FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Art Quiz
Quiz about Art Quiz

Art Quiz


This quiz contains questions regarding various forms of art.

A multiple-choice quiz by SylvieB. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. General Topics for Kids
  8. »
  9. Out and About

Author
SylvieB
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
408,627
Updated
Oct 19 22
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
666
Last 3 plays: Guest 97 (4/10), Guest 31 (8/10), Guest 178 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which of these professionals is not an artist? Hint


Question 2 of 10
2. What is a painting? Hint


Question 3 of 10
3. Which of these people is best known for their painting? Hint


Question 4 of 10
4. What is a sculpture? Hint


Question 5 of 10
5. Where is the Louvre Museum located? Hint


Question 6 of 10
6. What is the name of a very famous statue located in Rio de Janeiro? Hint


Question 7 of 10
7. What is the name of one of Brazilīs most famous architects? Hint


Question 8 of 10
8. Which of the following is not a theatrical genre? Hint


Question 9 of 10
9. Which of the following is not a style of photography? Hint


Question 10 of 10
10. Which of the following techniques is not related to Street Art? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 17 2024 : Guest 97: 4/10
Feb 16 2024 : Guest 31: 8/10
Feb 16 2024 : Guest 178: 9/10
Feb 11 2024 : Guest 58: 8/10
Feb 06 2024 : Guest 83: 9/10
Feb 05 2024 : Guest 94: 8/10
Feb 02 2024 : Guest 174: 9/10
Feb 02 2024 : Guest 12: 7/10
Jan 29 2024 : Guest 188: 8/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these professionals is not an artist?

Answer: an engineer

Singers, actors and dancers are sometimes called "artists" because music, dance and acting are also considered forms of artistic expression. The artists mentioned in this question all create some form of art - paintings, sculptures or photographs.
2. What is a painting?

Answer: It is a form of artistic expression that usually relies on colorful paint and instruments like a paint brush.

A person who creates a painting is called a painter, regardless of whether they paint as a hobby or as a career. Oil paintings are traditionally done on canvases or wood, but not necessarily. The ceiling of the Sistine Chapel, painted by Michelangelo, is an example of a fresco, with the pigments mixed with water instead of oil, so their color becomes part of the plaster as it dries.
3. Which of these people is best known for their painting?

Answer: Vincent Van Gogh

Vincent Van Gogh is one of the most famous painters in the world. He was born on March 30, 1853, in the Netherlands, but moved to Paris when he was older. There, he first saw Impressionist art, and the brightness and color of these paintings would influece his own style greatly. Van Gogh created many famous paintings, such as "The Starry Night".
4. What is a sculpture?

Answer: It is a three-dimensional artistic creation that can be reprsentative or abstract.

There are many famous sculptures in the world. Some of them are from renowned artists and there is a lot of information about them, like Michelangelo's David, for example. Others are very old and mysterious, like the Winged Victory of Samothrace.
5. Where is the Louvre Museum located?

Answer: In France

The Louvre is the largest museum in the world, and it is located in the city of Paris, the capital of France. It is one of the most famous museums in the world, and it has a great collection of sculptures, paintings, etc. For example, one of Leonardo da Vinci's most famous paintings, The Mona Lisa, is located in this museum.
6. What is the name of a very famous statue located in Rio de Janeiro?

Answer: Christ the Redeemer

Christ the Redeemer is one of Brazil's most popular tourist attractions. It is located at the summit of Mount Corcovado, in the city of Rio de Janeiro, the capital of a state also called Rio de Janeiro, and it is very, very big: it stands 98 feet (30 metres) tall.
7. What is the name of one of Brazilīs most famous architects?

Answer: Oscar Niemeyer

Oscar Niemeyer is the architect who designed Brazil's National Congress buildings. Neymar Junior is a famous soccer player, also from Brazil, and Machado de Assis and Monteiro Lobato are two very important names in the country's national literature.
8. Which of the following is not a theatrical genre?

Answer: Adventure

The genre of a play or performance indicates the type of story that is being told,
and along the years, definitions and titles for these types of stories have been developed. These definitions help performers, readers and/or spectators know what to expect from a play. "Adventure" could be considered a literary genre, but not a theatrical one. The most well known theatrical genres are comedy and tragedy. One of the most famous authors of comedy and tragedy is William Shakespeare.
9. Which of the following is not a style of photography?

Answer: Elegant

The purpose of a photograph greatly influences how it is taken and how it is edited afterwords - this is what the style of photography refers to. Elegance can be a theme, meaning a photographer can take pictures of elegant things/people, but it is not a style of photography. One of the worlds' most famous fashion photographers is called Mario Testino.
10. Which of the following techniques is not related to Street Art?

Answer: oil painting

Graffiti, stencil graffiti and street poster are all different but common ways street artists express themselves. Usually, these art works are created on surfaces of public places, like buildings or walls across the city. Oil painting is usually done in canvases or wood panels.
Source: Author SylvieB

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us