FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Canada Kicks Butt
Quiz about Canada Kicks Butt

Canada Kicks Butt Trivia Quiz


I have lived in Canada all of my life. I love it here. Test your knowledge and see how much you really know about us up here, eh. Better get your snow shoes ready! Ha!

A multiple-choice quiz by crazychick. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Canada

Author
crazychick
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
6,273
Updated
Feb 14 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
6816
Last 3 plays: bgjd (7/10), moonraker2 (8/10), Guest 69 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. What province is Vancouver Island a part of? Hint


Question 2 of 10
2. What Canadian city is known as 'Hollywood North'? Hint


Question 3 of 10
3. Name the best selling beer in Canada. Hint


Question 4 of 10
4. The capital city of Canada is _____________.

Answer: (it's not Toronto.)
Question 5 of 10
5. English is one of the official languages of Canada. What is the other? Hint


Question 6 of 10
6. Which of the following actors is originally from Canada? Hint


Question 7 of 10
7. Name the Canadian female singer of 'Building a Mystery' who was nominated at the Grammys in 1999.

Answer: (Two Words)
Question 8 of 10
8. What is the name of Canada's newest territory? Hint


Question 9 of 10
9. How many Great Lakes are there, in Canada and/or USA? Hint


Question 10 of 10
10. Which TV show filmed its first few seasons in Vancouver, BC before moving to L.A.? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 30 2024 : bgjd: 7/10
Jun 25 2024 : moonraker2: 8/10
Jun 23 2024 : Guest 69: 4/10
Jun 18 2024 : musicaldino: 8/10
Jun 16 2024 : Blackcat9: 9/10
Jun 11 2024 : Guest 189: 8/10
Jun 07 2024 : Guest 165: 3/10
Jun 03 2024 : poetkah: 9/10
May 31 2024 : workisboring: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What province is Vancouver Island a part of?

Answer: British Columbia

Vancouver Island is home to the capital of BC, Victoria.
2. What Canadian city is known as 'Hollywood North'?

Answer: Vancouver

Many feature films have been made in Vancouver, including 'Double Jeopardy' and 'Bird on a Wire'.
3. Name the best selling beer in Canada.

Answer: Labatt Blue

Molson often offers free gimmick products in their cases, such as hats or t-shirts to get you to buy their beer, but Labatt sells more regardless.
4. The capital city of Canada is _____________.

Answer: Ottawa

5. English is one of the official languages of Canada. What is the other?

Answer: French

Many schools are now French Immersion because of the high demand for a multi-lingual country.
6. Which of the following actors is originally from Canada?

Answer: Mike Myers

Not many people realize that this comedic star of 'Austin Powers' was born in Canada.
7. Name the Canadian female singer of 'Building a Mystery' who was nominated at the Grammys in 1999.

Answer: Sarah McLachlan

Sarah resides in Vancouver, BC and is quite frequently seen doing her own grocery shopping or having coffee with her husband.
8. What is the name of Canada's newest territory?

Answer: Nunavut

Nunavut became a new Canadian territory in early 1999.
9. How many Great Lakes are there, in Canada and/or USA?

Answer: 5

10. Which TV show filmed its first few seasons in Vancouver, BC before moving to L.A.?

Answer: X-Files

X-Files was rumored to have moved to L.A. for filming because actor David Duchovny didn't like the rain.
Source: Author crazychick

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us