FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Ben Affleck
Quiz about Ben Affleck

Ben Affleck Trivia Quiz


See how much you really know about Ben Affleck.

A multiple-choice quiz by Cherylac. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities A-B
  8. »
  9. Ben Affleck

Author
Cherylac
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
116,819
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
3726
Last 3 plays: stackerd (0/10), Guest 175 (2/10), Kat1982 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. Ben Affleck was in several movies directed/written by the same man including; "Dogma," "Mall Rats," and "Jay and Silent Bob Strike Back" to name a few. Who is this famous director/writer? Hint


Question 2 of 10
2. In which year did Ben win an academy award for Best Original Screenplay for "Good Will Hunting?" (Co-written with Matt Damon) Hint


Question 3 of 10
3. Ben voluntarily entered a rehabilitation center for alcohol abuse in the fall of 2001. What was the name of this rehabilitation center? Hint


Question 4 of 10
4. What year was Ben chosen as one of "People Magazine's" Most Beautiful People in the World? Hint


Question 5 of 10
5. Ben played in a movie called "Phantoms" (1998). What was his character's name? Hint


Question 6 of 10
6. What university did Ben dropout of after only one semester? Hint


Question 7 of 10
7. Ben first met Jennifer Lopez while filming a movie, what movie was it? Hint


Question 8 of 10
8. What is the first name of Ben's father? Hint


Question 9 of 10
9. Where was Ben born? Hint


Question 10 of 10
10. Which of the following movies did Ben star in with both Charlize Theron and Gary Sinise? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 08 2024 : stackerd: 0/10
Jun 24 2024 : Guest 175: 2/10
Jun 19 2024 : Kat1982: 4/10
Jun 19 2024 : jonnowales: 6/10
Jun 09 2024 : Guest 165: 3/10
Jun 01 2024 : bernie73: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Ben Affleck was in several movies directed/written by the same man including; "Dogma," "Mall Rats," and "Jay and Silent Bob Strike Back" to name a few. Who is this famous director/writer?

Answer: Kevin Smith

Ben was paid a mere $7,000 for his role in "Chasing Amy" one of the many Kevin Smith films that he has played in. Kevin Smith actually recommended Ben for the lead in "Daredevil." While Kevin Smith only had a small role in the movie "Daredevil," he has been a writer on some of the "Daredevil" comic books.
2. In which year did Ben win an academy award for Best Original Screenplay for "Good Will Hunting?" (Co-written with Matt Damon)

Answer: 1998

When Affleck won the award he said in part of his acceptance speech; "This is too much for two guys who have never even won a raffle." It took 5 years from the time Ben and Matt started writing the screenplay for "Good Will Hunting" (1997) for the movie to be released to the public.
3. Ben voluntarily entered a rehabilitation center for alcohol abuse in the fall of 2001. What was the name of this rehabilitation center?

Answer: Promises Rehabilitation Center

Ben was driven to the center by another famous friend, Charlie Sheen.
4. What year was Ben chosen as one of "People Magazine's" Most Beautiful People in the World?

Answer: 1999

Ben also appeared in both "Vanity Fair" and "Harper's Bazaar" in 1999.
5. Ben played in a movie called "Phantoms" (1998). What was his character's name?

Answer: Sheriff Bryce Hammond

The quote: 'Ben Affleck was the Bomb in "Phantoms".' was said by Jay in "Jay and Silent Bob Strike Back." Both the novel and the screenplay for "Phantoms" were written by Dean Koontz.
6. What university did Ben dropout of after only one semester?

Answer: University of Vermont

Ben also attended Occidental College in Eagle Rock, CA. He was filming "School Ties" during part of that time.
7. Ben first met Jennifer Lopez while filming a movie, what movie was it?

Answer: "Gigli" (2003)

"Gigli" was the first movie in which Ben and Jennifer Lopez both worked together, and a little while later Ben and Jennifer worked on "Jersey Girl" together. "Tough Love" was another name producers toyed with for "Gigli".
8. What is the first name of Ben's father?

Answer: Tim

Tim Affleck is a former actor and is now a counselor. Chris, Ben's mother is a school teacher.
9. Where was Ben born?

Answer: Berkley, California

Ben is the oldest child in his family, he was born August 15, 1972. His younger brother Casey, also an actor, was born almost exactly 3 years later on August 12, 1975.
10. Which of the following movies did Ben star in with both Charlize Theron and Gary Sinise?

Answer: "Reindeer Games" (2000)

During the filming of "Reindeer Games" an ex-football player named Dana Stubblefield accidently slipped and knocked Ben down...and out. He was taken to the hospital but came out just fine.
Source: Author Cherylac

This quiz was reviewed by FunTrivia editor JuniorTheJaws before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us