FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Country Facts
Quiz about Country Facts

Country Facts Trivia Quiz


Do you know facts about various countries? Well, we'll have to find out.

A multiple-choice quiz by andy9822. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Geography - Miscellany
  8. »
  9. Mixed Countries

Author
andy9822
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
319,200
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2377
Last 3 plays: Guest 38 (9/10), Guest 45 (7/10), Guest 71 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. The United Kingdom owns the small island of Bermuda. Its flag is mainly red, with a Union Jack in the top left corner.  What infamous region is it known for? Hint


Question 2 of 10
2. Brazil is the fifth largest country in the world in terms of area.  It covers almost half of South America. It is well-known for football, samba dancing, the Statue of Christ the Redeemer, and what famous festival? Hint


Question 3 of 10
3. What two countries are primarily home to the Amazon River? Hint


Question 4 of 10
4. What is the ninth biggest country in the world in terms of size? Hint


Question 5 of 10
5. Myanmar is a country in Asia. What famous civil rights fighter was put under house arrest in Myanmar? Hint


Question 6 of 10
6. Sudan is the sixteenth largest country in the world by land area. Where is it located? Hint


Question 7 of 10
7. Geographically south of Finland are three countries. From north to south, what order do they go in? Hint


Question 8 of 10
8. The Czech Republic's capital city has the nickname "the golden city".  Name it. Hint


Question 9 of 10
9. What is unusual about the airport in Bolivia's capital city? Hint


Question 10 of 10
10. China hosted the 2008 Olympics in Beijing. What was its landmark stadium nicknamed? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 08 2024 : Guest 38: 9/10
Jun 07 2024 : Guest 45: 7/10
Jun 05 2024 : Guest 71: 10/10
May 25 2024 : PosterMeerkat: 10/10
May 15 2024 : cinnam0n: 7/10
May 06 2024 : AndySed: 7/10
Apr 20 2024 : Guest 47: 8/10
Apr 14 2024 : Guest 120: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The United Kingdom owns the small island of Bermuda. Its flag is mainly red, with a Union Jack in the top left corner.  What infamous region is it known for?

Answer: The Bermuda Triangle

The Bermuda triangle is known for the disappearances of aviators and aircraft. Famous incidents include USS Cyclops in 1918 and Flight 19 in 1945.
2. Brazil is the fifth largest country in the world in terms of area.  It covers almost half of South America. It is well-known for football, samba dancing, the Statue of Christ the Redeemer, and what famous festival?

Answer: Carnival of Brazil

The Carnival of Brazil goes on for 40 days before Easter, to mark Lent.  Rio de Janeiro is known for its parades during the Carnival.
3. What two countries are primarily home to the Amazon River?

Answer: Peru and Brazil

The Amazon River is found in the Atlantic Ocean.  It is about 6800km in length.  It is home to many fish, including the Arapaima, which can weigh up to 250 kilos.
4. What is the ninth biggest country in the world in terms of size?

Answer: Kazakhstan

The ten largest countries are: 1.Russia 2.Canada 3.USA 4.China 5.Brazil 6.Australia 7.India 8.Argentina 9.KAZAKHSTAN 10.Algeria
5. Myanmar is a country in Asia. What famous civil rights fighter was put under house arrest in Myanmar?

Answer: Aung San Suu Ki

Aung San Suu Ki decided to be a civil rights fighter when her parents died. She won the Nobel Prize in the 1990s, but since she was under house arrest, she couldn't receive it in person. She put the prize money towards the health and education of children in Myanmar.
6. Sudan is the sixteenth largest country in the world by land area. Where is it located?

Answer: Northeastern Africa

Sudan borders Central Africa Republic, Chad, Egypt, Eritrea, Ethiopia, Kenya, Libya and South Sudan. For its size of 1,861,484 sq km, it only has one main international airport.
7. Geographically south of Finland are three countries. From north to south, what order do they go in?

Answer: Estonia, Latvia, Lithuania

Estonia, Latvia, and Lithuania are just under the region called Scandinavia, which according to most geographers consists of Denmark, Norway, Sweden and Finland.  Some experts include Iceland.
8. The Czech Republic's capital city has the nickname "the golden city".  Name it.

Answer: Prague

It gets its nickname from all of the sacred buildings, such as churches and chapels, found there.  Prague is 496 square kilometers in size.
9. What is unusual about the airport in Bolivia's capital city?

Answer: It is one of the world's highest airports.

Bolivia's capital city is La Paz. La Paz is situated on a mountain, so it's no wonder its airport is so high.  Its actual elevation is 13,325 feet.
10. China hosted the 2008 Olympics in Beijing. What was its landmark stadium nicknamed?

Answer: The Bird's Nest

The Beijing National Stadium was opened on June 28, 2008.  It has a grass surface.
Source: Author andy9822

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/12/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us