Quiz about Mixture of General Questions
Quiz about Mixture of General Questions

Mixture of General Questions Trivia Quiz


Try your luck at this mixture of questions.
This is a renovated/adopted version of an old quiz by author Roswell

A multiple-choice quiz by SLAPSHOT4. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed
  8. »
  9. Mixed 10 Questions

Author
SLAPSHOT4
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
16
Updated
Mar 09 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
872
Last 3 plays: Guest 70 (6/10), Guest 82 (6/10), Guest 67 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. John Milton authored a story of Adam and Eve's fall from grace of God due to their disobedience of Him. What is the name of this "utopian" novel? Hint

To Kill a Mockingbird
Paradise Lost
A Tale of Two Cities
The Great Gatsby

2. What "mythical" US city is home to Sky Harbor International Airport?

Answer: (City Name - One Word)
3. Named after the Greek daughter of a king, also known as M31, what galaxy is nearest to our own?

Andromeda Galaxy
Leto Galaxy

4. In 1962, a "Grand" memorial was built in Pearl Harbor for what battleship? Hint

USS Missouri
USS Arizona
USS West Virginia
USS California

5. What "national" titled song did Don McLean write as a tribute to Buddy Holly, The Big Bopper, Ritchie Valens, and 'the day the music died'? Hint

Walk Like An Egyptian
American Pie
Back In The U.S.S.R.
Down in Mexico

6. What "Bright Eyes" child movie star won an academy award and later became an Ambassador and a United Nations representative?

Shirley Temple-Black
Gertrude Temple

7. Who "landed" the municipal government position when he was elected mayor of New York City in 1933?

Fiorello La Guardia
William O'Dwyer

8. Known as "Ailurophobia", Napoleon had a fear of what animal?

Answer: (One Word)
9. The Audubon Society has an award named in the honor of which man, who was killed by poachers in the Florida everglades?

Walter Smith
Guy Bradley

10. The primary component of all known life. What is the sixth most abundant element in the universe? Hint

Helium
Nickel
Carbon
Hydrogen


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. John Milton authored a story of Adam and Eve's fall from grace of God due to their disobedience of Him. What is the name of this "utopian" novel?

Answer: Paradise Lost

John Milton was born 9 Dec, 1608 in London, England. He served as a civil servant under the Commonwealth of England under its Council of State. Milton's alma mater is Christ's College in Cambridge, England. "Paradise Lost" was published in 1667.
2. What "mythical" US city is home to Sky Harbor International Airport?

Answer: Phoenix

The Phoenix is an immortal bird of Greek mythology. Phoenix is the capital of Arizona and known as the Valley of the Sun. Sky Harbor International Airport developed the land known as "The Farm" in 1935. In the 1950's Sky Harbor flight operations became overwhelmed it required a second terminal which was completed in 1962. Terminal three would be completed in 1979. Terminal four would be completed in 1990.
3. Named after the Greek daughter of a king, also known as M31, what galaxy is nearest to our own?

Answer: Andromeda Galaxy

Messier 31 is the spiral galaxy that is the nearest galaxy to the Milky Way. Andromeda is the name of the Greek daughter of King Cepheus. The Andromeda Galaxy is 2.5 million light years from Earth. Leto is a Greek daughter of Titans but not a Galaxy. The Leto System actually belongs in the Jasper Galaxy.
4. In 1962, a "Grand" memorial was built in Pearl Harbor for what battleship?

Answer: USS Arizona

The USS Arizona was a Pennsylvania-class battleship that was launched in June 1915. During the attack on Pearl Harbor December 1941 the battleship sunk. In 1961 Elvis Presley performed a benefit concert to raise $64,000 to aide in building the memorial. The hint "Grand" was to highlight Arizona as it is known as the Grand Canyon state.
5. What "national" titled song did Don McLean write as a tribute to Buddy Holly, The Big Bopper, Ritchie Valens, and 'the day the music died'?

Answer: American Pie

"American Pie" was released in October 1971. The single reached number one on the US Billboard charts in 1972. The song would be re-released in 1991 but would reach number 12 on the US Billboard charts. In 2004, Don Mclean was inducted into the Songwriters Hall of Fame.
6. What "Bright Eyes" child movie star won an academy award and later became an Ambassador and a United Nations representative?

Answer: Shirley Temple-Black

Shirley Temple Black was born 23 April 1928. She was a top box-office draw child actress from 1934 to 1938. She was awarded a star on Hollywood Walk of Fame in 1960. Shirley was the first to receive the Juvenile Academy Award. Gertrude Temple was Shirley's mother.
7. Who "landed" the municipal government position when he was elected mayor of New York City in 1933?

Answer: Fiorello La Guardia

Fiorello LaGuardia was born in December 1882. He "landed" the position was the hint for having an airport named in honor of him. He served as the 99th Mayor of New York City from 1934 to 1945. He expanded construction of civil engineering of various recreational fields of New York city.

His support of President Roosevelt's New Deal and good rapport with him brought in federal funding to improve New York City. William O'Dwyer was the 100th Mayor of New York City served from 1 January 1946 to 31 August 1950.
8. Known as "Ailurophobia", Napoleon had a fear of what animal?

Answer: cats

Napoleon was the first emperor of France in 1804. He was intrigued with the history of Egypt, he included scientists and engineers to survey the topography alongside his troops. It proved beneficial as the group would discover the Rosetta Stone slab. Napoleon was most feared General and ruthless tyrant had "Ailurophobia" the fear of cats.
9. The Audubon Society has an award named in the honor of which man, who was killed by poachers in the Florida everglades?

Answer: Guy Bradley

Guy Bradley Award is named for Florida's first wildlife warden. He was murdered by poachers in 1905 while protecting the birds of the Everglades. Walter Smith turned himself in for shooting Guy Bradley.
10. The primary component of all known life. What is the sixth most abundant element in the universe?

Answer: Carbon

Carbon is capable of forming a vast number of compounds. Carbon has the chemical element symbol of C and the atomic number of 6. Nickel is a transition metal; its atomic number is 28. Hydrogen is the lightest element and most abundant; its atomic number is 1. Helium is the second lightest; its atomic number is 2.
Source: Author SLAPSHOT4

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LeoDaVinci before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 70: 6/10
Today : Guest 82: 6/10
Nov 26 2022 : Guest 67: 8/10
Nov 26 2022 : Guest 5: 6/10
Nov 26 2022 : Guest 69: 9/10
Nov 26 2022 : Guest 66: 8/10
Nov 26 2022 : Joken47: 8/10
Nov 26 2022 : Guest 76: 8/10
Nov 25 2022 : Guest 66: 8/10

11/27/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us