Quiz about Where Are These Schools
Quiz about Where Are These Schools

Where Are These Schools? Trivia Quiz


Pick the city where these colleges are located (or the closest city).

A multiple-choice quiz by Sarah606. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Colleges & Universities
  8. »
  9. US Colleges

Author
Sarah606
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
204,340
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
11 / 15
Plays
6823
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 174 (12/15), Guest 70 (14/15), Guest 5 (11/15).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Where is Gonzaga University located? Hint

Portland, Oregon
Austin, Texas
Pittsburgh, Pennsylvania
Spokane, Washington

2. In which city would you find Baylor? Hint

Austin, Texas
Waco, Texas
Dallas, Texas
Corpus Christi, Texas

3. Where is Rice University? Hint

Detroit, Michigan
Boston, Mass.
Chicago, Illinois
Houston, Texas

4. Which of the following universities is not in or near Chicago? Hint

Loyola
American Conservatory of Music
Northwestern
Howard

5. In which city could you find Emory? Hint

Dallas, Texas
New Orleans, Louisiana
Atlanta, Georgia
Miami, Florida

6. Where is Vassar located? Hint

Poughkeepsie, New York
New Haven, Connecticut
Baltimore, Maryland
Providence, Rhode Island

7. Where is Brigham Young University? Hint

Salt Lake City, Utah
Ogden, Utah
St. George, Utah
Provo, Utah

8. Where can you find Rollins College? Hint

Washington, D.C.
Orlando, Florida
Boston, Mass.
Charlotte, North Carolina

9. Where is Naropa University? Hint

New York, New York
Berkley, California
Boulder, Colorado
San Francisco, California

10. Where is Auburn University? Hint

Alabama
Mississippi
Tennessee
Arkansas

11. Where is Marquette University located? Hint

Minneapolis, Minnesota
Milwaukee, Wisconsin
Chicago, Illinois
Indianapolis, Indiana

12. Duke University is in South Carolina.

True
False

13. Where is Vanderbilt located? Hint

Charleston, South Carolina
Nashville, Tennessee
Savannah, Geogia
Mobile, Alabama

14. Which of the following colleges is NOT in Pennsylvania? Hint

Villanova
Temple
Marshall
Carnegie Mellon

15. Dartmouth is in New Hampshire.

True
False


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where is Gonzaga University located?

Answer: Spokane, Washington

Gonzaga was founded in 1887 and it is affiliated to the Roman Catholic church.
2. In which city would you find Baylor?

Answer: Waco, Texas

According to its website Baylor is the largest Baptist University in the entire world. Baylor was chartered in 1845 by the Republic of Texas and is the oldest university in Texas.
3. Where is Rice University?

Answer: Houston, Texas

William Marsh Rice put together information on a charter for the William Marsh Rice Institute for the Advancement of "letters, science, and art" before his death.
4. Which of the following universities is not in or near Chicago?

Answer: Howard

The American Conservatory of Music and Loyola are both in Chicago and Northwestern is in Evanston, very close to Chicago. Howard is in Washington D.C.
5. In which city could you find Emory?

Answer: Atlanta, Georgia

Emory is located in Atlanta. It was founded in 1836. Emory was ranked as one of the top twenty national universities by US News.
6. Where is Vassar located?

Answer: Poughkeepsie, New York

Vassar College was founded in 1861. Over 98% of students at Vassar live on campus.
7. Where is Brigham Young University?

Answer: Provo, Utah

BYU was named after Brigham Young, a former president of The Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints. The university was established in 1875.
8. Where can you find Rollins College?

Answer: Orlando, Florida

Rollins College is located in Winter Park, a suburb of Orlando, Florida. Mr. Rogers of children's television fame attended Rollins College.
9. Where is Naropa University?

Answer: Boulder, Colorado

Located in Boulder, Colorado, Naropa University is based on Nalanda University. Nalanda flourished in India from the 5th to the 12th centuries. At Nalanda University, Buddhist philosophy and the discipline of meditation provided the environment in which scholars, artists and healers from many Asian countries and religious traditions came to study and debate. Nalanda is known for its joining of intellect and intuition, and for the atmosphere of mutual appreciation and respect among different contemplative traditions. This was the inspiration for the development of Naropa University.
10. Where is Auburn University?

Answer: Alabama

Auburn is located in Auburn, Alabama. Best known for its football program, Auburn plays in the SEC.
11. Where is Marquette University located?

Answer: Milwaukee, Wisconsin

Marquette was named after Father Jacques Marquette, but Martin J. Henni, the first Catholic bishop of Milwaukee, was the man who got it started. Marquette opened in 1881.
12. Duke University is in South Carolina.

Answer: False

Duke is located in Durham, North Carolina. Duke has well known men and women's basketball teams.
13. Where is Vanderbilt located?

Answer: Nashville, Tennessee

Commodore Cornelius Vanderbilt gave one million dollars to found Vanderbilt in 1873.
14. Which of the following colleges is NOT in Pennsylvania?

Answer: Marshall

Marshall is in West Virginia. Temple and Villanova are both in the Philadelphia area and Carnegie Mellon is in Pittsburgh.
15. Dartmouth is in New Hampshire.

Answer: True

Dartmouth is a private, Ivy League, school located in Hanover, New Hampshire.
Source: Author Sarah606

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 06 2023 : Guest 174: 12/15
Jan 04 2023 : Guest 70: 14/15
Dec 26 2022 : Guest 5: 11/15
Dec 08 2022 : Dizart: 14/15

Score Distribution

quiz
1/31/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us