FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Natalie Portman
Quiz about Natalie Portman

Natalie Portman Trivia Quiz


This is a quiz about Natalie Portman. I have enjoyed her as an actress since I was a kid.

A multiple-choice quiz by AuroraBoreanaz. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Movie Stars Mixed
  8. »
  9. Leading Ladies

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
364,664
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
408
Last 3 plays: Guest 98 (10/10), Guest 12 (6/10), Guest 75 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Natalie portrayed Anne Boleyn, mother of Queen Elizabeth I and second wife of Henry VIII in what movie? Hint


Question 2 of 10
2. Where was Natalie Portman born? Hint


Question 3 of 10
3. Natalie Portman was just a stage name Natalie gave to herself?


Question 4 of 10
4. Natalie received dual citizenship.


Question 5 of 10
5. What was the name Natalie gave to her first son? Hint


Question 6 of 10
6. Natalie's known for her role in the popular movie franchise, "Star Wars". What "Star Wars" character did she play? Hint


Question 7 of 10
7. What university did Natalie graduate from? Hint


Question 8 of 10
8. In what movie did Natalie play a girl who was abandoned by her boyfriend and gave birth in a Walmart? Hint


Question 9 of 10
9. Who was the man Natalie married in 2012, after meeting him onset? Hint


Question 10 of 10
10. What movie did Natalie shave her head for? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 20 2024 : Guest 98: 10/10
Jun 12 2024 : Guest 12: 6/10
Jun 09 2024 : Guest 75: 9/10
May 23 2024 : Guest 172: 7/10
May 04 2024 : Guest 174: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Natalie portrayed Anne Boleyn, mother of Queen Elizabeth I and second wife of Henry VIII in what movie?

Answer: The Other Boleyn Girl

Scarlett Johansson played Mary Boleyn, Anne Boleyn's sister in the movie. The movie began with Anne first meeting Henry VIII and ended with her death. The movie focused a lot on Anne's relationship with her sister, Mary, who had been involved with Henry VIII before Anne was.
2. Where was Natalie Portman born?

Answer: Israel

Natalie was born in Jerusalem. Natalie Portman was born June 9, 1981. Natalie's father is a doctor and her mother is an artist and Natalie's agent. Natalie never had any siblings. She moved to the United States in 1984. Once in the United States Natalie lived in Washington DC, moved to Connecticut in 1988 and finally moved to New York in 1990.
3. Natalie Portman was just a stage name Natalie gave to herself?

Answer: True

Natalie's ancestors were from Poland and Romania. Natalie picked Portman as her stage name because it was the maiden name of her paternal grandmother. Natalie was given the name Natalie Hershlag by her parents.
4. Natalie received dual citizenship.

Answer: True

Natalie received dual citizenship from Israel and the United States. Natalie said she loves the United States but that her heart is in Jerusalem.
5. What was the name Natalie gave to her first son?

Answer: Aleph

Aleph was born in June of 2011. Aleph was given his name because it is the first letter of the Hebrew alphabet. Natalie stated that her Jewish roots are very important to her. Her paternal great grandparents died at Auschwitz. In New York, Natalie attended a Jewish elementary school called Solomon Schechter Day School.
6. Natalie's known for her role in the popular movie franchise, "Star Wars". What "Star Wars" character did she play?

Answer: Padmé Amidala

Natalie portrayed the wife of Anakin Skywalker and the mother of Luke and Leia. Natalie portrayed Padmé in the 1999 movie, "The Phantom Menace", the 2002 movie, "Attack Of The Clones", and the 2005 movie, "Revenge Of The Sith".
7. What university did Natalie graduate from?

Answer: Harvard

Natalie graduated from Harvard in 2003 with a degree in psychology. Natalie told people that she would "rather be smart than a movie star" and that she did not care if going to college ruined her career.
8. In what movie did Natalie play a girl who was abandoned by her boyfriend and gave birth in a Walmart?

Answer: Where The Heart Is

The movie also starred Ashley Judd, Stockard Channing and Joan Cusack. The movie has Natalie slowly building a love story with a man who befriends her. Her daughter, who was born in Walmart, has some kind of disaster happen to her on each of her birthdays.
9. Who was the man Natalie married in 2012, after meeting him onset?

Answer: Benjamin Millepied

Natalie met her husband on the set of the movie, "Black Swan". Natalie starred in the movie with Mila Kunis and her husband was the dance choreographer. They were married in 2012. Benjamin Millepied is a choreographer and dancer, initially hailing from Bordeaux, France. Benjamin Millepied worked on "Black Swan", "Time Doesn't Stand Still", and "Barbie In The Nutcracker".
10. What movie did Natalie shave her head for?

Answer: V For Vendetta

Natalie was in the movie "V For Vendetta" in 2005, the year her final "Star Wars" movie came out. Natalie portrayed the lead female role, Evey. The movie is about a male freedom fighter in a futuristic totalitarian society. Natalie's character is a good girl who follows all the rules until she meets the rebel fighting the tyrannical government.

After the rebel tests her loyalty, Natalie's character ends up joining him. The movie ends with the rebel's death and a large group of the rebel's followers watching the rebel's final protest statement.
Source: Author AuroraBoreanaz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us