FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Playing in the Park
Quiz about Playing in the Park

Playing in the Park Trivia Quiz


Imagine you are 6 years old and have come to the park with your father. Can you recognize all the rides in the park?

A multiple-choice quiz by Supergirlpro. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. General Topics for Kids
  8. »
  9. Out and About

Author
Supergirlpro
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
410,328
Updated
Oct 22 23
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
462
Last 3 plays: shvdotr (10/10), Snooze1955 (10/10), Guest 208 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. You want to sit and move back and forth through the air. Which piece of playground equipment would you use? Hint


Question 2 of 10
2. You want to travel quickly from up high down to the ground. Which one of these will you use? Hint


Question 3 of 10
3. Next, you want to perch on something that can spin you around. Which of these will you use? Hint


Question 4 of 10
4. You then meet one of your friends. Both of you want to make each other go up and down. Which of these would you use? Hint


Question 5 of 10
5. Next, you both want to climb, hang and sit. Which of these would you use? Hint


Question 6 of 10
6. Now, both of you want to construct temporary castles. Which of these could you use? Hint


Question 7 of 10
7. Next, you want to sit on a seat and bounce around. What will you use? Hint


Question 8 of 10
8. Then, you want to swing by your arms from one spot to another. Which of these will you use? Hint


Question 9 of 10
9. Then, you want a nice big place to kick a ball around with your friends. Where would you go? Hint


Question 10 of 10
10. It's time to go home after playing on all these different kinds of equipment. What is a name for the kind of place you have been visiting? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 06 2024 : shvdotr: 10/10
Apr 05 2024 : Snooze1955: 10/10
Apr 01 2024 : Guest 208: 8/10
Mar 31 2024 : Guest 24: 10/10
Mar 27 2024 : aspire63: 10/10
Mar 25 2024 : DaMoopies: 10/10
Mar 25 2024 : jonnowales: 10/10
Mar 22 2024 : Guest 97: 8/10
Mar 22 2024 : Guest 174: 8/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. You want to sit and move back and forth through the air. Which piece of playground equipment would you use?

Answer: Swings

A swing is a seat, often found at parks for kids. The seat of a swing may be suspended from chains or ropes.
2. You want to travel quickly from up high down to the ground. Which one of these will you use?

Answer: Slide

Playground slides are found in parks, schools, and backyards. The slide is an example of the simple machine known as the inclined plane, which makes moving objects up and down easier or more fun.
3. Next, you want to perch on something that can spin you around. Which of these will you use?

Answer: Roundabout

A roundabout (British English), merry-go-round (American English), or carousel (Australian English) is a piece of playground equipment, a flat disk, usually about 2 to 3 meters in diameter, with bars on it that act as both hand-holds and something to lean against while riding.
4. You then meet one of your friends. Both of you want to make each other go up and down. Which of these would you use?

Answer: Seesaw

A seesaw is a long, narrow board supported by just one pivot point, usually located at the midpoint between both ends; as one end goes up, the other goes down. These are frequently found at parks and school playgrounds. They may also be called teeter-totters.
5. Next, you both want to climb, hang and sit. Which of these would you use?

Answer: Jungle gym

A jungle gym (called a climbing frame in British English) is a piece of playground equipment made of many pieces of material, such as metal pipes or ropes, on which participants can climb, hang, sit, and - in some configurations - slide.
6. Now, both of you want to construct temporary castles. Which of these could you use?

Answer: Sandbox

A sandbox is a hole in the ground, or a box, filled with sand. Children can play with the sand. If you have a bucket, you can fill it with sand and tip it out, to make the first stage of a sand castle.
7. Next, you want to sit on a seat and bounce around. What will you use?

Answer: Spring rider

A spring rider is a children's playground item. It consists of a large spring beneath a central beam or flange on which the rider sits.
8. Then, you want to swing by your arms from one spot to another. Which of these will you use?

Answer: Monkey bars

Monkey bars are a piece of playground equipment consisting of a horizontally mounted overhead ladder. Children can swing on them.
9. Then, you want a nice big place to kick a ball around with your friends. Where would you go?

Answer: A piece of large flat ground

To kick a ball around, you need an open space so the players can be far enough apart that it makes sense to kick the ball between each other. The bigger you are, and the more members in the group, the larger the space you will need.
10. It's time to go home after playing on all these different kinds of equipment. What is a name for the kind of place you have been visiting?

Answer: Children's park

Since there are lots of different kinds of play equipment in the park, it would not be called by the name of just one of them. Therefore, the name of children's park is the most suitable one.
Source: Author Supergirlpro

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us