Quiz about FunTrivia General Knowledge Mix Vol 3
Quiz about FunTrivia General Knowledge Mix Vol 3

FunTrivia General Knowledge Mix: Vol 3 Quiz


A mix of 10 General Knowledge questions, submitted by 10 different FunTrivia players! The first few questions are easy, but the last couple are tough!

A multiple-choice quiz by FTBot. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed
  8. »
  9. Mixed 10 Questions

Author
FTBot
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
408,601
Updated
Mar 20 22
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
655
Last 3 plays: Guest 82 (8/10), Guest 66 (8/10), Guest 99 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What major project in the state of Alaska ran from 1974 to 1977 and at the peak of construction employed over 21,000 people? Hint

Alaska Railway
Alaska Subway System
Trans-Alaska Pipeline
Great Northern Moose Tunnel

2. What word can follow 'dumb' and 'bar' to make two items of equipment one might use in the gym? Hint

bell
bag
ball
bench

3. Common in forest settings, which of the following would best describe a "toadstool"? Hint

a piece of furniture
an amphibian
a mushroom
a tree

4. Which word links a popular brand of toy car, an open source window manager, and a band led by singer Rob Thomas? Hint

Matchbox
Matchmaker
Matchstick
Match

5. Which color is NOT found in a rainbow? Hint

Orange
Indigo
Rose
Violet

6. What are you cutting if you are using pinking shears? Hint

fabric
hair
flowers
glass

7. The little man who went home with Greer Garson in 1942 would ordinarily have been made out of gold metal, but was instead made of plaster. What was this "man's" name? Hint

Doug
Franklin
Gerald
Oscar

8. What company logo, featured in the movie "Cast Away", contains an arrow between two of the letters? Hint

United States Postal Service (USPS)
DHL
FedEx
UPS

9. What do the oldest US hockey team in the NHL, the crook turned detective in Jack Boyle's 20th-century fiction, and one of the winningest NBA basketball teams have in common? Hint

Baltimore
Chicago
Boston
Detroit

10. The American Eagle, Canadian Maple Leaf, and Austrian Philharmonic are all examples of what? Hint

Bullion coins
Racehorses
Famous trains
Pipe tobacco


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What major project in the state of Alaska ran from 1974 to 1977 and at the peak of construction employed over 21,000 people?

Answer: Trans-Alaska Pipeline

The project involved the laying of a 48 inch diameter pipeline from Prudhoe Bay, Alaska on the Arctic Ocean to the Gulf of Alaska at Valdez, Alaska, a distance of approximately 800 miles. In addition to crossing many rivers and streams, three mountain ranges had to be crossed. Due to the permafrost conditions in Alaska less than 50% of the pipeline is buried in the ground, the rest had to be installed on elevations above the ground. The estimated cost of the project was about $8 billion.

Question by player lpro
2. What word can follow 'dumb' and 'bar' to make two items of equipment one might use in the gym?

Answer: bell

A dumbbell is a hand held free weight that is primarily used to work the muscles of the arms and shoulders. A barbell is a long metal bar that usually has weights added on both ends that is primarily used to work the muscles of the chest and back.

Question by player ClarkyB
3. Common in forest settings, which of the following would best describe a "toadstool"?

Answer: a mushroom

The etymology of the word "toadstool" is rather simple: it was created as a fanciful name for a poisonous mushroom in Middle English on which a toad would imaginatively rest. Since toads were long-considered poisonous, the pair were often associated with each other.

Question by player trident
4. Which word links a popular brand of toy car, an open source window manager, and a band led by singer Rob Thomas?

Answer: Matchbox

The software Matchbox was launched in 2007; the toy car has been around since 1953; and the band Matchbox Twenty was established in 1995 in Florida.

Question by player timence
5. Which color is NOT found in a rainbow?

Answer: Rose

To remember the traditional colors in a rainbow, just use the mnemonic "ROY G. BIV": red, orange, yellow, green, blue, indigo, and violet.

Question by player YeuxdelaMere
6. What are you cutting if you are using pinking shears?

Answer: fabric

Pinking shears are used to cut fabric. They have a sawtooth type blade which cuts fabric leaving a zig-zag edge. This keeps fabric from fraying.

Question by player dcpddc478
7. The little man who went home with Greer Garson in 1942 would ordinarily have been made out of gold metal, but was instead made of plaster. What was this "man's" name?

Answer: Oscar

During World War II, the Academy Award (Oscar) statuettes were made out of plaster due to the scarcity of metal--and not out of wood like is often thought. After the war, the plaster statuettes were replaced with real ones, made from britannium alloy and then plated in gold. Greer Garson won the Academy Award for Best Actress in 1942 for the film "Mrs. Miniver".

Question by player guitargoddess
8. What company logo, featured in the movie "Cast Away", contains an arrow between two of the letters?

Answer: FedEx

Once you see the arrow between the "E" and the "x" (the white space) in FedEx, you'll see it every time. It's a secondary addition by the logo designers to indicate movement and speed.

Question by player ToeKneeK
9. What do the oldest US hockey team in the NHL, the crook turned detective in Jack Boyle's 20th-century fiction, and one of the winningest NBA basketball teams have in common?

Answer: Boston

Founded in 1924, there are no older professional hockey teams in the United States than the Boston Bruins. They are the third oldest team in the NHL, counting Canadian teams. They win often. Boston Blackie first appeared in short stories published in magazines. His career expanded into movies (both silent and sound), a radio series (1944-1950), a television series, and even graphic novels. He is well-remembered for his catch line describing himself as an "enemy to those who make him an enemy, a friend to those who have no friend." The Boston Celtics have long held the most championships in the National Basketball Association. They are one of the teams which founded the NBA in 1946.

Question by player FatherSteve
10. The American Eagle, Canadian Maple Leaf, and Austrian Philharmonic are all examples of what?

Answer: Bullion coins

Many countries mint special coins for people who want to invest in precious metals, such as silver, gold, and platinum. Often these coins contain one troy ounce of precious metal, although they may also be issued in fractions of an ounce, and occasionally multiples of an ounce. These coins can usually be purchased directly from the mint, or through dealers on the secondary market, at a small premium over the melt value of the metal.

Question by player daver852
Source: Author FTBot

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 82: 8/10
Nov 26 2022 : Guest 66: 8/10
Nov 26 2022 : Guest 99: 8/10
Nov 26 2022 : Guest 76: 9/10
Nov 26 2022 : Guest 73: 9/10
Nov 25 2022 : Guest 95: 9/10
Nov 25 2022 : heatherpipe: 7/10
Nov 25 2022 : Guest 195: 8/10
Nov 24 2022 : Guest 24: 9/10

11/27/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us