it could ran in either direction without the need to turn round at each terminus. It had three cars and ran from 1935 until 1951. It was also one of the first US trains to have separate smoking and non-smoking sections.
3. Copenhagen, Denmark and Hamburg, Germany

Answer: Merkur

This train, which ran from Denmark and Germany, was named after the Roman God Mercury, the God of travelers and traders. It ran from 1953 until 1991. It had fine dining cars but no sleeping cars.
4. Moscow and Saint Petersburg, Russia

Answer: Nevsky Express

The Nevsky Express is a train that runs between Moscow and St. Petersburg. It runs every day and takes a little more than four hours to make its trip. It started running in 2001.
5. Irymple and Melbourne Markets, Australia

Answer: Fruit Flyer

This is a night train that runs produce to the Melbourne Markets from the Mildura district. This train runs six days a week and is part of the Victorian Railways. The trip takes ten hours.
6. Shropshire, England and Gwynedd, Wales

Answer: Cambrian Line

This train links England to Wales. This train route runs 200 miles and is very picturesque. This route has been running for over 100 years.
7. Metlaoui to Redeyef,Tunisia

Answer: Lézard rouge

The Lézard rouge is a historical Tunisian train. Its journey takes 40 minutes and it crosses the Selja Gorge. Its name means "Red Lizard". It was made in 1940.
8. Chicago, Illinois and Los Angeles, California

Answer: California Limited

The California Limited ran between 1892 and 1954. It was one of passenger trains of the Atchison, Topeka, and Santa Fe Railways. It had five Pullman sleeping cars and four dining cars.
9. Milan and Rome, Italy

Answer: Settebello

This fancy train ran from Milan through Bologna and Florence to Rome from 1953-1984. This daily electric train was one of the fanciest in Europe. It carried first-class passengers only.
10. Chihuahua and Topolobampo, Mexico

Answer: Ferrocarril Chihuahua al Pacífico

This Mexican train is one of the biggest tourist attractions in the country. It goes over 35 bridges and through 86 tunnels on its 418 mile trip. A trip on this train takes 16 hours.
Source: Author dcpddc478

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us