FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 1960s One Hit Wonders
Quiz about 1960s One Hit Wonders

1960s One Hit Wonders Trivia Quiz


International and American singers and groups whose songs either were atop the Billboard Hot 100 or close to it and then disappeared. Some tried again but fizzled out. I'll give you the title of the song, you match it with the artist.

A matching quiz by ncterp. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. One Hit Wonders
  8. »
  9. One Hit Wonders - 1960s

Author
ncterp
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
413,042
Updated
Jul 02 23
# Qns
20
Difficulty
Easy
Avg Score
17 / 20
Plays
535
Last 3 plays: Guest 107 (20/20), Guest 72 (13/20), Guest 199 (17/20).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Eve of Destruction  
  The Lemon Pipers
2. Louie, Louie  
  Kyu Sakamoto
3. Ringo  
  Jeannine Deckers
4. Harper Valley PTA  
  New Vaudeville Band
5. Stranger on the Shore  
  Lorne Greene
6. Green Tambourine  
  Mark Dinning
7. Mother-in-Law  
  Ernie K-Doe
8. Dominique  
  Steam
9. Hey! Baby!  
  Zager and Evans
10. Teen Angel  
  The Kingsmen
11. Wipe Out  
  Bruce Channel
12. Sukiyaki  
  The Hollywood Argyles
13. Alley Oop  
  The Surfaris
14. Na Na Hey Hey Kiss Him Goodbye  
  Acker Bilk
15. Winchester Cathedral  
  Jimmy Soul
16. Mr. Custer  
  Larry Verne
17. Spirit in the Sky  
  Norman Greenbaum
18. If You Wanna Be Happy  
  Jeannie C. Riley
19. In the Year 2525  
  The Tornados
20. Telstar  
  Barry McGuire





Select each answer

1. Eve of Destruction
2. Louie, Louie
3. Ringo
4. Harper Valley PTA
5. Stranger on the Shore
6. Green Tambourine
7. Mother-in-Law
8. Dominique
9. Hey! Baby!
10. Teen Angel
11. Wipe Out
12. Sukiyaki
13. Alley Oop
14. Na Na Hey Hey Kiss Him Goodbye
15. Winchester Cathedral
16. Mr. Custer
17. Spirit in the Sky
18. If You Wanna Be Happy
19. In the Year 2525
20. Telstar

Most Recent Scores
Feb 15 2024 : Guest 107: 20/20
Feb 13 2024 : Guest 72: 13/20
Feb 11 2024 : Guest 199: 17/20
Feb 09 2024 : Guest 204: 20/20
Jan 28 2024 : Guest 100: 20/20
Jan 27 2024 : Guest 174: 18/20
Jan 22 2024 : Guest 174: 20/20
Jan 22 2024 : bigsouthern: 20/20
Jan 21 2024 : Guest 100: 20/20

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Eve of Destruction

Answer: Barry McGuire

"Eve of Destruction" was released in 1965. It reached number one on the Billboard Hot 100 in September 1965. McGuire began his career in the folk-rock genre, but latter switched to the contemporary Christian genre. He appeared in the movie "The President's Analyst" in 1967, and also sang with The New Christy Minstrels and the Mamas and the Papas.
2. Louie, Louie

Answer: The Kingsmen

"Louie, Louie" reached number two on the Billboard Top 40 in 1963, where it stayed for weeks. No one could understand the lyrics, so audiences filled in their own. Even the FBI, which had been called in to investigate, couldn't figure out the lyrics and eventually gave up.
3. Ringo

Answer: Lorne Greene

"Ringo" reached number one on the Billboard charts in December 1964. Lorne was a Canadian-born actor and starred as Ben Cartwright in the TV series "Bonanza". He won numerous honors and awards in Canada. With his deep, authoritarian voice he had been Canada's number one newscaster in the early 1950s.
4. Harper Valley PTA

Answer: Jeannie C. Riley

"Harper Valley PTA" made Jeannie C. Riley the first female to have a number one hit on both the country and pop charts at the same time, in 1968. It wouldn't happen again until 1980, with Dolly Parton's "9 to 5". Riley continued her country singing into the late 1970s when she switched to contemporary Christian music.
5. Stranger on the Shore

Answer: Acker Bilk

"Stranger on the Shore" reached number one on Billboard magazine's Hot 100 in 1962 and was number two on the UK charts.

Bilk was the first British artist of the pop era to reach number one in the U.S. He was both a clarinetist and a band leader.
6. Green Tambourine

Answer: The Lemon Pipers

"Green Tambourine" reached number one in the U.S. in 1968. It was one of the first psychedelic songs to reach number one.

The Lemon Pipers were an Ohio-based group.
7. Mother-in-Law

Answer: Ernie K-Doe

"Mother-in-Law" reached number one in 1968 on Billboard's Hot 100 and R&B charts.
Ernie and his wife Antoinette owned the Mother-in-Law Lounge in New Orleans. It was severely damaged by Hurricane Katrina, but was rebuilt by Antoinette after Ernie's death.
8. Dominique

Answer: Jeannine Deckers

"Dominique" was the first song by a Belgian artist (she was also known as The Singing Nun) to reach number one in the U.S.
9. Hey! Baby!

Answer: Bruce Channel

"Hey! Baby!" was number one in the U.S. in 1961.

Bruce Channel never broke the top 40 again. The harmonica player in his band, Delbert McClinton, was an inspiration for John Lennon who used McClinton's style in many of the Beatles' early records.
10. Teen Angel

Answer: Mark Dinning

In February 1960 "Teen Angel" reached number one on Billboard's Hot 100.
Later in his career Dinning had a number of hits in the country/western genre. Unfortunately, he became an alcoholic and showed up at a number of concerts drunk, thereby ending his career.
11. Wipe Out

Answer: The Surfaris

"Wipe Out" rose to number two on the Billboard charts in 1963. When the song was recorded three of the four band members were 15 years old, the other was 17.
12. Sukiyaki

Answer: Kyu Sakamoto

In June 1963, "Sukiyaki" became the first number one hit on the Billboard chart by an Asian singer.

Tragically, Sakamoto was killed in Japan's worst aircraft disaster to date in 1985.
13. Alley Oop

Answer: The Hollywood Argyles

"Alley Oop" was released in 1960 and was number one on the Billboard charts and rose to number twenty-four in the UK.

The group's name came from the intersection of Hollywood Blvd. and Argyle St. were the studio was located.
14. Na Na Hey Hey Kiss Him Goodbye

Answer: Steam

"Na Na Hey Hey Kiss Him Goodbye" reached number one in the U.S. in late December 1969.

Three musicians were fooling around in the studio; unbeknownst to them the studio released their jam session. The musicians refused to put their names to the song. Suddenly it rose to number one and the group was expected to tour, but there was no group. Instead of using their names they used the name "Steam". The studio put together a group of unrelated musicians to make the necessary appearances on tour, TV, etc.
15. Winchester Cathedral

Answer: New Vaudeville Band

"Winchester Cathedral" reached number four in the UK and number one in the U.S. in 1966.

While they were one-hit wonders in the U.S., they recorded several other hits in England.
16. Mr. Custer

Answer: Larry Verne

"Mr. Custer" was the biggest selling novelty record of the year in 1960.

Larry Verne was working in a photographer's studio down the hall from the music studio when the record producers grabbed him because of his deep southern drawl.
17. Spirit in the Sky

Answer: Norman Greenbaum

"Spirit in the Sky" reached number one in the UK and number three in the U.S. in late 1969.

The song has been used in many commercials, TV shows and movies. The Apollo 13 astronauts used it as a theme song for their TV appearances.
18. If You Wanna Be Happy

Answer: Jimmy Soul

"If You Wanna Be Happy" made it to the top of the U.S. charts in 1963.

It was a fun song, but many found it offensive, and it was banned by many radio stations.
19. In the Year 2525

Answer: Zager and Evans

"In the Year 2525" reached number one less than a month after its release in the summer of 1969. It also reached number one in the UK.

The song was about a vision of life in the future.
20. Telstar

Answer: The Tornados

"Telstar" reached number one on the UK Singles Chart and Billboard's Hot 100 in December 1962.

The Tornados were a British band and "Telstar" was an instrumental released shortly after the Telstar Communications Satellite was launched.
Source: Author ncterp

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us