FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Country Bands  Duos  Part Two
Quiz about Country Bands  Duos  Part Two

Country Bands / Duos ... Part Two Quiz


Here are ten songs from the 1980s, six of which were number one hits - can you name the band/duo?

A multiple-choice quiz by annanne. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Country Music
  8. »
  9. Name the Singer

Author
annanne
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
353,598
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
331
- -
Question 1 of 10
1. Do you know which band recorded "Live From Iraq" in 2006?

"Every time I try to sit down and talk to her
It always ends up in a fuss
I tried to reason with her right up to the time
She got on that Greyhound bus"
Hint


Question 2 of 10
2. Perhaps this song's title "and an older bottle of wine" may have changed her mind. Which band sings this second verse?

"Oh I musta been a fool back then
To lose somethin' that you can't have again
I've done all that I know to do
And second guessed my every move"
Hint


Question 3 of 10
3. This single came from the 1985 album "Partners Brothers And Friends". Can you name the group behind these lyrics?

"My father worked hard on the railroad track
37 years cut across his back
He gave it all he had, for what he believed
Like every other kid that came before
I grew up believing there was something more"
Hint


Question 4 of 10
4. For some players, it's "Gonna Take A Lot Of River" to correctly recall this song - which band is it?

"Oh lord you just don't know, how it hurts to say goodbye
She did her best to stay, I can't say she did not try
I just hope the road she takes leads back to me"
Hint


Question 5 of 10
5. One of the sisters was once married to Vince Gill. Of the four choices below, which would you pick?

"And there's one stop-light blinking on and off
Everyone knows where their neighbors are
They roll up the streets when the sun goes down"
Hint


Question 6 of 10
6. If you need some help with this 1985 hit, "Elizabeth" can tell you which group to choose ... what's your guess?

"You're having second thoughts
I can tell by the way you look at me
I can tell by what I see
That you no longer believe in me"
Hint


Question 7 of 10
7. This group once toured with Dick Clark's Caravan of Stars - can you name them?

"I don't need any good luck charms
Always hanging around
Don't need any wishing well
To throw my money down"
Hint


Question 8 of 10
8. If "you feel like dancin' and you just can't stay in your seat", and if "your knees start knockin' and you can't help stompin' your feet" then "put on your shoutin' shoes" and take a guess at these lyrics? Hint


Question 9 of 10
9. This band's lead singer has "read that goodbye letter at least a thousand times" - do you recall these lyrics?

"I bet he's out there shinin' like a diamond don't you know
Turnin' heads and breakin' hearts and puttin' on a show
Rollin' like a summer storm driftin' with the wind
And I just wish he'd blow my way again"
Hint


Question 10 of 10
10. I'm asking all the "Dancin' Cowboys" and every "Redneck Girl" to think back and correctly identify these lyrics?

"It's all the things you do that make life worth while
Like the way you talk and the way you smile
It's all the things you do keep me hanging on
And you know, don't you know"
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Do you know which band recorded "Live From Iraq" in 2006? "Every time I try to sit down and talk to her It always ends up in a fuss I tried to reason with her right up to the time She got on that Greyhound bus"

Answer: The Charlie Daniels Band

"Drinkin' My Baby Goodbye" verse continued:

"It would be better if I could forget her
'Cause she sure forgot about me
And if it takes all night I'm gonna' do it right
I'm gonna' sit here till I can't see"

Composed by Charlie Daniels, the song was the final single released (March 1986) from their thirteenth studio album "Me And The Boys", taking a number eight position on Billboard Hot Country Songs.

There are fourteen songs on "Live From Iraq" performed for U.S. Troops during the band's USO tour of 2006. A DVD is included documenting the band's Iraq trip.
2. Perhaps this song's title "and an older bottle of wine" may have changed her mind. Which band sings this second verse? "Oh I musta been a fool back then To lose somethin' that you can't have again I've done all that I know to do And second guessed my every move"

Answer: Shenandoah

Last line to second verse:

"But I can't help but wonder how it might have been"

Shenandoah's "Two Dozen Roses", their third number one hit song on Billboard Hot Country Songs from "The Road Not Taken", their second studio album.

In the early 90s, several lawsuits citing the band's name bankrupted Shenandoah, but they were eventually allowed to maintain the name.
3. This single came from the 1985 album "Partners Brothers And Friends". Can you name the group behind these lyrics? "My father worked hard on the railroad track 37 years cut across his back He gave it all he had, for what he believed Like every other kid that came before I grew up believing there was something more"

Answer: Nitty Gritty Dirt Band

Last line to second verse:

"And I still believe, I still believe"

"Home Again In My Heart" hit the number three spot on Billboard Hot Country Songs, January 1986.

The band won three Grammys in 1989 and one in 2005 for Best Country Instrumental with Earl and Randy Scruggs, Jerry Douglas and Vassar Clements.
4. For some players, it's "Gonna Take A Lot Of River" to correctly recall this song - which band is it? "Oh lord you just don't know, how it hurts to say goodbye She did her best to stay, I can't say she did not try I just hope the road she takes leads back to me"

Answer: The Oak Ridge Boys

Last line of second verse to "(I'm Sittin') Fancy Free"

"So along with all my dreams I'm sitting fancy-free"

From their fifth studio album "Fancy Free", the song hit number one November 1981 on Billboard Hot Country Songs. This album is certified double platinum by the RIAA.

"Gonna Take A Lot Of River", the band's fifteenth number one hit song on Billboard Hot Country Songs, October of 1988.
5. One of the sisters was once married to Vince Gill. Of the four choices below, which would you pick? "And there's one stop-light blinking on and off Everyone knows where their neighbors are They roll up the streets when the sun goes down"

Answer: Sweethearts Of The Rodeo

Last line to chorus:

"I'm a midnight girl in a sunset town"

"Midnight Girl/Sunset Town" reached number four on Billboard Hot Country Songs in 1986, from their self-titled debut album.

Janis Oliver and Vince Gill were married 1980 through 1997 and have one daughter together, Jennifer Gill born May 1982.
6. If you need some help with this 1985 hit, "Elizabeth" can tell you which group to choose ... what's your guess? "You're having second thoughts I can tell by the way you look at me I can tell by what I see That you no longer believe in me"

Answer: The Statler Brothers

Completion of first verse:

"I'm havin' bad dreams
Can't seem to get back to where we used to be
Sometimes it feels like we're worlds apart
And I've got too much on my heart"

"Too Much On My Heart" (1985) and "Elizabeth" (1983) hit number one on Billboard Hot Country Songs.

Singer/songwriter Jimmy Fortune spent twenty-one years with the band and composed both songs.
7. This group once toured with Dick Clark's Caravan of Stars - can you name them? "I don't need any good luck charms Always hanging around Don't need any wishing well To throw my money down"

Answer: Exile

Chorus to "She's A Miracle":

"She's a miracle, a sight to see
Oh, the way she touches me
Way down deep, in my soul
Somethings got a hold and it won't let go"

A 1985 number one hit for Exile on Billboard Hot Country Songs. Composed by the band's lead singer J.P. Pennington, and bass player Sonny LeMaire.
8. If "you feel like dancin' and you just can't stay in your seat", and if "your knees start knockin' and you can't help stompin' your feet" then "put on your shoutin' shoes" and take a guess at these lyrics?

Answer: The Judds

"Turn It Loose", the eleventh number one single (Billboard Hot Country Songs) for mother/daughter duo, The Judds. It was released January 1988 from their "Heartland" album.
9. This band's lead singer has "read that goodbye letter at least a thousand times" - do you recall these lyrics? "I bet he's out there shinin' like a diamond don't you know Turnin' heads and breakin' hearts and puttin' on a show Rollin' like a summer storm driftin' with the wind And I just wish he'd blow my way again"

Answer: Highway 101

From their 1987 self-titled debut album, "Somewhere Tonight" was the band's first number one hit on Billboard Hot Country Songs. The song was composed by Rodney Crowell and Harlan Howard.

Singer/songwriter/guitarist and founding member Paulette Carlson was Highway 101's lead singer from 1986 through 1990, then reunited from 1996 through 1997, releasing two albums during this time period.
10. I'm asking all the "Dancin' Cowboys" and every "Redneck Girl" to think back and correctly identify these lyrics? "It's all the things you do that make life worth while Like the way you talk and the way you smile It's all the things you do keep me hanging on And you know, don't you know"

Answer: The Bellamy Brothers

"When I'm Away From You" released January 1983 from their eighth studio album "Strong Weakness" was a number one hit song early 1983, spending twelve weeks on Billboard Hot Country Songs.

"Let Your Love Flow" from 1976, was their first major hit single in the U.S., Canada and several European countries. It was written by Larry E. Williams, a former member of Neil Diamond's road crew; the song was turned down by Diamond as well as Johnny Rivers.
Source: Author annanne

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/4/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us