FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 1970s Australian Top 50 Songs Vol 70
Quiz about 1970s Australian Top 50 Songs Vol 70

1970s Australian Top 50 Songs Vol. 70 Quiz


Match the song to the singer/band that debuted in the Australian Singles Chart in the weeks between October 21st and November 11th 1974.

A matching quiz by wwe84. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. 1970s Music
  8. »
  9. 1970s - Australian Singles Chart

Author
wwe84
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
421,416
Updated
Oct 27 25
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
12 / 15
Plays
23
Last 3 plays: teachdpo (10/15), Pacca (9/15), cbushman (6/15).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "Tin Man"  
  Brian May & The ABC Showband
2. "Kung Fu Fighting"  
  Neil Diamond
3. "My Melody Of Love"  
  Alison McCallum
4. "Theme From "Rush""  
  Carl Douglas
5. "My Sweet Lady"  
  John Lennon
6. "Back Home Again"  
  Daryl Braithwaite
7. "Honey Honey"  
  Cal Smith
8. "Country Bumpkin"  
  The Three Degrees
9. "Whatever Gets You Thru The Night"  
  Sweet Sensation
10. "Longfellow Serenade"  
  America
11. "Excuse Me"  
  Cliff DeYoung
12. "You're My World"  
  Bobby Vinton
13. "Laughter In The Rain"  
  ABBA
14. "Sad Sweet Dreamer"  
  John Denver
15. "When Will I See You Again"  
  Neil Sedaka





Select each answer

1. "Tin Man"
2. "Kung Fu Fighting"
3. "My Melody Of Love"
4. "Theme From "Rush""
5. "My Sweet Lady"
6. "Back Home Again"
7. "Honey Honey"
8. "Country Bumpkin"
9. "Whatever Gets You Thru The Night"
10. "Longfellow Serenade"
11. "Excuse Me"
12. "You're My World"
13. "Laughter In The Rain"
14. "Sad Sweet Dreamer"
15. "When Will I See You Again"

Most Recent Scores
Today : teachdpo: 10/15
Today : Pacca: 9/15
Today : cbushman: 6/15
Today : DeepHistory: 13/15
Today : psnz: 15/15
Today : Guest 94: 10/15
Today : Kalibre: 7/15
Today : red_and_blue: 10/15
Today : harley74: 8/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Tin Man"

Answer: America

"Tin Man" from America debuted in the Australian Singles Chart on October 21st 1974.

The highest Australian chart peak was 46.

Highest worldwide peak was four (United States).

Album: "Holiday" (1974).
2. "Kung Fu Fighting"

Answer: Carl Douglas

"Kung Fu Fighting" from Carl Douglas debuted in the Australian Singles Chart on October 21st 1974.

The highest Australian chart peak was one.

The song peaked at number one in:
Australia.
Austria.
Belgium.
Canada.
France.
Ireland.
The Netherlands.
New Zealand.
South Africa.
United Kingdom.
United States.
West Germany.

Album: "Kung Fu Fighting and Other Great Love Songs" (1974).
3. "My Melody Of Love"

Answer: Bobby Vinton

"My Melody Of Love" from Bobby Vinton debuted in the Australian Singles Chart on October 28th 1974.

The highest Australian chart peak was 17.

Highest worldwide peak was one (Canada).

Album: "Melodies Of Love" (1974).
4. "Theme From "Rush""

Answer: Brian May & The ABC Showband

"Theme From "Rush"" from Brian May & The ABC Showband debuted in the Australian Singles Chart on October 28th 1974.

The highest Australian chart peak was five.
5. "My Sweet Lady"

Answer: Cliff DeYoung

"My Sweet Lady" from Cliff DeYoung debuted in the Australian Singles Chart on October 28th 1974.

The highest Australian chart peak was 42.

Highest worldwide peak was 14 (Canada).

Cover version of: John Denver - "My Sweet Lady" (1971).
6. "Back Home Again"

Answer: John Denver

"Back Home Again" from John Denver debuted in the Australian Singles Chart on October 28th 1974.

The highest Australian chart peak was 20.

Highest worldwide peak was five (United States).

Album: "Back Home Again" (1974).
7. "Honey Honey"

Answer: ABBA

"Honey Honey" from ABBA debuted in the Australian Singles Chart on November 4th 1974.

The highest Australian chart peak was 30.

Highest worldwide peak was two (West Germany).

Album: "Waterloo" (1974).
8. "Country Bumpkin"

Answer: Cal Smith

"Country Bumpkin" from Cal Smith debuted in the Australian Singles Chart on November 4th 1974.

The highest Australian chart peak was 23.

Album: "Country Bumpkin" (1974).
9. "Whatever Gets You Thru The Night"

Answer: John Lennon

"Whatever Gets You Thru The Night" from John Lennon debuted in the Australian Singles Chart on November 4th 1974.

The highest Australian chart peak was 34.

Highest worldwide peak was one (United States).

Album: "Walls and Bridges" (1974).
10. "Longfellow Serenade"

Answer: Neil Diamond

"Longfellow Serenade" from Neil Diamond debuted in the Australian Singles Chart on November 4th 1974.

The highest Australian chart peak was seven.

The song peaked at number one in:
South Africa.
Switzerland.

Album: "Serenade" (1974).
11. "Excuse Me"

Answer: Alison McCallum

"Excuse Me" from Alison McCallum debuted in the Australian Singles Chart on November 11th 1974.

The highest Australian chart peak was 29.

Album: "Alison" (1975).
12. "You're My World"

Answer: Daryl Braithwaite

"You're My World" from Daryl Braithwaite debuted in the Australian Singles Chart on November 11th 1974.

The highest Australian chart peak was one (Three weeks).

Cover version of: Cilla Black - "You're My World" (1964).
13. "Laughter In The Rain"

Answer: Neil Sedaka

"Laughter In The Rain" from Neil Sedaka debuted in the Australian Singles Chart on November 11th 1974.

The highest Australian chart peak was 17.

Highest worldwide peak was one (United States).

Album: "Sedaka's Back" (1974).
14. "Sad Sweet Dreamer"

Answer: Sweet Sensation

"Sad Sweet Dreamer" from Sweet Sensation debuted in the Australian Singles Chart on November 11th 1974.

The highest Australian chart peak was 24.

Highest worldwide peak was one (United Kingdom).

Album: "Sad Sweet Dreamer" (1975).
15. "When Will I See You Again"

Answer: The Three Degrees

"When Will I See You Again" from The Three Degrees debuted in the Australian Singles Chart on November 11th 1974.

The highest Australian chart peak was two.

Highest worldwide peak was one (United Kingdom).

Album: "The Three Degrees" (1973).
Source: Author wwe84

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
10/27/2025, Copyright 2025 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us